Οριστική άδεια στο εμβόλιο της Pfizer δίνει η FDA σύμφωνα με τους New York Times

Σύμφωνα με δημοσίευμα των New York Times τη Δευτέρα αναμένεται να δοθεί  από τον Εθνικό Οργανισμό Φαρμάκων των ΗΠΑ (FDA) η οριστική άδεια στο εμβόλιο της Pfizer. Επικαλούμενο πηγές από τον FDA το δημοσίευμα αναφέρει ότι ο Οργανισμός θα δώσει την πολυαναμενόμενη οριστική άδεια για το εμβόλιο κατά του κορονοϊού, νωρίτερα απ’ ότι αναμενόταν.

Σύμφωνα με τους NYT, οι ρυθμιστικές αρχές των ΗΠΑ προσπαθούσαν για να ολοκληρώσουν τη διαδικασία αδειοδότησης έως την Παρασκευή, αλλά καθυστέρησαν μερικές ώρες εξαιτίας της γραφειοκρατίας και ορισμένων διαπραγματεύσεων με την εταιρεία Pfizer. Μάλιστα πηγές από τον οργανισμό αναφέρουν ότι υπάρχει η πιθανότητα η έγκριση να καθυστερήσει λίγες ημέρες ακόμα.

Για το γεγονός μίλησε στην εκπομπή του OPEN, «Ωρα Ελλάδος» ο ομότιμος καθηγητής Γενετικής του ΑΠΘ, Κωνσταντίντος Τριανταφυλλίδης, υπογραμμίζοντας ότι η οριστική έγκριση καταρρίπτει τους ισχυρισμούς όσων δεν θέλουν να κάνουν το εμβόλιο διότι ακόμα είναι σε «πειραματικό στάδιο».

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, στις ΗΠΑ η οριστική έγκριση του εμβολίου της Pfizer θα οδηγήσει σε «άνοιγμα» υποχρέωσης εμβολιασμού σε δημόσιους αλλά και ιδιωτικούς οργανισμούς. Μόλις λάβει την έγκριση, η Pfizer-BioNTech σχεδιάζει να ζητήσει γρήγορα από τον F.D.A. να εγκρίνει και την τρίτη δόση του εμβολίου της.