Όταν ο Μίμης Πλέσσας μίλησε για τη ζωή του

Ο Μίμης Πλέσσας έφυγε από τη ζωή μία εβδομάδα προτού συμπληρώσει τα εκατό χρόνια του. Την είδηση έκανε γνωστή η σύζυγός του Λουκίλα Καρρέρ Πλέσσα.

Στη λαμπρή του καριέρα η οποία διήρκεσε επτά δεκαετίες, ο  βιρτουόζος πιανίστας και μαέστρος, πολυσχιδής συνθέτης μελωδιών και τραγουδιών που άφησαν εποχή, μουσική για τον κινηματογράφο και το θέατρο, τζαζ, όπερα αλλά και κλασική μουσική, ανέδειξε πολλούς μεγάλους τραγουδιστές (Νάνα Μούσχουρη, Τζένη Βάνου, Γιάννης Πουλόπουλος, Στράτος Διονυσίου, Ρένα Κουμιώτη κ.ά.) και καθόρισε το έντεχνο και λαϊκό τραγούδι με την σπουδαία συμβολή του στη δισκογραφία. Ο Πλέσσας μεταξύ άλλων κατέχει και τον πιο εμπορικό ελληνικό δίσκο που κυκλοφόρησε ποτέ, «ο Δρόμος», σε στίχους του Λευτέρη Παπαδόπουλου, με 4.000.000 πωλήσεις από το 1969.

Πριν από αρκετά χρόνια η ΕΡΤ του είχε κάνει ένα μεγάλο αφιέρωμα σε δύο μέρη, στο οποίο μέσα από την προσωπική αφήγηση του συνθέτη αλλά και μαρτυρίες καλλιτεχνών που συνεργάστηκαν μαζί του επιχειρείται να προσεγγιστεί το πολυεπίπεδο μουσικό του έργο.

Μπορείτε να το δείτε εδώ

ΜΙΑ ΖΩΗ ΓΕΜΑΤΗ ΜΟΥΣΙΚΗ

Διαβάστε επίσης

Έφυγε από τη ζωή ο Μίμης Πλέσσας

Ξυπόλυτη ξανά η Ελλάδα στα αγκάθια του χρέους – Βοούν τα «καμπανάκια» για την ελληνική οικονομία

Μητσοτάκης από Ρηγίλλης: Κάποιοι θέλουν μία «μικρή, συμπλεγματική» παράταξη- Αιχμές μέσω… «απόδοσης τιμών» σε Καρμανλή – Σαμαρά

Μήνυμα ενότητας από Καρυστιανού: «Νίκο, Σοφία, Δημήτρη, Μάρθα… πονάμε το ίδιο»

Ετικέτες