Όμιλος Calilo: 10 χρόνια παρουσίας στην Ίο με υπευθυνότητα, βιωσιμότητα κι αισθητική

Όμιλος Calilo: 10 χρόνια παρουσίας στην Ίο με υπευθυνότητα, βιωσιμότητα κι αισθητική

Ο Όμιλος Calilo είναι ένας ελληνικός οικογενειακός όμιλος βιώσιμης τουριστικής ανάπτυξης, που συμβάλει δυναμικά στην αλλαγή του τουρισμού της  Ίου προς μια πιο βιώσιμη και αισθητική κατεύθυνση. Δραστηριοποιείται εδώ και δέκα χρόνια στο νησί, στηρίζοντας παράλληλα την τοπική κοινωνία. Είναι εντυπωσιακό πως  από το 2009 μέχρι σήμερα, έχει επενδύσει €1.5 εκ. σε δράσεις και πρωτοβουλίες εταιρικής υπευθυνότητας ενώ αναμένεται να επενδύσει και €200 εκ. σε τρεις Στρατηγικές Επενδύσεις που θα αλλάξουν για πάντα το πρόσωπο του Τουρισμού στην Ίο.

 

Έχουν ήδη περάσει 20 χρόνια από τότε που η οικογένεια αποφάσισε να επενδύσει στο νησί, διαμορφώνοντας το πλάνο της με βάση το μεγάλο της όραμα. Να συμβάλλει, δηλαδή, στην ανάπτυξη του νησιού με υπευθυνότητα ώστε να παραδώσει στη νέα γενιά Ιητών και ταξιδιωτών ένα πρότυπο, βιώσιμο και ποιοτικό τουριστικό προϊόν, διαφυλάσσοντας παράλληλα τη φυσική ομορφιά και την αυθεντικότητα της Ίου.

 

Επιχειρήσεις με μοναδική φιλοσοφία, αισθητική και διεθνείς διακρίσεις

Η ιστορία του Ομίλου ξεκινά το το 2003 με την έναρξη της επένδυσης για απόκτηση εκτάσεων γης στην Ίο. Το 2013 άνοιξε το Free Beach Bar στον Μυλοπότα και σύντομα ακολούθησαν οι Agalia Suites στην Τζαμαρία, το Pathos Lounge στην Κουμπάρα, το Steps Bar στην Χώρα και το Taste of Joy Restaurant στην Τζαμαρία επίσης. Τέλος, άνοιξε το Erego Beach Club & Restaurant στην Κουμπάρα ενώ το 2019 ήρθε η μεγαλύτερη και πιο εντυπωσιακή επένδυση του Ομίλου, με το Calilo Resort! Πλέον το Calilo Resort έχει ενταχθεί και στις Στρατηγικές Επενδύσεις Εθνικής Σημασίας χάρη στη βιωσιμότητα και την υπευθυνότητα που το διακρίνει.

 

Η μοναδική αισθητική του Calilo Resort είναι ένα ακόμα ιδιαίτερο χαρακτηριστικό που αδιαμφισβήτητα συνέβαλε και στην ένταξή του στα Most Extraordinary Places to Be των New York Times! Οι διεθνείς διακρίσεις του Calilo Resort ωστόσο δεν σταματούν εκεί αφού βραβεύτηκε στα φετινά World Travel Awards Europe με τα Europe’s Leading Design Hotel 2023 και Europe’s Leading Lifestyle Hotel 2023.

 

Με το Calilo Resort ως ναυαρχίδα του, ο Όμιλος εισάγει ένα νέο τουριστικό μοντέλο για την Ίο, πολύ διαφορετικό από αυτό της Σαντορίνης και της Μυκόνου, απορρίπτοντας τον υπερτουρισμό και τις αρνητικές του συνέπειες και αποκαλύπτοντας ένα πιο βιώσιμο, πιο «ανθρώπινο» αλλά και πιο αυθεντικό πρόσωπο του νησιού.

Πολλαπλά οφέλη για την τοπική κοινωνία της Ίου, το περιβάλλον και τους ανθρώπους της

Συνεπής είναι και η στάση του Ομίλου απέναντι τόσο στην τοπική κοινωνία όσο και στον φυσικό πλούτο του νησιού.

 

Για το νησί της Ίου είναι σημαντικό που ο Όμιλος φροντίζει για τους ανθρώπους της τοπικής κοινωνίας έμπρακτα, με τη δημιουργία 100 μόνιμων θέσεων εργασίας και 200 θέσεις κατά την τουριστική σεζόν οι οποίες αναμένεται να πολλαπλασιαστούν σύντομα μετά την ολοκλήρωση των τριών μεγάλων στρατηγικών της επενδύσεων.

Επιπλέον ο Όμιλος έχει δημιουργήσει και περίπου 1.000 έμμεσες θέσεις απασχόλησης από τη δραστηριότητά του ενώ σταθερά προμηθεύεται, κατά προτεραιότητα, προϊόντα από τοπικούς παραγωγούς στηρίζοντας τους.

 

Ταυτόχρονα, έχει προσφέρει €1,5 εκατ. για δράσεις εταιρικής υπευθυνότητας με στόχο την ενίσχυση της τοπικής κοινωνίας και τη στήριξή της σε καίρια ζητήματα. Ενδεικτικά, η συνεισφορά του Ομίλου Calilo αφορά την ενίσχυση του Κέντρου Υγείας και δημόσιων φορέων όπως ο Δήμος, Δήμος, η Αστυνομία, η Πυροσβεστική και το Λιμενικό, η ενίσχυση του αρχαιολογικού χώρου “Σκάρκος”, η στήριξη του Αγροτικού Συνεταιρισμού Κτηνοτρόφων, η δημιουργία ενός παραδοσιακού τυροκομείου αλλά και η υποστήριξη αθλητικών και πολιτιστικών συλλόγων.

 

Ο Όμιλος ακόμα φροντίζει κάθε χρόνο για τη διεξαγωγή του Πρωταθλήματος Beach Volley Ios Features που προσελκύει αθλητές από 35 χώρες από όλο τον κόσμο. Μέσα από αυτό η Ίος έχει μπει στον παγκόσμιο χάρτη του ποιοτικού, αθλητικού τουρισμού και παράλληλα προάγει το αθλητικό ιδεώδες και υγιή πρότυπα για τη νεολαία της Ίου.

 

Μοναδικές πρωτοβουλίες για το περιβάλλον

Ο Όμιλος επενδύει στον περιβαλλοντικό πλούτο της Ίου, με σημαντικές πρωτοβουλίες όπως την ανακήρυξη  σε Ζώνες Προστασίας το 80% των εδαφών που έχει αποκτήσει στο νησί ενώ έχει δημιουργήσει κι ένα καταφύγιο για τη διάσωση και τη φιλοξενία ιπποειδών.

Επιπλέον, έχει προχωρήσει σε 68.842 δεντροφυτεύσεις και μέσα από το Electra Project διασώσει 625 υπεραιωνόβια ελαιόδεντρα από την ηπειρωτική Ελλάδα.

Είναι εντυπωσιακό πως ο Όμιλος έχει φροντίσει ώστε όλες οι εγκαταστάσεις της να εξοικονομούν νερό και ενέργεια, δεν επιβαρύνουν το δίκτυο του νησιού, έχουν ένα σύστημα παροχής αλμυρού νερού στις πισίνες τους και έχουν ένα δικό τους σύστημα διαχωρισμού ανακυκλώσιμων υλικών.

Τέλος, τα καλώδια βρίσκονται υπογείως για την αποτροπή των πυρκαγιών και φροντίζει όλα τα εδάφη της αξιοποιώντας πρότυπα συστήματα περιβαλλοντικής προστασίας και παρακολούθησης.

 

Σταδιακά το νησί της Ίου, με την συμβολή του Ομίλου Calilo μεταμορφώνεται σε ένα θαυμαστό green case study του ελληνικού Τουρισμού, αναδεικνύοντας το σε ένα high profile κυκλαδίτικο νησί που επαινείται παγκόσμια.

Το προφίλ του νησιού αλλάζει, καθώς ο Όμιλος δημιουργεί πόλους έλξης ποιοτικού τουρισμού που σέβεται την τοπική κοινωνία και συμβάλλει στην οικονομική της ανάπτυξη. Το νησί της Ίου, έχει πια την αίσθηση αυθεντικότητας κι υπευθυνότητας που του αξίζει!

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter