Ομολογία Γεραπετρίτη: «Δεν υπάρχει άλλο όνομα πλην του ονόματος της Βόρειας Μακεδονίας»

Ομολογία Γεραπετρίτη: «Δεν υπάρχει άλλο όνομα πλην του ονόματος της Βόρειας Μακεδονίας»

«Πού ‘σαι, νιότη, πού δειχνες πως θα γινόμουν άλλος!», έγραφε ο ποιητής Κώστας Βάρναλης. Κάπως έτσι θα έπρεπε να ομολογούν οι υπουργοί της Νέας Δημοκρατίας τα λάθη τους.

Επειδή η Νέα Δημοκρατία στοιχιζόταν πίσω από τις περικεφαλαίες στις διαδηλώσεις για τη Συμφωνία των Πρεσπών και φώναζε «όχι» στο όνομα Βόρεια Μακεδονία, μόνο για να κερδίσει δήθεν «εθνικές» ψήφους.

«Δεν υπάρχει άλλο όνομα για οποιαδήποτε χρήση, πλην του ονόματος της Βόρειας Μακεδονίας» ξεκαθάρισε ο υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Γεραπετρίτης, κληθείς να σχολιάσει στο αποψινό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 Κύπρου τις δηλώσεις του νέου πρωθυπουργού της Βόρειας Μακεδονίας, Χρίστιαν Μίτσκοσκι, περί της ονομασίας της χώρας του.

«Δεν είναι απλώς μόνο η εθνική θέση, ούτε η θέση του υπουργού Εξωτερικών της Ελλάδας, αλλά είναι και η απολύτως λογική νομική μου τοποθέτηση ότι δεν χωρεί καμία απολύτως αμφιβολία ότι δεν υπάρχει άλλο όνομα για οποιαδήποτε χρήση, πλην του ονόματος της Βόρειας Μακεδονίας. Και θέλω να πω ότι δεν πρόκειται απλώς για μία πρόβλεψη της Συμφωνίας των Πρεσπών. Πρόκειται στην πραγματικότητα για τον πυρήνα της συμφωνίας αυτής, διότι το όνομα, ειδικά δε, η χρήση του ονόματος δηλαδή πού θα χρησιμοποιείται, ήταν ουσιαστικά το μείζον ζητούμενο κατά τη διαδικασία σύνταξης της συμφωνίας. Άρα να ερχόμαστε σήμερα να αναιρούμε εκείνο, το οποίο συμφωνήσαμε ότι πρόκειται για τη θεμελιώδη βάση της συμφωνίας είναι απολύτως ανακόλουθο και δεν έχει καμία σχέση με την ερμηνεία της Σύμβασης» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Γεραπετρίτης.

Χαρακτήρισε δε «εκτός πραγματικότητας, εκτός λογικής και εκτός διεθνούς δικαίου, πρόσωπα τα οποία έχουν δημόσιες θέσεις, στον δημόσιο λόγο τους να χρησιμοποιούν ονομασία άλλη από εκείνη, η οποία προβλέπεται και στο διεθνές δίκιο και στο εθνικό Σύνταγμα».

Αυτά…

Διαβάστε επίσης:

Κύριε Μαρινάκη το πόθεν έσχες του πρωθυπουργού το έχετε διαβάσει;

ΣΥΡΙΖΑ: Ο Δημητριάδης καλείται ως μάρτυρας για τις υποκλοπές ή ως ύποπτος για τέλεση αδικημάτων;

Ύδρα: «Γκρίζα σημεία» βλέπουν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ για την πυρκαγιά – Τι αναφέρει η Ερώτηση στη Βουλή

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter