Η περίπτωση της Ρεβέκκας Πιτσίκα αναδύθηκε τα τελευταία εικοσιτετράωρα στην επικαιρότητα, με το σκάνδαλο της απευθείας ανάθεση σε Επιτροπή και της… δωρεάς του διόλου ευκαταφρόνητου ποσού των 400.000 να… βαδίζει παράλληλα με την άλλη σημαίνουσα υπόθεση, αυτή του Ανδρέα Πάτση που… «κατασπάραζε» κόκκινα δάνεια σε τιμή ευκαιρίας.
Διαβάστε σχετικά: Αποκάλυψη Κάτση για Πιτσίκα: Και στην επιτροπή Ελλάδα 2050 το «θείο βρέφος» της κυβέρνησης Μητσοτάκη
Όπως και στην περίπτωση του άλλοτε «γαλάζιου» βουλευτή Γρεβενών, στα «έργα» και τις «ημέρες» του οποίου είχε αναφερθεί εκτενώς το Documento από το 2020, (δεχόμενο μάλιστα πλειάδα κατηγοριών από τον Ανδρέα Πάτση και τη σύζυγό του περί… συκοφαντίας), έτσι και στην αντίστοιχη της Ρεβέκκας Πιτσίκα, η ερευνητική εφημερίδα είχε αποκαλύψει την ταχεία ανάδυση της ως «εκλεκτή» της κυβέρνησης Μητσοτάκη από τις αρχές του 2022.
Συγκεκριμένα, τον Ιανουάριο του 2022, το Documento είχε αποκαλύψει τις κινήσεις της «σιδηράς κυρίας» της εταιρείας διαχείρισης ανθρώπινου δυναμικού, αλλά και επικεφαλής του μητρώου στελεχών της ΝΔ, στην οποία ανατέθηκε (με… συνοπτικές διαδικασίες) το έργο της αξιολόγησης και πρόσληψης στελεχών στην Αναπτυξιακή Τράπεζα!
Η εταιρεία της Πιτσίκα, είχε αναλάβει ρόλο «σκάουτινγκ» για νέα στελέχη στην Αναπτυξιακή Τράπεζα, έναντι της… ευτελούς αμοιβής των 39.900 ευρώ. «Οι υπηρεσίες οι οποίες θα παρασχεθούν και θα αποτελέσουν αντικείμενο της παρούσας σύμβασης και θα αφορούν την αναζήτηση, αξιολόγηση και εύρεση ανθρωπίνου δυναμικού για τη στελέχωση του νέου οργανογράμματος της Ελληνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας», ανέφερε χαρακτηριστικά η σύμβαση.
Διαβάστε επίσης: Παράνομες προσλήψεις «γαλάζιων» στην Αναπτυξιακή
Το Documento επανήλθε στην υπόθεση των σκανδαλωδών αναθέσεων έπειτα από λίγους μήνες και συγκεκριμένα τον Μάρτιο του 2022, αποκαλύπτοντας τη «συμπαιγνία» με… συνταγή ΚΕΕΛΠΝΟ που είχε «στηθεί» από την πρόεδρο και διευθύνουσα σύμβουλο, Αθηνά Χατζηπέτρου, η οποία έδινε το «πράσινο φως» για «γαλάζιες» και παράνομες προσλήψεις σε αγαστή συνεργασία με τη Ρεβέκκα Πιτσίκα.
Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσίαζε και ο τρόπος με τον οποίον η σύμβαση προέβλεπε τη μέθοδο αξιολόγησης των μελλοντικών στελεχών, που, όπως σημείωσε το δημοσίευμα, στηριζόταν στον μηχανισμό «πριμοδότησης» των… γαλάζιων παιδιών, κλείνοντας την πόρτα σε όσους δεν ανήκαν στην συνομοταξία των… ημετέρων.
Διαβάστε επίσης: Νέο ΚΕΕΛΠΝΟ οι προσλήψεις στην Αναπτυξιακή Τράπεζα