Γήπεδα: Oπως τα έκλεισαν, έτσι τα ανοίγουν

Γήπεδα: Oπως τα έκλεισαν, έτσι τα ανοίγουν

Χωρίς να πληρούται καμία προϋπόθεση απ’ όσες η ίδια έθεσε, η κυβέρνηση αποφάσισε να επιστρέψουν οι φίλαθλοι στα γήπεδα

Με επικοινωνιακές κορόνες και την ψήφιση ενός ακόμη νόμου από την κυβέρνηση Μητσοτάκη για την αντιμετώπιση της οπαδικής βίας το ελληνικό πρωτάθλημα επιστρέφει στην κανονικότητα. Από τις 13 Φεβρουαρίου τα γήπεδα της Σούπερ Λίγκας 1 ανοίγουν και πάλι για τους φιλάθλους χωρίς να πληρούται καμία προϋπόθεση από εκείνες που η ίδια η κυβέρνηση έθεσε!

Δύο μήνες… φαγούρα με αναμασημένες διατάξεις

 

Για δύο μήνες τα ματς διεξάγονταν κεκλεισμένων των θυρών και σε αυτό το διάστημα ο αρμόδιος υπουργός της κυβέρνησης Γιάννης Βρούτσης ασχολήθηκε με την ψήφιση… αναμασημένων διατάξεων για τον περιορισμό του χουλιγκανισμού χωρίς καν να συζητήσει διεξοδικά το πρόβλημα με τις ΠΑΕ και τους ποδοσφαιρικούς φορείς που έχουν εξειδικευμένα στελέχη. Την ίδια τακτική είχε ακολουθήσει και ο πρώην υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης και η οπαδική βία όχι μόνο δεν περιορίστηκε, αλλά στη μαύρη λίστα της προστέθηκαν τα ονόματα κι άλλων θυμάτων.

«Πώς μπορεί να περιμένετε ότι θα έχετε διαφορετικό αποτέλεσμα αφού χρησιμοποιείτε την ίδια συνταγή με τον προηγούμενο νόμο; Μια συνταγή που περιέχει αρκετή επικοινωνία και ελάχιστη ουσία» είπε στη Βουλή ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος. Από την πλευρά του ο αν. υπουργός Αθλητισμού Γ. Βρούτσης στάθηκε στα μέτρα των πρώην υφυπουργών Αθλητισμού Γιώργου Ορφανού, που νομοθέτησε τις κάμερες, και Σταύρου Κοντονή, που νομοθέτησε την κάρτα φιλάθλου, μέτρα τα οποία υιοθέτησε η κυβέρνηση, ενώ αναφερόμενος στον Αυγενάκη είπε: «Και τι να πω για τον Λευτέρη Αυγενάκη; Νομοθέτησε το 2022 το πιο αυστηρό πλαίσιο ποινικής νομοθεσίας για την αθλητική βία, το ιδιώνυμο, που δεν υπάρχει σε καμία χώρα της Ευρώπης». Και παρ’ όλα αυτά η οπαδική βία στη χώρα μας έφτασε στην οροφή, οπότε η νομοθέτηση νέων διατάξεων δεν θα γιατρέψει τη γάγγραινα του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Ευχάριστος αιφνιδιασμός για τις ΠΑΕ

Ακόμη και οι ΠΑΕ της ΣΛ1 αιφνιδιάστηκαν ευχάριστα από το γεγονός ότι χωρίς να τους ζητηθεί άμεσα το παραμικρό, η κυβέρνηση επιτρέπει στους φιλάθλους να επιστρέψουν στις εξέδρες. Μετά την ψήφιση του νέου νόμου θα γίνουν τα ακόλουθα βήματα:

Από την Τρίτη 13 Φεβρουαρίου τίθενται σε ισχύ οι διατάξεις των διοικητικών μέτρων και ποινών που θα επιβάλλονται από τη ΔΕΑΒ με χρονική αμεσότητα και κατά δέσμια αρμοδιότητα…

Αν η ΕΠΟ ζητήσει την παρέμβαση των FIFA – UEFA στο ελληνικό ποδόσφαιρο για τον ρόλο της ΔΕΑΒ, αυτό θα γίνει. Οι ΠΑΕ για την ίδια παράβαση θα τιμωρούνται και από τα δικαιοδοτικά όργανα του ποδοσφαίρου και από τη ΔΕΑΒ. Και δεν είναι μόνο αυτό. Στα δικαιοδοτικά όργανα της λίγκας και της ομοσπονδίας δικάζουν δικαστές, ενώ τα μέλη της ΔΕΑΒ θα είναι δημόσιοι υπάλληλοι και δικηγόροι…

Από την Τετάρτη 6 Μαρτίου τίθενται σε ισχύ οι διατάξεις για το νέο πλαίσιο ηλεκτρονικής εποπτείας αθλητικών εγκαταστάσεων και καμιά ΑΑΕ που αγωνίζεται στη Σούπερ Λίγκα και στην Μπάσκετ Λιγκ δεν θα αγωνίζεται με θεατές εάν δεν έχει εγκατεστημένο και σε πλήρη λειτουργία το ηλεκτρονικό σύστημα παρακολούθησης της αθλητικής εγκατάστασης που χρησιμοποιεί ως έδρα της.

Από την Τρίτη 9 Απριλίου τίθενται σε ισχύ οι διατάξεις για το σύγχρονο σύστημα ταυτοποίησης των κατόχων εισιτηρίων των ποδοσφαιρικών αγώνων μεταξύ ομάδων της ΣΛ (ταυτοποίηση μέσω κινητού τηλεφώνου και είσοδος στο γήπεδο μέσω αυτού), σε συνεργασία με το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

Ετικέτες

Documento Newsletter