«Σώστε το παιδί μου, σώστε το παιδί μου» ήταν τα λόγια της 35χρονης μητέρας η οποία σε κατάσταση σοκ μετέφερε περίπου στις 5.30 τα ξημερώματα το ηλικίας 2,5 ετών αγοράκι της σε ιδιωτική κλινική «Ταξιάρχης» στο Περιστέρι.
Ωστόσο, οι γιατροί δεν πρόλαβαν να προσφέρουν καμία βοήθεια στο παιδάκι, αφού το παιδί ήταν ήδη νεκρό.
«Φώναζε σώστε το παιδί μου, σώστε το παιδί μου», είπε ο διευθυντής της κλινικής Αλέξανδρος Κοκκινάκης.
Το αγοράκι πέθανε από ασφυξία, όταν παγιδεύτηκε στον αποθηκευτικό χώρο κρεβατιού, που βρισκόταν στο δωμάτιο που μοιραζόταν με το μεγαλύτερο αδελφάκι του, στο σπίτι τους στο Ίλιον.
Οι γονείς κατέθεσαν στο αστυνομικό τμήμα Περιστερίου το οποίο έχει αναλάβει και την υπόθεση.
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, η μητέρα είπε ότι εκείνη κοιμόταν μαζί με τον σύντροφό της στον καναπέ του σαλονιού και δεν αντιλήφθηκε το παιχνίδι που έπαιζε με το αδερφάκι του. Κάποια στιγμή η μητέρα ξύπνησε και πήγε να ελέγξει τα παιδιά διαπίστωσε ότι το μικρότερο αγοράκι είχε εξαφανιστεί. Τελικά το βρήκε αναίσθητο. Το μετέφερε στην ιδιωτική κλινική, αλλά ήταν ήδη αργά.
Ο ιατροδικαστής αναμένεται να ρίξει φως στα ακριβή αίτια θανάτου του παιδιού. Σε βάρος της μητέρας σχηματίζεται δικογραφία για ανθρωποκτονία από αμέλεια.
Είχε γίνει καταγγελία στο Χαμόγελο του Παιδιού
Καταγγελία για συνθήκες παραμέλησης από την οικογένεια του ηλικίας 2,5 ετών αγοριού είχε δεχθεί ο οργανισμός. Αφότου έγινε γνωστή η τραγωδία, το Χαμόγελο του Παιδιού έβγαλε μια ανακοίνωση στην οποία αναφέρει ότι είχε δεχθεί κλήση το Σεπτέμβριο «που αφορούσε σε συνθήκες παραμέλησης εντός της συγκεκριμένης οικογένειας».
Συγκεκριμένα, αναφέρει
Σε συνέχεια των δημοσιευμάτων σχετικά με την τραγική ανακοίνωση του θανάτου ενός αγοριού 2,5 ετών στο Ίλιον, «Το Χαμόγελο του Παιδιού» ενημερώνει ότι στις 4 Σεπτεμβρίου 2019 δέχθηκε ανώνυμη καταγγελία στην «Εθνική Τηλεφωνική Γραμμή για τα παιδιά SOS 1056» που αφορούσε σε συνθήκες παραμέλησης εντός της συγκεκριμένης οικογένειας.
Άμεσα, όπως γίνεται σε κάθε ανάλογη καταγγελία, ενημερώθηκε η αρμόδια Εισαγγελία Ανηλίκων ώστε να προχωρήσει στις απαραίτητες ενέργειες.
Για άλλη μια φορά, «Το Χαμόγελο του Παιδιού» ενημερώνει ότι αρμόδιες για κάθε περιστατικό παραμέλησης/ κακοποίησης ενός παιδιού είναι οι Εισαγγελικές Αρχές και οι Κοινωνικές Υπηρεσίες που οφείλουν να διερευνήσουν την κάθε υπόθεση.
«Το Χαμόγελο του Παιδιού» έχει δηλώσει τη διαθεσιμότητά του στις αρμόδιες Εισαγγελικές αρχές και τους αρμόδιους φορείς, τόσο με τις υπηρεσίες του όσο και με το εξειδικευμένο προσωπικό του.
«Το Χαμόγελο του Παιδιού» έχοντας μεγαλώσει, με σεβασμό και στοργή, περισσότερα από 800 παιδιά θύματα παραμέλησης / κακοποίησης κι έχοντας αποκτήσει τεράστια εμπειρία στις επιπτώσεις της παραμέλησης / κακοποίησης στην ψυχή ενός παιδιού καλεί τους πολίτες να σπάνε τη σιωπή τους όταν αντιλαμβάνονται ότι κάποιο παιδί κινδυνεύει.»