Όταν κυνηγάς τη νεανική βία αντί τα γενεσιουργά αίτια, κυνηγάς την ουρά σου – Το νέο Panic Button του κ. Μητσοτάκη

Όταν κυνηγάς τη νεανική βία αντί τα γενεσιουργά αίτια, κυνηγάς την ουρά σου – Το νέο Panic Button του κ. Μητσοτάκη

Εμφανίστηκε με «εισήγηση μέτρων» για τη βία των ανηλίκων ο πρωθυπουργός· τώρα πλέον που πήραν φωτιά τα μπατζάκια μας. Και ιδού τι πρότεινε ο Μητσοτάκης στο Υπουργικό Συμβούλιο;

-Ένα γκατζετάκι Safe Youth (ανάλογο του Panic Button για γυναίκες, οι οποίες κατασφάζονται στα σκαλοπάτια Αστυνομικών Τμημάτων) και ξεμπέρδεψε!

Εκφώνησε σοβαροφανώς την κενολογία του ξεκινώντας με τα αυτονόητα: «Το κράτος δεν μπορεί να υποκαταστήσει την οικογένεια, ως τον βασικό πυρήνα ανατροφής των παιδιών»

Και συνέχισε με τα ανόητα: «Ομως έχουμε τη δυνατότητα να κάνουμε πιο αυστηρές τις ποινές για παραμέληση ανηλίκων. Θα μας απασχολήσουν πολύ στο μέλλον τα ζητήματα με τις πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης και πώς το bullying αποκτά ψηφιακή διάσταση … Υπάρχει η ιδέα μιας νέας εφαρμογής Safe Youth, ώστε ένα παιδί να μπορεί να ενημερώνει την αστυνομία, εκτός σχολείου, αν νιώθει ότι κινδυνεύει». 

Κατά τον πρωθυπουργό αυτόν πολιτεία δεν υπάρχει, κράτος δεν υπάρχει, κοινωνικός έλεγχος της βιαιότητας των καναλιών δεν υπάρχει, Ραδιοτηλεοπτικό δεν υπάρχει, σχολική διαπαιδαγώγηση δεν υπάρχει. Μόνο Button υπάρχουν, πολλά κουμπιά για να πατάμε.

Ο πρωθυπουργός αυτός (παριστάνει πως) δεν αντιλαμβάνεται ότι η βία στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης είναι απότοκος της τηλεοπτικής (και κινηματογραφικής και έντυπης) βίας μέσα στην οποια γαλουχήθηκε μια ολόκληρη γενιά. Μέσα στην ανθρωποφαγία των Big Brother, των Survivor κλπ όπου για να «μαζέψεις το χαρτί» πρέπει να βγάλεις το μάτι του διπλανού σου. Μέσα στην κτηνωδία των videogames που για να μαζέψεις πόντους πρέπει να πατήσεις με το virtual αυτοκίνητο σου περισσότερους γέροντες και γριές στις διαβάσεις πεζών. Ή να σκοτώσεις πιο πολλούς «σκούρους» στη Μέση Ανατολή.

Αυτός ο πρωθυπουργός όταν ακούγονταν φωνές εναντίον των reality –των φίλων του καναλαρχών- γελούσε ειρωνικά. «Ολα τα θεραπεύει η Αγορά. Ο ανταγωνισμός». Όταν τον προειδοποιούσαν υπέρ της διατήρησης των ανθρωπιστικών σπουδών και του μαθήματος της Κοινωνιολογίας έκανε πως δεν καταλάβαινε. Οταν, όταν, όταν…

– Ένα Panic Button επειγόντως για τον κ. Μητσοτάκη!

Διαβάστε επίσης

Μετρό Θεσσαλονίκης: Σκάνδαλο με 200.000 άχρηστες κάρτες και εκατομμύρια… «χαζά» εισιτήρια

Τι αλλάζει στη Μέση Ανατολή με τη δολοφονία Νασράλα – Θέμα χρόνου η ισραηλινή χερσαία εισβολή στον Λίβανο;

Γαλλία: Σε δίκη η Μαρίν Λεπέν για κατάχρηση ευρωπαϊκών κονδυλίων

Η Βρετανία κλείνει και τον τελευταίο σταθμό παραγωγής ενέργειας από άνθρακα

ΗΠΑ: Ο Μπάιντεν δίνει μισό δισ. δολάρια στρατιωτική βοήθεια στην Ταϊβάν προκαλώντας την Κίνα

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter