Όταν ο Χανίγιε της Χαμάς έδωσε συνέντευξη στον Κώστα Βαξεβάνη (Video)

Ο πολιτικός ηγέτης της Χαμάς Ισμαήλ Χανίγιε δολοφονήθηκε στην Τεχεράνη, την πρωτεύουσα του Ιράν, όπου είχε μεταβεί για την ορκωμοσία του νέου προέδρου της χώρας, του Μασούντ Πεζεσκιάν, την Τρίτη.

Με αφορμή τη δολοφονία του Χανίγιε η οποία ενδέχεται να αλλάξει όλα τα δεδομένα στην κρίση στη Μέση Ανατολή, αναδημοσιεύουμε την αποκλειστική συνέντευξη που είχε δώσει ο ηγέτης της Χαμάς στον Κώστα Βαξεβάνη, όταν βρέθηκε το 2009 στο αρχηγείο της Χαμάς.

Ο Ισμαήλ Χανίγιε είχε μιλήσει στο «Κουτί της Πανδώρας» για τη Χαμάς, αλλά και την εξέλιξη των επιχειρήσεων στη Γάζα.

«Είμαστε ένας λαός που διώχθηκε από την πατρίδα του για να εγκατασταθούν στα σπίτια μας και στα χωράφια μας εβραίοι από κάθε γωνιά του πλανήτη, και η Χαμάς, υπερασπιστής αυτού του διωγμένου λαού στον αγώνα του για την ελευθερία και την ανεξαρτησία» είχε πει ο Ισμαήλ Χανίγιε.

«Η Χαμάς ανέκαθεν απέφευγε οποιονδήποτε στόχο που θα είχε ως αποτέλεσμα τον χαμό άμαχου πληθυσμού. Να ξέρετε όμως, ότι οι επιθέσεις μας στην πραγματικότητα, είναι απάντηση στις σφαγές που δεχόμαστε. Εμείς δεν είμαστε σε θέση να πούμε τι μορφή καθεστώς και κράτος έχουμε. Αυτή τη στιγμή είμαστε σε μία πάλη κατά των δυνάμεων κατοχής και όταν θα δημιουργηθεί το ανεξάρτητο Παλεστινιακό κράτος ο καθένας θα προτείνει το πρόγραμμα του. Πιστεύουμε ότι η μπάλα είναι στο ισραηλινό γήπεδο ήταν είναι και θα παραμείνει όσο είναι δύναμη κατοχής» ανέφερε.

Δείτε την συνέντευξη στο 25:56: 

YouTube video player

Διαβάστε επίσης:

Ραγδαίες εξελίξεις: Δολοφονήθηκε στην Τεχεράνη ο ηγέτης Χαμάς, Ισμαήλ Χανίγιε

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ – Στέλεχος της Χαμάς στο documentonews.gr: «Η Γάζα θα γίνει το νεκροταφείο του κατοχικού στρατού εάν εισβάλλει»

Ποιος ήταν ο Ισμαήλ Χανίγιε που δολοφονήθηκε στην Τεχεράνη – Από την Πρώτη Ιντιφάντα, στην ηγεσία της Χαμάς

Ισμαήλ Χανίγιε: Το Ιράν «διενεργεί έρευνα για τη δολοφονία του» – «Δειλή πράξη που δεν θα μείνει ατιμώρητη» λέει η Χαμάς

Γάζα: Τρεις γιοι και εγγόνια του ηγέτη της Χαμάς σκοτώθηκαν σε ισραηλινό βομβαρδισμό

Ετικέτες