Όσκαρ τρικυμίας στον Φωτήλα – Στο Docville την Κυριακή με το Documento

Όσκαρ τρικυμίας στον Φωτήλα – Στο Docville την Κυριακή με το Documento

Στα κάγκελα η κινηματογραφικη κοινότητα μετά τις ανεπαρκείς και αντιφατικές εξηγήσεις που έδωσε ο Υφυπουργός Σύγχρονου Πολιτισμού, Ιάσωνας Φωτήλας για το φιάσκο με την επιτροπή για τα Οσκαρ που έγινε η αφορμή για να ανοίξει εκ νέου η συζήτηση για τον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζει η πολιτεία την τέχνη του κινηματογράφου. Μιλούν οι Σοφία Εξάρχου, Εύα Νάθενα, Διονύσης Σαμιώτης, Σπύρος Ταραβήρας, Κώστας Χαραλάμπους, Λευτέρης Χαρίτος, Ελίνα Ψύκου. Ρεπορτάζ της Χρυσούλας Παπαΐωάννου.

«Ήμουν πάντα εκτός λογικής «καριερίστα»». Ο ερμηνευτής και μουσικός παραγωγός, Κώστας Θωμαΐδης μιλάει στον Αντώνη Μποσκοΐτη για τη σχέση του με τον Μικρούτσικο, τη γνωριμία με τον Χατζιδάκι και τον Ρίτσο και την αδερφική φιλία με την Τάνια Τσανακλίδου.

Αλέν Ντελό-Αντίο, φίλε: Αποχαιρετισμός στον πιο γοητευτικό, καθηλωτικό, διχαστικό, αμφιλεγόμενο και χαρισματικό σταρ της μεγάλης οθόνης. Γράφουν οι Αχιλλέας Κυριακίδης, Γιάννης Σμοϊλής, Γιώργος Χαρωνίτης και Κατερίνα Αγγελιδάκη.

Φεστιβάλ Βενετίας 2024: Το λιοντάρι που βρυχάται. Ξεκινά στις 28 Αυγούστου το 81ο Φεστιβάλ Βενετίας. Φέτος, είκοσι ένας σκηνοθέτες διεκδικούν τον φετινό Χρυσό Λέοντα ανάμεσά τους και δύο ελληνικές συμμετοχές. Ο Κωνσταντίνος Καϊμάκης «ξεφυλλίζει» το πρόγραμμα και ανατρέχει σε παλιότερες ελληνικές συμμετοχές στην Βενετία.

Ο Ηρακλής Λογοθέτης διάβασε και προτείνει το βιβλίο «Οι κάτοικοι της σκηνής» του Γιάννη Λεοντάρη σκιαγραφώντας τον ερμηνευτικό και σκηνικό χάρτη ενός ηθοποιού, μέσα από την πολύχρονη θεατρική διαδρομή του συγγραφέα, σκηνοθέτη και καθηγητή.

Ο Νίκος Παπαδημητρίου και ο Κώστας Τσώλης παρουσιάζουν ζωγραφικές εικόνες, γλυπτά και εγκαταστάσεις στην έκθεση «ΣΒΑΡΤΣΒΑΛΝΤ» (Μέλανας Δρυμός) στον Χώρο Τέχνης ΠΟΛΥΤΡΟΠΟΝ. Ο Γιώργος-Ίκαρος Μπαμπασάκης μας «ξεναγεί» στην έκθεση.

Το χάος μέσα του και γύρω του. Η Κατερίνα Αγγελιδάκη είδε τη σειρά The Bear που έχει σαρώσει τα βραβεία και μεταφέρει το δράμα της ζωής ενός σεφ στην κόλαση της κουζίνας του.

Ο Αντώνης Μποσκοΐτης θυμάται μια ιστορία όταν η Αλέκα Κανελλίδου θα τραγουδούσε σε ταινία του Θόδωρου Αγγελόπουλου. Ο σκηνοθέτης ήθελε να ακουγόταν στον «Μελισσοκόμο» του η φωνή της Αλέκας Κανελλίδου σε κάποια ρετρό τραγούδια.

Διαβάστε επίσης:

Αιχμηρή απάντηση της ΕΑΚ στον Φωτήλα-Να ακυρωθεί η αποστολή ελληνικής ταινίας στα Οσκαρ 2025

Τρικυμία στο ΥΠΠΟ για το μπάχαλο με τα Όσκαρ – Νίπτει τας χείρας ο Φωτήλας – Η «Φόνισσα» παραμένει υποψήφια

Είκοσι Έλληνες σκηνοθέτες αποσύρουν τις ταινίες τους από τη διαδικασία των Όσκαρ μετά το φιάσκο του ΥΠΠΟ

Στο Τμήμα Κινηματογραφίας τα «ρίχνει» ο υφυπουργός Φωτήλας για το μπάχαλο με τα Όσκαρ

Φιάσκο του ΥΠΠΟ με την επιτροπή για τα Οσκαρ καταγγέλλει ο σκηνοθέτης Βασίλης Κεκάτος

Η Ακαδημία Κινηματογράφου και τα Κινηματογραφικά Σωματεία καταγγέλλουν το ΥΠΠΟ

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter