Όταν οι In Flames συστήθηκαν στο ελληνικό κοινό

Όταν οι In Flames συστήθηκαν στο ελληνικό κοινό

Μετρώνας αντίστροφα για την πρώτη headline εμφάνιση των In Flames στην Ελλάδα.

Ήταν Ιούλιος 2000 όταν οι Έλληνες οπαδοί μετρούσαν αντίστροφα για την επιστροφή των Iron Maiden στην Ελλάδα στο πλαίσιο της περιοδείας για το «Brave New World», το πρώτο άλμπουμ μετά την επιστροφή του Bruce Dickinson και του Adrian Smith στο συγκρότημα. Μόνο που ο τρίτος της παρέας των κιθαριστών των Βρετανών θρύλων είχε άλλα σχέδια…

Κατά τη διάρκεια του encore στη συναυλία των Iron Maiden στις 8 Ιουλίου 2000 στο Μανχάιμ της Γερμανίας, ο Janick Gers έχασε την ισορροπία του και έπεσε μέσα στο pit των φωτογράφων από ύψος τριών μέτρων. Ο Gers μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο όπου του τοποθετήθηκαν έξι ράμματα στο μέτωπο, όμως η διάσειση που υπέστη υποχρέωσε τους Iron Maiden να αναβάλουν τις τρεις επόμενες συναυλίες τους, μεταξύ των οποίων και εκείνη της 14ης Ιουλίου στο Πάρκο Τρίτση.

Κάπως έτσι, οι Dream Theater που βρίσκονταν κάτω από τους Iron Maiden στο αρχικό line-up επωμίστηκαν -με μεγάλη επιτυχία- τον ρόλο του headliner και κάτω από αυτούς βρέθηκαν οι In Flames, οι οποίοι έρχονταν τότε για πρώτη φορά στην Ελλάδα, έχοντας μάλιστα στις αποσκευές τους το «Clayman», το άλμπουμ που σηματοδότησε τη μετάβασή τους στην εποχή που το μελωδικό στοιχείο υπερισχύει του death metal χωρίς όμως να αποποιούνται του brutal χαρακτήρα τους. Τα καθαρά φωνητικά του Anders Fridén σε συνδυασμό με τα πιασάρικα ρεφρέν γέννησαν τα πρώτα… χιτάκια του συγκροτήματος και έβαλαν τους In Flames σε ακόμα περισσότερα σπίτια ανοίγοντάς τους ταυτόχρονα τον δρόμο για τις μεγάλες αρένες και για υψηλότερες θέσεις στο billing των φεστιβάλ.

Με ένα τέτοιο («Bullet Ride») εφόρμησαν εκείνο το βράδυ στη σκηνή του Rockwave Festival κάνοντας πολλά κεφάλια ανυποψίαστων να γυρίσουν προς το μέρος τους, ενώ τραγούδια όπως τα «Only for the Weak» και «Pinball Map» πολύ δύσκολα μένουν ακόμα και σήμερα έξω από τις setlist του συγκροτήματος. Η καταιγιστική πρώτη εμφάνιση των In Flames στη χώρα μας κράτησε περίπου μία ώρα και έπρεπε να περιμένουμε 23 χρόνια για να τους ξαναδούμε αφού η προγραμματισμένη για τις 16 και 17 Μαΐου του 2020 επιστροφή τους δεν πραγματοποιήθηκε ποτέ εξαιτίας της πανδημίας.

Οι In Flames πάτησαν τελικά ελληνικό σανίδι το καλοκαίρι του 2023 αλλαγμένοι κατά τα 3/5 σε σχέση με τη σύνθεση του 2000, με μοναδικούς συνδετικούς κρίκους τον τραγουδιστή Anders Fridén και τον κιθαρίστα Björn Gelotte. Πάλι σε φεστιβάλ (Release Athens), πάλι κάτω από το headliner της βραδιάς (Nightwish), με ένα setlist με αναφορές σε όλο το φάσμα της 30ετούς δισκογραφίας τους και το βάρος να πέφτει στις πιο brutal στιγμές, με ξεκάθαρη τη διάθεση του Anders Fridén να κλείσει το μάτι στο παρελθόν.

Αυτό που λείπει για να ολοκληρωθεί η σχέση των In Flames με τους Έλληνες οπαδούς τους είναι μια headline εμφάνιση, για την οποία ευτυχώς δεν χρειάστηκε να περιμένουμε άλλα 23 χρόνια αφού η παρέα από το Γκέτεμποργκ, προτού καλά καλά καταλαγιάσουν οι καπνοί από τη βραδιά της 7ης Ιουνίου 2023, θα ανέβει την Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου 2024 στη σκηνή του Floyd Live Venue.


INFO
Πειραιώς 117, Γκάζι

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter