Ομόφυλα ζευγάρια: Μετρούν τις διαφωνίες στο ΠΑΣΟΚ στη σκιά της αντιπαράθεσης Χριστοδουλάκη – ηγεσίας

Ομόφυλα ζευγάρια: Μετρούν τις διαφωνίες στο ΠΑΣΟΚ στη σκιά της αντιπαράθεσης Χριστοδουλάκη – ηγεσίας

Φόρμουλα για να καμφθούν οι αντιρρήσεις βουλευτών του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ στο νομοσχέδιο για τον πολιτικό γάμο και την τεκνοθεσία ομόφυλων ζευγαριών αλλά και να μην εκφραστούν ηχηρά μέσω της ψήφου τους, αναζητά η ηγεσία της Χαριλάου Τρικούπη στη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας.

Σε «ηλεκτρισμένο» κλίμα από την αντιπαράθεση του βουλευτή Μανώλη Χριστοδουλάκη και της ηγεσίας της Χαριλάου Τρικούπη για τη συμμετοχή του σε εκδήλωση μαζί με το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Διονύση Τεμπονέρα και τη βουλευτή της Νέας Αριστεράς Εφης Αχτσιόγλου, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Νίκος Ανδρουλάκης θα επιχειρήσει να πείσει τους βουλευτές του ότι ενόψει ευρωεκλογών χρειάζεται κοινός βηματισμός. Αν και δεν τίθεται ζήτημα κομματικής πειθαρχίας για το νομοσχέδιο σχετικά με τα ομόφυλα ζευγάρια, ο Νίκος Ανδρουλάκης θα καλέσει τους βουλευτές να αναλογιστούν τη σημασία της ψήφου τους, σε επίπεδο πολιτικό και αξιακό, με στόχο να μην είναι το 1/3 των βουλευτών αρνητικό αλλά να περιοριστούν σε τρεις – τέσσερεις οι διαφωνούντες που ψηφίσουν αρνητικά. Μάλιστα, θα επιχειρηθεί να μην λείπει μεγάλος αριθμός βουλευτών την ημέρα της ψηφοφορίας ή να εκφραστεί η επιφύλαξη με «παρών/παρούσα» και βέβαια να μην υπάρχουν ή να είναι ελάχιστα τα «όχι».

Στη σημερινή συνεδρίαση της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ θα επιχειρηθεί μια ολοκληρωμένη απάντηση σε προβληματισμούς βουλευτών ειδικά για το ζήτημα της τεκνοθεσίας, της υποβοηθούμενης κύησης και της παρένθετης κύησης. Σε αυτό το πλαίσιο, για νομικά και άλλα θέματα που προκύπτουν, θα συνεισφέρουν επιστημονικά ειδικοί και θα μετέχουν στη συζήτηση μεταξύ άλλων η Άννα Παπαδοπούλου, δικηγόρος, Γραμματέας Τομέα Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων ΠΑΣΟΚ –ΚΙΝΑΛ και ο Κωνσταντίνος Ρόκας, επίκουρος καθηγητής Νομικής του ΑΠΘ και μέλος του Τομέα Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ.

Η αναβολή της λήψης αποφάσεων σε προηγούμενη συνεδρίαση για τη στάση των βουλευτών στην ψηφοφορία, με δεδομένο ότι η θέση του ΠΑΣΟΚ είναι υπέρ του νομοσχεδίου για την ισότητα στον πολιτικό γάμο και την επέκταση στα ομόφυλα ζευγάρια, έδωσε περιθώριο ζυμώσεων. Όμως, τώρα θα ληφθούν αποφάσεις.

Οι διαφωνίες και οι ενστάσεις βουλευτών επί του νοµοσχεδίου καταγράφηκαν στη συνεδρίαση της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ της 25ης Ιανουαρίου και είχε αποφασιστεί να συνεχιστεί η συζήτηση σε συνεδρίαση της 30ης Ιανουαρίου 2024 η οποία αναβλήθηκε. Τώρα ήρθε η ώρα να φανεί, ποια φόρµουλα θα βρεθεί µε τους διαφωνούντες, όπως η γραμματέας της ΚΟ Ευαγγελίας Λιακούλη και ιδίως µε όσους είναι κάθετα αρνητικοί µε το νοµοσχέδιο, όπως μεταξύ άλλων οι βουλευτές Παναγιώτης Παρασκευαΐδης, Σταύρος Μιχαηλίδης, Ανδρέας Πουλάς.

Αξίζει να σημειωθεί ότι θα γίνει συζήτηση και για το θέμα της στεγαστικής πολιτικής και κυρίως για το αγροτικό ζήτημα που αυτή την περίοδο βρίσκεται σε προτεραιότητα.

Διαβάστε επίσης: ΠΑΣΟΚ: Εσωκομματικά «μπλόκα» στη Χαριλάου Τρικούπη

Ανδρουλάκης: Το ΠΑΣΟΚ μπορεί να μην ψηφίσει το νομοσχέδιο για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια – Τι είπε για τις καταλήψεις στα ΑΕΙ

Ομόφυλα ζευγάρια: «Αναταράξεις» χωρίς τέλος στο γαλάζιο στρατόπεδο – Ποιοι διαφωνούν

Γάμος ομόφυλων ζευγαριών: Ξεκάθαρα υπέρ ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter