Ομόφυλα Ζευγάρια: Αιχμές Γεωργιάδη προς τους διαφωνούντες – «Εγώ θέλω να είμαστε στη Δύση»

Ομόφυλα Ζευγάρια: Αιχμές Γεωργιάδη προς τους διαφωνούντες – «Εγώ θέλω να είμαστε στη Δύση»
ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI

«Κάθε ψηφοφορία στη Βουλή και κάθε πολιτική στάση ενός εκάστου βουλευτού, κρίνεται πολιτικά και παράγει πολιτικές συνέπειες, αυτό είναι το Α και το Β του κοινοβουλευτισμού. Είναι προς το συμφέρον της χώρας να δένεται περισσότερο με τη Δύση» ανέφερε σε συνέντευξή του ο Άδωνης Γεωργιάδης, αφήνοντας σαφείς «αιχμές» για τους διαφωνούντες βουλευτές της «γαλάζιας» παράταξης, σε ότι αφορά τη στάση τους για το νομοσχέδιο για την ισότητα στον πολιτικό γάμο.

Μάλιστα, προέτρεψε να δουν όλοι τον χάρτη με τις χώρες εντός της ΕΕ, ώστε να δουν σε ποιες χώρες έχει περάσει η ισότητα στον πολιτικό γάμο και σε ποιες όχι. «Εάν δείτε αυτό τον χάρτη ο καθένας μπορεί να αποφασίσει για τον εαυτό του, σε ποια πλευρά, σε ποιά παρέα θα προτιμούσε να είναι η Ελλάδα. Εάν δώσεις απάντηση σε αυτό το ερώτημα, έχεις δώσει απάντηση και στο τι θες να ψηφίσεις στο παρόν νομοσχέδιο. Δεν είναι ανάγκη να πιστεύουμε στην ίδια παρέα. Εγώ σας λέω ποιά παρέα προτιμώ εγώ» συμπλήρωσε.

Δύο από τις χώρες που δεν έχουν προχωρήσει στην ισότητα στον πολιτικό γάμο των ομόφυλων ζευγαριών, είναι η Πολωνία και η Ουγγαρία, οι οποίες θεωρούνται καταπιεστικές ως προς τα δικαιώματα των ατόμων με διαφορετικό σεξουαλικό προσανατολισμό.
Με λίγα λόγια ο Άδωνης Γεωργιάδης ταυτίζει τις απόψεις των διαφωνούντων με τις απόψεις ακροδεξιών, όπως ο Όρμπαν, αναλαμβάνοντας τον ρόλο «διαχείρισης» της πολιτικής φθοράς του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Στην γραμμή Μητσοτάκη για την αποχή

Στο ζήτημα της αποχής, ο υπουργός Υγείας στοιχήθηκε πίσω από τη γραμμή του Κυριάκου Μητσοτάκη, ο οποίος είχε χαρακτηρίσει την συγκεκριμένη στάση ως «αξιοπρεπή». Μάλιστα, ο Άδωνις Γεωργιάδης δήλωσε ότι την αποχή την «υπέδειξε ως μία μέθοδο διαφυγής, ο ίδιος ο κ. πρωθυπουργός στη συνέντευξή του. Σίγουρα έχει άλλη βαρύτητα μία ψήφος «Όχι» και άλλη βαρύτητα η αποχή ή το λευκό».

Η αποχή ως πολιτική στάση προωθείται από το Μαξίμου με διπλό σκοπό. Πρώτον, να πέσει ο απαιτούμενος αριθμός των βουλευτών που είναι απαραίτητος για να περάσει το νομοσχέδιο και κυρίως για μην εκφραστεί μία οργανωμένη πολιτική διαφωνία προς τον Κυριάκο Μητσοτάκη, που έχει προσδώσει και προσωπικό αποτύπωμα στο νομοσχέδιο. Σε αυτό το πλαίσιο εντάσσεται και η αποδόμηση του Αντώνη Σαμαρά, ο οποίος επέκρινε με σφοδρότητα την στάση της αποχής και τον πρωθυπουργό.

Αιχμές για το ενδεχόμενο καταψήφισης από μέλη του υπουργικού συμβουλίου

Σε ότι αφορά το ενδεχόμενο καταψήφισης από μέλη του υπουργικού συμβουλίου, ο υπουργός Υγείας, σημείωσε ότι δεν είναι δική μου απόφαση, «εμένα δεν μου αρέσει να υποδύομαι ρόλους που δεν έχω, εγώ δεν είμαι πρωθυπουργός της Ελλάδας» Μάλιστα, πρόσθεσε ότι «εγώ στην πολιτική μου διαδρομή έχω παραιτηθεί από κυβέρνηση, αφήνονται το βουλευτικό και υπουργικό μου αξίωμα».

Υπενθυμίζεται, ότι ο Μάκης Βορίδης έχει δηλώσει ότι διαφωνεί με το νομοσχέδιο και σε ότι αφορά το ενδεχόμενο παραίτησής του τόνισε ότι «ε, δεν θα χάσει η Βενετιά βελόνι. Θα αναλάβει κάποιος άλλος. Μια δουλειά είναι και αυτή, στις δουλειές συμβαίνουν διάφορα».

Ο Σαμαράς κρίνεται με άλλα μέτρα

Επίσης, θέση και για τη δημόσια αντιπαράθεση μεταξύ Μαξίμου και Αντώνη Σαμαρά πήρε ο Άδωνης Γεωργιάδης, σημειώνοντας ότι «εγώ δεν σχολιάζω ποτέ εκ λόγων αρχής και ευγνωμοσύνης δηλώσεις του Αντώνη Σαμαρά. Είναι ο άνθρωπος που μου άνοιξε την πόρτα της Νέας Δημοκρατίας και τον ευγνωμονώ για αυτό. Δεν είναι αντίπαλός μας ο Σαμαράς. Είναι πρώην πρόεδρος και πρώην πρωθυπουργός μας. Τον σεβόμαστε απεριόριστα. Δεν υπάρχει κανένα ζήτημα. Ο Αντώνης Σαμαράς έχει το αναφαίρετο δικαίωμα ως πρώην πρωθυπουργός να λέει τη γνώμη του ελεύθερα. Δεν κρίνεται με τα ίδια μέτρα που κρίνεται ένας βουλευτής και όπως κρίνομαι εγώ».

Διαβάστε επίσης: ΚΕΕΛΠΝΟ: «Κωλοτούμπα συγκάλυψης» για τις παράνομες προσλήψεις – Αποσύρθηκε στο «παρά πέντε» από την κρίσιμη δίκη

Το ΠΑΣΟΚ «αδειάζει» Παρασκευαΐδη και καρφώνει Άδωνη

Documento Newsletter