Οργή στην Ελευσίνα για την έξωση οικογένειας ΑμεΑ πρωταθλήτριας – Μαζική αντίδραση

Οργή στην Ελευσίνα για την έξωση οικογένειας ΑμεΑ πρωταθλήτριας – Μαζική αντίδραση
Πηγή: 902.gr

Μαζικές αντιδράσεις έχει προκαλέσει η έξωση της οικογένειας ΑμεΑ πρωταθλήτριας της Εθνικής Ομάδας στην Ελευσίνα, λόγω δυσβάσταχτων χρεών και προστίμων από την εφορία κατά την περίοδο της κρίσης.

Η Διονυσία είναι αθλήτρια ΑμεΑ που έχει πολλές διακρίσεις με την Εθνική ομάδα. Το σπίτι πλειστηριάστηκε από γνωστό fund για χρέος 20.000 ευρώ σε δάνειο που είχε πάρει η οικογένεια. Ο πατέρας ήταν ελεύθερος επαγγελματίας και το χρέος διογκώθηκε την περίοδο της κρίσης και των μνημονίων.

Ο Γενικός Γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, πλήθος φορέων της περιοχής, ανάμεσα στους οποίους και το δημοτικό συμβούλιο Ελευσίνας, αλλά και προσωπικοτήτων από τον χώρο του αθλητισμού εκφράζουν την αντίθεσή τους σε αυτή την απόφαση. Ανάμεσά τους και μέλη του Ρουβίκωνα.

Χθες, αντιπροσωπεία Σωματείων και φορέων της Ελευσίνας πραγματοποίησε συνάντηση με την γενική γραμματέα Δημογραφικής και Στεγαστικής Πολιτικής, Μαρίνα Στέφου απαιτώντας η κυβέρνηση να εξασφαλίσει άμεσα χρηματοδότηση για να κατοχυρωθεί το σπίτι στη Διονυσία και την οικογένειά της. Οι εκπρόσωποι του υπουργείου δήλωσαν ότι θα εξετάσουν όσα είπαν οι εκπρόσωποι των Σωματείων και θα τους απαντήσουν μέχρι την Παρασκευή.

Κουτσούμπας: Η Διονυσία θα βγει και πάλι νικήτρια – Η νίκη της θα είναι νίκη όλου του λαού και της νεολαίας

«Από την πρώτη στιγμή βρισκόμαστε στο πλευρό της διακεκριμένης πρωταθλήτριας Διονυσίας, δίνοντας όλες μας τις δυνάμεις για να σταματήσει κάθε διαδικασία έξωσης και να συνεχίσει η ίδια και η οικογένειά της να μένει στο μοναδικό σπίτι της, στην Ελευσίνα. Το συγκεκριμένο περιστατικό αποδεικνύει ξανά πόσο “κούφια” είναι τα “μεγάλα” λόγια των κυβερνήσεων για τα δικαιώματα των ΑμεΑ, όταν πρόκειται για την υλοποίηση της βάρβαρης πολιτικής τους» δήλωσε ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, «για την ακύρωση της έξωσης της αθλήτριας ΑμεΑ και της οικογένειάς της».

Επίσης το ΚΚΕ κατέθεσεΕρώτηση στη Βουλή για την άμεση εξασφάλιση χρηματοδότησης, με όρους ευνοϊκούς, προκειμένου να εξοφληθεί ο αγοραστής και να παραμείνει το σπίτι στην ιδιοκτησία της οικογένειας,

Άνθρωποι του Αθλητισμού, του Πολιτισμού, αλλά και άνθρωποι που ήταν το προηγούμενο διάστημα στο στόχαστρο των «κορακιών» βρέθηκαν από την πρώτη στιγμή στο πλευρό της Διονυσίας και της οικογένειάς της.

Δηλώσεις στήριξης έκαναν ο Γιώργος Πομάσκι, Ομοσπονδιακός Προπονητής Στίβου, ο Νίκος Γέμελοςπροπονητής κολύμβησης, ο Γιώργος Πηλίδης, παγκόσμιος πρωταθλητής Ελεύθερης Πάλης, ο Μάκης Μπεκιάρης, τεχνικός διευθυντής στον Ηρακλή Ελευσίνας, ο Παναγιώτης Ατματσίδης, ποδοσφαιριστής, ο Γιάννης Φιλίππου, πρόεδρος της ομάδας μπάσκετ του Πανελευσινιακού, ο Πανελευσινιακός (ΑΠΟ) – Στίβος.

Επίσης, η Μάρθα Φριντζήλα, τραγουδίστρια. Ακόμα, η Ιωάννα Κολοβού, συνταξιούχους δημοσιογράφος, γνωστή από την αλληλεγγύη και τον αγώνα που αναπτύχθηκε ενάντια στον πλειστηριασμό του σπιτιού της στου Ζωγράφου, καθώς και η Ελίζα Τρύφωνος, πρώην επαγγελματίας από την Κυψέλη που της πλειστηριάστηκε το σπίτι.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter