Όσοι δεν ψήφισαν ΝΔ δεν δικαιούνται κοινοβουλευτική εκπροσώπηση κ. Χατζηδάκη;

Όσοι δεν ψήφισαν ΝΔ δεν δικαιούνται κοινοβουλευτική εκπροσώπηση κ. Χατζηδάκη;

Με έναν ιδιάζοντα τρόπο αντιλαμβάνεται τα δικαιώματα της μειοψηφίας στο πλαίσιο της αστικής δημοκρατίας ο Κωστής Χατζηδάκης, καθώς έκρινε ότι η πρόταση δυσπιστίας που κατέθεσε η αξιωματική αντιπολίτευση στρέφεται κατά του ελληνικού λαού που εξέλεξε στις τελευταίες εκλογές τη ΝΔ.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ επέλεξε να κάνει πρόταση μομφής για ένα νομοσχέδιο που βρίσκεται σε απόλυτη αρμονία με το προεκλογικό πρόγραμμα της ΝΔ. Δηλαδή, σε κάποιο βαθμό, η μομφή είναι εναντίον του Ελληνικού λαού που μας ψήφισε» σχολίασε κατά την τοποθέτησή του στη Βουλή για τη συζήτηση της πρότασης δυσπιστίας του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία ενάντια στον νέο πτωχευτικό και τον υπουργό Οικονομικών.

Δείτε το σχετικό απόσπασμα:

Μετά τον Μπάμπη Παπαδημητρίου που έκανε λόγο για «μπαχαλοποίηση» της κοινοβουλευτικής διαδικασίας και αποκάλεσε την πρόταση δυσπιστίας «κόλπα αριστερίστικα», τον Γιάννη Λοβέρδο που χαρακτήρισε την πρωτοβουλία της αξιωματικής αντιπολίτευσης «υπονόμευση των κοινοβουλευτικών διαδικασιών» και τον Κωνσταντίνο Μπογδάνο που μίλησε για «κατάληψη» του Κοινοβουλίου, ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας μοιάζει να παραγνωρίζει τα αναφαίρετα και συνταγματικά κατοχυρωμένα δικαιώματα της μειοψηφίας.

Δηλαδή, δεν δικαιούνται κοινοβουλευτικής εκπροσώπησης όσοι δεν ψήφισαν ΝΔ; Όταν η ΝΔ -ως αξιωματική αντιπολίτευση- κατέθεσε πρόταση δυσπιστίας κατά του Παύλου Πολάκη, τον Μάιο του 2019, ήρθε σε αντίθεση με την -τότε- λαϊκή ετυμηγορία; Πώς ακριβώς αντιλαμβάνεται τα δικαιώματα της μειοψηφίας ο υπουργός; Δικαιούται η εκάστοτε αξιωματική αντιπολίτευση να καταθέτει πρόταση δυσπιστίας ή όχι;

Τι έλεγε προεκλογικά ο Χατζηδάκης

Πέραν της επικίνδυνης για τη Δημοκρατία άποψης του υπουργού, ενδιαφέρον έχει το τι έλεγε προεκλογικά ο ίδιος για τα «κόκκινα» δάνεια. Σχολιάζοντας τη συμφωνία της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ με τις τράπεζες τον Φεβρουάριο του 2019 για τα «κόκκινα» δάνεια, ο Κ. Χατζηδάκης έκανε λόγο για συρρίκνωση και όχι άρση της προστασίας πρώτης κατοικίας, όπως ισχυρίστηκε από το βήμα της Βουλής μαζί με τα λοιπά κοινοβουλευτικά στελέχη της συμπολίτευσης.

Επίσης, ο υπουργός είπε και κάτι πιο ενδιαφέρον, το οποίο απ΄ ό,τι φαίνεται το ξέχασε μετεκλογικά. Σύμφωνα με τα ρεπορτάζ Μέσων που πρόσκεινται στη συμπολίτευση, ο Κ. Χατζηδάκης είχε δηλώσει πως η ΝΔ από τον Οκτώβριο του 2016 είχε καταθέσει συγκεκριμένες προτάσεις για οριζόντια «κουρέματα» σε βιώσιμα δάνεια. Ειδικότερα, σε δημοσιεύματα του Liberal.gr και του protothema.gr σημειωνόταν:

«Ο κ. Χατζηδάκης προσέθεσε ότι η ΝΔ από τον Οκτώβριο του 2016 έχει καταθέσει συγκεκριμένες προτάσεις για οριζόντια ¨κουρέματα¨ σε δάνεια βιώσιμων μικρομεσαίων επιχειρήσεων και αντίστοιχες προτάσεις για την επιτάχυνση του νόμου Κατσέλη και το διαχωρισμό των θυμάτων της κρίσης και των στρατηγικών κακοπληρωτών».

Γιατί δεν συμπεριλήφθηκε η συγκεκριμένη πρόταση της ΝΔ στον νέο πτωχευτικό; Διαφώνησαν οι τράπεζες ή άλλαξαν οι προτάσεις του κόμματος;

Δείτε τα δημοσιεύματα:

Documento Newsletter