Oριστικά στον Παναθηναϊκό για 49 χρόνια το κλειστό του ΟΑΚΑ

Oριστικά στον Παναθηναϊκό για 49 χρόνια το κλειστό του ΟΑΚΑ

Στον Παναθηναϊκό παραδίδεται οριστικά το κλειστό του μπάσκετ του ΟΑΚΑ, για τα επόμενα 49 χρόνια. Ο κύβος ερρίφθη στη σημερινή συνεδρίαση του Δ.Σ. του Ολυμπιακού συμπλέγματος, η οποία αποφάσισε ομόφωνα την παραχώρηση του γηπέδου στην ΚΑΕ Παναθηναϊκός. Eκκρεμεί πλέον μόνο η υπογραφή της σχετικής σύμβασης.

Είχε προηγηθεί –μερικές ώρες νωρίτερα- η υπαναχώρηση της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, η οποία έλαβε διαβεβαιώσεις από την κυβέρνηση για τακτοποίηση των αθλημάτων που θα έμεναν «άστεγα» (και ιδίως της ξιφασκίας) και απέσυρε τα ασφαλιστικά μέτρα που είχε καταθέσει. Με επίσημη ανακοίνωσή της, χθες, η ΚΑΕ Παναθηναϊκός είχε απειλήσει με κινητοποιήσεις «σε περίπτωση που ξαναϋπάρξει οποιαδήποτε καθυστέρηση».

Η ανακοίνωση του ΟΑΚΑ για την παραχώρηση του γηπέδου «Νίκος Γκάλης» έχει ως εξής:

«Το Διοικητικό Συμβούλιο του “Ολυμπιακού Αθλητικού Κέντρου Αθηνών – Σπύρος Λούης”, στη σημερινή του συνεδρίαση, ενέκρινε ομόφωνα το σχέδιο της Σύμβασης Παραχώρησης του κλειστού γυμναστηρίου “Νίκος Γκάλης” στην ΚΑΕ Παναθηναϊκός, δυνάμει του άρθρου 44 του ν. 4934/2022.

Έπειτα από μια μακρά περίοδο συζητήσεων με την ΚΑΕ Παναθηναϊκός, για τη διευθέτηση των επιμέρους ζητημάτων και των λεπτομερειών της Σύμβασης Παραχώρησης, εξασφαλίστηκε πλήρως το δημόσιο συμφέρον, η συνέχεια της εύρυθμης λειτουργίας όλου του Ολυμπιακού Συγκροτήματος, καθώς και η διασφάλιση των ερασιτεχνικών αθλημάτων, που μέχρι σήμερα δραστηριοποιούνται σε χώρους του κλειστού γυμναστηρίου “Νίκος Γκάλης”.

Τις αμέσως επόμενες ημέρες θα ολοκληρωθεί η Παραχώρηση, με την υπογραφή της σχετική Σύμβασης μεταξύ του ΟΑΚΑ και της ΚΑΕ Παναθηναϊκός».

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter