Oσα τα παινέματα, άλλα τόσα τα ψέματα

Oσα τα παινέματα, άλλα τόσα τα ψέματα

Ξέρατε ότι για τα τερατώδη ψέματα που κατά ριπάς ακούγονται από τα χείλη του Κυριάκου Μητσοτάκη ευθύνεται η αμυγδαλή, το μέρος του εγκεφάλου που σχετίζεται με ορισμένα συναισθήματα και παίζει σημαντικό ρόλο στη μνήμη, στις συναισθηματικές αντιδράσεις και στη λήψη των αποφάσεων;

Φυσικά δεν είμαι εγώ που ισχυρίζομαι κάτι τέτοιο αλλά έρευνα του University College of London, η οποία απέδειξε με απολύτως επιστημονικό τρόπο τον μηχανισμό λειτουργίας των συνεχόμενων ψευδών.

Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι η αμυγδαλή ήταν υπερδραστήρια την πρώτη φορά που οι συμμετέχοντες είπαν ψέματα. Η ενεργοποίησή της όμως ήταν μικρότερη με τα επόμενα ψέματα –τα οποία ήταν αντιστρόφως μεγαλύτερα–, καταλήγοντας στο συμπέρασμα ότι σταδιακά ο εγκέφαλος συνηθίζει τα επαναλαμβανόμενα ψέματα και προσαρμόζεται καθώς απενοχοποιείται.

«Είτε πρόκειται για περίπτωση συζυγικής απιστίας είτε για ντοπάρισμα αθλητή, για παραποιημένα επιστημονικά δεδομένα ή για φορολογικές απάτες, οι δράστες αναφέρουν συχνά ότι όλα ξεκίνησαν με μικρά παραπτώματα, που σταδιακά εξελίχθηκαν σε χιονοστιβάδα» ανέφερε η ερευνήτρια Tάλι Σάροτ.

Ετσι το ένα ψέμα φέρνει το άλλο (δημιουργώντας το φαινόμενο της χιονοστιβάδας) και όλα μαζί την καταστροφή.

Δεν γνωρίζω πότε ακριβώς ήταν η πρώτη φορά που ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε το πρώτο τερατώδες ψέμα, όμως είμαι απολύτως βέβαιος ότι η αμυγδαλή του εγκεφάλου του είναι πλήρως αδρανοποιημένη εδώ και πολλά χρόνια και σίγουρα από την περίοδο που υπηρετούσε ως υπουργός στην κυβέρνηση των Σαμαρά – Βενιζέλου.

Από τον Φεβρουάριο δε του 2016, που αναδείχτηκε στην προεδρία της ΝΔ, εκτόξευσε το ψέμα σε ουρανομήκη ύψη, όχι μόνο χωρίς ενοχές, αλλά και με την αυταρέσκεια αυτού που κατ’ εξακολούθηση κλέβει τριπλά: στο ζύγι, στον λογαριασμό και στα ρέστα.

Μ’ ένα μιντιακό σύστημα προπαγάνδας (από την πρώτη στιγμή) που ωχριούσε μπροστά στο ιστορικό γραφείο του Γκέμπελς (στη Βιλχελμστράσε, απέναντι από το γραφείο του φίρερ στην καγκελαρία), «ειπώθηκαν ψέματα που ντράπηκαν και τα ίδια. Μιας και δεν ντράπηκαν τα στόματα που τα λέγαν» (Μενέλαος Λουντέμης).

Ετσι «μάθαμε»:

Οτι το τρίτο μνημόνιο ήταν αχρείαστο και επιβάρυνε τη χώρα με περισσότερα από 100 δισ. ευρώ.

Οτι ο Τσίπρας αντάλλαξε το μακεδονικό με τις συντάξεις.

Οτι τα 900 εκατ. που δόθηκαν στους συνταξιούχους ως δέκατη τρίτη σύνταξη ήταν φιλοδώρημα.

Οτι θα είχαμε μπαράζ επενδύσεων και εκατοντάδες χιλιάδες νέες θέσεις εργασίας, πολύ καλά αμειβόμενες.

Οτι θα είχαμε αύξηση του κατώτατου μισθού σε ποσοστό διπλάσιο από την αύξηση του ΑΕΠ.

Οτι με τον νέο Πτωχευτικό Κώδικα υπάρχει η δυνατότητα επαναγοράς της πρώτης κατοικίας από αυτούς που δεν έχουν τελικά τη δυνατότητα να κρατήσουν για κάποιο μεταβατικό διάστημα την κυριότητά της.

Οτι οι ΜΕΘ είναι περίπου 1.300. Οτι είναι το ίδιο να είσαι διασωληνωμένος εντός και εκτός ΜΕΘ.

Οτι ο Κυριάκος δεν γνώριζε την έκθεση των καθηγητών Τσιόδρα – Λύτρα για το πόσοι συμπολίτες μας έχασαν άδικα τη ζωή τους εκτός ΜΕΘ.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter