Απίστευτη εξέλιξη με τους δύο νεκρούς στο αυτοκίνητο που έπεσε στο Νέο Μώλο Δραπετσώνας. Οι σοροί δύο ατόμων, ενός άνδρα και μιας γυναίκας, που εντοπίστηκαν μέσα στο Ι.Χ. φαίνεται να ανήκουν στη μητέρα και τον αδελφό του νεκρού εκδότη Π. Μαυρίκου.
Σύμφωνα με πληροφορίες πρόκειται για την Σοφία Μαυρίκου 75 ετών και τον Θεόδωρο Μαυρίκο 53 ετών. Οι ταυτότητες των θυμάτων παραπέμπουν στη μητέρα και τον αδελφό του Παναγιώτη Μαυρίκου, ο οποίος πριν από τρία χρόνια σκοτώθηκε στο φλεγόμενο αυτοκίνητό του στην Αττική Οδό λίγο πριν καταθέσει στον ανακριτή για την υπόθεση του κυκλώματος εκβιαστών.
Μητέρα και γιος ανασύρθηκαν νεκροί από το αυτοκίνητό τους που έπεσε υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες στη θάλασσα στο Νέο Μώλο Δραπετσώνας σήμερα το μεσημέρι και εντοπίστηκε από τις Αρχές σε βάθος 32 μέτρων!
Διαβάστε ακόμη: Ήδη ένας νεκρός στην υπόθεση Novartis – Ο Μαυρίκος ξέπλενε χρήματα για την εταιρεία (Pics)
Σύμφωνα με μαρτυρίες, το αυτοκίνητο ανέπτυξε μεγάλη ταχύτητα, κι έτσι κανείς δεν πρόλαβε να καταλάβει τι γινόταν και να αντιδράσει. Αυτόπτης μάρτυρας μάλιστα εκτιμά πως πήγαινε με πάνω από 100 χλμ την ώρα. Άλλες μαρτυρίες αναφέρουν επίσης πως η οδηγός «κόλλησε» πίσω από φορτηγό προκειμένου να περάσει μαζί του τις μπάρες και να μπει στον χώρο (απαγορεύεται για το ευρύ κοινό), και στην συνέχεια έπεσε στην θάλασσα με ταχύτητα.
Διαβάστε ακόμη: Ο μυστηριώδης θάνατος του Παναγιώτη Μαυρίκου στην Αττική Οδό
Επίσης αναφέρεται πως στο αμάξι ήταν δύο σκυλιά, το ένα από τα οποία βγήκε στην επιφάνεια και σώθηκε.
Εμπλοκή Μαυρίκου στην υπόθεση Novartis
Ο θάνατος του Παναγιώτη Μαυρίκου, λίγο πριν καταθέσει στον ανακριτή για την πολύκροτη υπόθεση των του κυκλώματος εκβιαστών δημοσιογράφων, είχε προκαλέσει τεράστιο θόρυβο και είχε προβληματίσει τις αρχές, οι οποίες είχαν κάνει “φύλλο και φτερό” το αυτοκίνητό του.
Όπως είχε αποκαλύψει το Documento φέρεται σύμφωνα με τους προστατευόμενους μάρτυρες στο σκάνδαλο Novartis, να έπαιρνε μεγάλα ποσά από το ΚΕΕΛΠΝΟ και τη Novartis, τα οποία ξέπλενε για λογαριασμό πολιτικών προσώπων.
Τα χρήματα αυτά δεν ήταν δικά του, αφού ο ίδιος εμφανίζεται να κρατούσε ένα ποσοστό και να έδινε το υπόλοιπο σε συγκεκριμένους πολιτικούς. Τα στοιχεία συνηγορούν στο ότι ο Παναγιώτης Μαυρίκος ήταν ίσως εκείνος που ξέπλενε μέσω των διαφημίσεων που έπαιρνε για τις εφημερίδες του το χρήμα που η Novartis ήθελε να μοιράσει σε πολιτικά πρόσωπα προκειμένου αυτά να εξυπηρετήσουν τα συμφέροντά της.
