ΟΣΕ και Hellenic Train εμπαίζουν τις προειδοποιήσεις των μηχανοδηγών για τα κενά ασφαλείας στον σιδηρόδρομο

ΟΣΕ και Hellenic Train εμπαίζουν τις προειδοποιήσεις των μηχανοδηγών για τα κενά ασφαλείας στον σιδηρόδρομο

Κοινή απάντηση στα εξώδικα που έλαβαν από την Πανελλήνια Ένωση Προσωπικού Έλξης (ΠΕΠΕ) σχετικά με τα εγκληματικά κενά ασφαλείας στον σιδηρόδρομο, δίνουν ο ΟΣΕ και η Hellenic Train, λέγοντας πως έχουν εντοπίσει «τις δυσλειτουργίες».

Στην κοινή τους (επαίσχυντη) ανακοίνωση που ακολούθησε την συνάντηση των δύο πλευρών σήμερα το πρωί, κάνουν λόγο για στενή συνεργασία με στόχο την ασφάλεια και τον εκσυγχρονισμό του σιδηροδρόμου. Προφανώς, βλέπουν το εξώδικο των μηχανοδηγών «ως πρωτοβουλία, που επιδιώκει να πλήξει τη φήμη του σιδηροδρομικού τομέα» και σπεύδουν να τονίσουν πως δεν πρόκειται να αποτελέσει «κατ’ ουδένα τρόπο εμπόδιο στην συνεργασία των δυο διοικήσεων που είναι αποφασισμένες μέσω ουσιαστικού διαλόγου να βελτιώσουν τις υπηρεσίες του ελληνικού σιδηροδρόμου προς το επιβατικό κοινό, αλλά και προς το εμπορευματικό έργο».

Δηλαδή, δεκαέξι μήνες μετά το δυστύχημα των Τεμπών και 57 νεκρούς εκ των οποίων μία αγνοούμενη και έναν νεαρό επιβάτη που ακόμα δίνει μάχη για την ζωή του οι διοικήσεις αποφάσισαν να μας ενημερώσουν πως «οι δυσλειτουργίες του παρελθόντος έχουν εντοπιστεί». Προέβησαν, δηλαδή, σε μία ανακοίνωση εμπαιγμό ονοματίζοντας δυσλειτουργία τα τεράστια κενά ασφαλείας που είχαν ως αποτέλεσμα το δυστύχημα των Τεμπών.

Στην συνάντηση που έγινε στον απόηχο του εξωδίκου της ΠΕΠΕ παρευρέθηκαν  ο Πρόεδρος του ΟΣΕ, Γιάννος Γραμματίδης, ο Πρόεδρος της Ηellenic Train, Αθανάσιος Ζηλιασκόπουλος, ο Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΣΕ, Παναγιώτης Τερεζάκης και ο Διευθύνων Σύμβουλος της Hellenic Train, Roberto Rinaudo.

Η κοινή ανακοίνωση ΟΣΕ και Hellenic Train αναφέρει τα εξής:

Ο πρωταρχικός σκοπός της συνάντησης αυτής αλλά και των επομένων που θα ακολουθήσουν σε τακτά χρονικά διαστήματα, είναι η από κοινού αντιμετώπιση τόσο των λειτουργικών θεμάτων της υποδομής και του τροχαίου υλικού, όσο και των χρόνιων οικονομικών θεμάτων που απασχολούν τους δυο Οργανισμούς.

Οποιαδήποτε πρωτοβουλία, που επιδιώκει να πλήξει τη φήμη του σιδηροδρομικού τομέα, δεν θα αποτελέσει κατ’ ουδένα τρόπο εμπόδιο στην συνεργασία των δυο διοικήσεων που είναι αποφασισμένες μέσω ουσιαστικού διαλόγου να βελτιώσουν τις υπηρεσίες του ελληνικού σιδηροδρόμου προς το επιβατικό κοινό, αλλά και προς το εμπορευματικό έργο.

Οι δυσλειτουργίες του παρελθόντος έχουν εντοπιστεί από τις Διοικήσεις και έχουν ξεκινήσει οι διαδικασίες επίλυσής τους με γνώμονα την ασφάλεια και την αξιοπιστία του ελληνικού σιδηροδρόμου.

Με υπευθυνότητα, σοβαρότητα και σεβασμό στον επιβάτη, οι δυο Διοικήσεις βήμα-βήμα μαζί θα συνεργαστούν με ένα και μόνο στόχο: τον ασφαλή, σύγχρονο και αξιόπιστο ελληνικό σιδηρόδρομο.

Διαβάστε επίσης:

Με έγγραφο-βόμβα η ΡΑΣ κλείνει γραμμές του σιδηροδρομικού δικτύου για λόγους ασφαλείας

«Καραμπόλες» στη ΝΔ για το πρόσωπο του νέο ΠτΔ: Δέσμιος εσωκομματικών ισορροπιών ο Μητσοτάκης – Ποια ονόματα «παίζουν»

Γυναικοκτονία στην Αλεξανδρούπολη: Τη μαχαίρωσε 12 φορές – Ακαριαίος ο θάνατος της 73χρονης (Video)

Βουλή: Έκανε πως δεν άκουσε ο Λιβάνιος για τις αμοιβές του Γκρίνμπεργκ (Videos)

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter