Κατατίθεται στη Βουλή το νομοσχέδιο για την ισότητα στον πολιτικό γάμο, σύμφωνα με τον πρόεδρο της Βουλής Κώστα Τασούλα. Το νομοσχέδιο εισάγεται προς επεξεργασία στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή την ερχόμενη Δευτέρα 5 Φεβρουαρίου.
Τη Δευτέρα 12 Φεβρουαρίου θα διεξαχθεί η δεύτερη ανάγνωση του νομοσχεδίου και θα εισαχθεί προς ψήφιση στην Ολομέλεια της Βουλής στις 14 και 15 Φεβρουαρίου.
Συνεχίζονται οι αναταράξεις
Το προσεχές διάστημα, λοιπόν πάει στην Ολομέλεια της Βουλής και οι συγκρούσεις στο εσωτερικό της Νέας Δημοκρατίας συνεχίζονται.
Μπορεί από το Μαξίμου να περνάνε στην δημόσια σφαίρα ένα μήνυμα αισιοδοξίας, όμως η πραγματικότητα είναι ότι ο αριθμός των γαλάζιων βουλευτών που δεν θα υπερψηφίσουν το νομοσχέδιο είναι πολύ κρίσιμος, και ειδικά στο ενδεχόμενο η πλειονότητα των διαφωνούντων να πάνε στην επιλογή της καταψήφισης τα πράγματα γίνονται πολύ χειρότερα.
Σε έναν τέτοιο ενδεχόμενο η πολιτική ήττα θα είναι προσωπική ήττα του Κυριάκου Μητσοτάκη.
Πόσοι διαφωνούν
Σύμφωνα με πληροφορίες πάνω από 100 βουλευτές έχουν στοιχηθεί πίσω από την επιλογή της υπερψήφισης, ενώ οι διαφωνούντες είναι κοντά στον αριθμό 40. Οι υπόλοιποι 18 δεν έχουν ανοίξει ακόμη τα χαρτιά τους, εάν και είναι πιθανό οι περισσότεροι να υπερψηφίσουν, διότι η παρασκηνιακή πίεση είναι πολύ μεγάλη.
Σε ότι αφορά τους διαφωνούντες, το ανοιχτό ερώτημα, είναι ποιος θα είναι ο αριθμός των γαλάζιων βουλευτών που θα καταψηφίσουν και πόσοι θα επιλέξουν την «αξιοπρεπή» στάση της αποχής, που ο ίδιος ο Μητσοτάκης προώθησε από την συνέντευξη στην ΕΡΤ, όπου άνοιξε και επίσημα η συζήτηση για την ισότητα στον πολιτικό γάμο.
Μέχρι την τελευταία στιγμή το Μαξίμου θα πιέσει σε όλα τα επίπεδα, ώστε ακόμη και αυτοί που διαφωνούν, να μην καταψηφίσουν, αλλά να απέχουν. Η επιλογή της καταψήφισης τη στιγμή μάλιστα, που ο Αντώνης Σαμαράς θα μιλήσει στην ολομέλεια της Βουλής, θα ήταν ένα ηχηρό «χαστούκι» που θα διαμόρφωνε νέα πολιτικά δεδομένα στο εσωτερικό της γαλάζιας παράταξης.
Διαβάστε επίσης: Γάμος ομόφυλων ζευγαριών: Ξεκάθαρα υπέρ ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