Μάλιστα, για το ρόλο του Μαυρίκου γίνεται αναφορά και στα έγγραφα του FBI. Ειδικότερα:
«To 2013, ο Φρουζής ήθελε τον Μαυρίκος (γνωστό στον συντάκτη ως Παναγιώτης Μαυρίκος) να γίνει η επόμενη εταιρεία ξεπλύματος χρήματος. Ο Μαυρίκος είχε εμπλακεί στο σχέδιο δωροδοκίας. Ο Μαυρίκος έβαλε διαφημιστικό χώρο σε ιστοσελίδες για τη Novartis. Η Zenith Media ήταν υπεύθυνη για την παροχή ανάλυσης όλων των διαφημίσεων στα media. Ο Μαυρίκος ήταν η γέφυρα ανάμεσα στη Novartis και τους κυβερνητικούς αξιωματούχους. Ο Μαυρίκος είχε πρόσβαση σε 3-4 υπουργούς Υγείας.»
Το γεγονός ότι ο Παναγιώτης Μαυρίκος σκοτώθηκε λίγο πριν καταθέσει στον ανακριτή για την υπόθεση των εκβιασμών προκαλεί εν τω μεταξύ ακόμη μεγαλύτερα ερωτηματικά. Είναι σαφές λοιπόν ότι μετά τις τελευταίες εξελίξεις και τις μαρτυρίες για την υπόθεση της Novartis χρειάζεται περαιτέρω έρευνα για το κατά πόσον από ενδεχόμενη κατάθεσή του απειλούνταν ισχυρά πρόσωπα.
Εκβιασμοί, κρατική διαφήμιση και διορισμός
Ο Παναγιώτης Μαυρίκος συνδεόταν με πολιτικά πρόσωπα από τον χώρο της ΝΔ. Η πορεία του εντυπωσιακή. Ξεκίνησε ως υπάλληλος της ΔΕΗ στο Κερατσίνι. Την ίδια περίοδο εργαζόταν παράλληλα και ως δημοσιογράφος στο TV Magic και στον ραδιοφωνικό σταθμό 107 του Πειραιά. Λίγο μετά εργάστηκε στην εφημερίδα «Ελεύθερος» και στον τηλεοπτικό σταθμό Τηλεάστυ, ενώ είχε διατελέσει υπεύθυνος Επικοινωνίας του Δήμου Κερατσινίου και είχε εκδώσει τοπική εφημερίδα. Το 2007 διορίστηκε αντιπρόεδρος στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Αθηνών με απόφαση του Δημήτρη Αβραμόπουλου, όπως προκύπτει από το σχετικό ΦΕΚ (αρ. φ. 351, 17 Αυγούστου 2007). Σύμφωνα με δημοσιεύματα, οι σχέσεις μεταξύ Δ. Αβραμόπουλου και Π. Μαυρίκου φέρονται ως «εξαιρετικές».
Την περίοδο διορισμού του ο Μαυρίκος ήταν ήδη εκδότης δύο εφημερίδων («Ακρόπολη» και «24 ώρες»). Επρόκειτο για εφημερίδες χαμηλής κυκλοφορίας, οι οποίες όμως λάμβαναν δυσανάλογα υψηλή κρατική διαφήμιση. Σύμφωνα με ρεπορτάζ της «Καθημερινής» (15 Μαρτίου 2009), αν και οι εφημερίδες διέθεταν λιγότερα από 1.000 φύλλα κυκλοφορίας, είχαν καταφέρει το 2008 να εξασφαλίσουν κρατική διαφήμιση ύψους 150.000 ευρώ. Το ίδιο συνεχίστηκε και τα επόμενα χρόνια. Ο Μαυρίκος κατάφερε να χτίσει έναν όμιλο έντυπων αλλά και ηλεκτρονικών μέσων από τα οποία εισέπραττε εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ κρατικής διαφήμισης. Παρά τη μηδαμινή κυκλοφορία.
Τον Φεβρουάριο του 2016 συνελήφθη μαζί με ακόμη δύο πρόσωπα για την υπόθεση των εκβιασμών. Συγκεκριμένα, ο εκδότης κατηγορήθηκε ότι εκβίαζε κρατικές εταιρείες, τράπεζες και επιχειρήσεις προκειμένου να διαφημίζονται στα χαμηλής κυκλοφορίας –άρα και παρεμβατικότητας– ΜΜΕ που διέθετε. Σύμφωνα με τις κατηγορίες, για να το καταφέρνουν αυτό δημοσίευαν επιθετικά ρεπορτάζ τόσο κατά των εταιρειών όσο και κατά προσώπων που βρίσκονταν σε θέσεις-κλειδιά. Ο ίδιος δεν προφυλακίστηκε, καθώς κατέβαλε εγγύηση ύψους 50.000 ευρώ.