Η μη άρση της βουλευτικής ασυλίας του Παύλου Πολάκη προκάλεσε γκρίνια στο εσωτερικό της ΝΔ και οδήγησε τον Άδωνη Γεωργιάδη στο να ζητήσει συγγνώμη από τον εκδότη Κουρτάκη για «αστοχία». Μόνο που, λίγα χρόνια νωρίτερα, ο ίδιος παρακαλούσε να μην αρθεί η ασυλία του, μετά τη μήνυση του τότε προέδρου της ΕΣΗΕΑ.
«Το σημερινό Γιάννη μου ήταν μία αστοχία στην οποία δεν χωρούν δικαιολογίες. Σου ζήτω δημοσίως συγγνώμη για το γεγονός, ότι και από δική μου αδράνεια, το δικαίωμα ενός πολίτου να αντιμετωπίζει τον υβριστή του ισότιμα στο Δικαστήριο καταπατήθηκε. Δεν θα επαναληφθεί», είχε αναφέρει μέσω twitter ο Άδωνης Γεωργιάδης απευθυνόμενος προς τον Γιάννη Κουρτάκη, για το γεγονός πως δεν ήρθη τελικά η ασυλία του βουλευτή Χανίων του ΣΥΡΙΖΑ, Παύλου Πολάκη.
Μάλιστα, δεν δίστασε να… μαλώσει όσους σχολίασαν το γεγονός πως ο υπουργός ζήτησε συγγνώμη από τον εκδότη Κουρτάκη, αναφέροντας πως μίλησε σαν πολίτης απέναντι σε πολίτη.
Φυσικά, επειδή η ιστορία… κάνει κύκλους, ο Άδωνης του 2020, ο οποίος ζήτησε δημοσίως συγγνώμη γιατί (όπως ο ίδιος είπε) «καταπατήθηκε το δικαίωμα ενός πολίτη να αντιμετωπίζει ισότιμα τον υβριστή του», τον Μάιο του 2013, είχε τεθεί θέμα και για τη δική του ασυλία, έχοντας χαρακτηρίσει σε κοινοβουλευτική παρέμβασή του, ενάμισι χρόνο νωρίτερα, ως βουλευτής του ΛΑΟΣ, τον τότε πρόεδρο της ΕΣΗΕΑ, Δημήτρη Τρίμη ως «αρχηγό των κουκουλοφόρων».
Τότε, σύμφωνα με τα όσα ανέφερε το ΑΠΕ – ΜΠΕ, ο Άδωνης Γεωργιάδης είχε ζητήσει να μην αρθεί η ασυλία του, επικαλούμενος το άρθρο 61 του Συντάγματος, σύμφωνα με το οποίο «ο βουλευτής δεν καταδιώκεται, ούτε εξετάζεται με οποιονδήποτε τρόπο, για γνώμη ή ψήφο που έδωσε κατά την άσκηση των κοινοβουλευτικών του καθηκόντων».
Εν τέλει, η ασυλία του Άδωνη Γεωργιάδη δεν ήρθη, με 102 κατά έναντι 80 υπέρ, 13 «παρών» και μίας λευκής ψήφου, με τον ίδιο, επτά χρόνια μετά να ζητά «συγγνώμη», λησμονώντας ότι κάποτε είχε επικαλεστεί άρθρο του Συντάγματος για να μη βρεθεί απέναντι στον Δημήτρη Τρίμη στις δικαστικές αίθουσες…