Ομιλία Martin Brandenburger, CEO και Προέδρου Διοίκησης της Lidl Ελλάς

Σας καλωσορίζω με μεγάλη χαρά, αλλά και συγκίνηση, στην αποψινή μας εκδήλωση σε αυτόν τον πανέμορφο χώρο.

Φέτος, κλείνουμε 25 χρόνια επιτυχημένης παρουσίας στην ελληνική αγορά. Και το γιορτάζουμε όλες και όλοι μαζί. Γιορτάζουμε μαζί με τους δικούς μας ανθρώπους, τους συνεργάτες μας, τους προμηθευτές μας, μαζί με το Ελληνικό κοινό, που μας εμπιστεύεται όλα αυτά τα χρόνια.

 25 χρόνια αφήνουμε προσφορά παντού, στην Ελληνίδα και τον Έλληνα καταναλωτή, την κοινωνία, το περιβάλλον, την αγορά και την οικονομία του τόπου μας. Χτίζουμε εμπιστοσύνη, δημιουργούμε προστιθέμενη αξία για όλες και όλους.

Αυτή τη βραδιά δεν θα σας κουράσω με αριθμούς, αξίζει όμως να σημειώσουμε ότι από το 1999 μέχρι σήμερα έχουμε επενδύσει στη χώρα πάνω από 1,4 δις ευρώ.

Ναι, μεγαλώνουμε μαζί με την Ελλάδα και τους ανθρώπους της. Και γιορτάζουμε για όλα όσα έχουμε κάνει μέχρι σήμερα, αλλά και για αυτά που συνεχίζουμε να κάνουμε, ως μοχλός ενδυνάμωσης, με τη ματιά μας στραμμένη στην επόμενη ημέρα.

Έχουμε έναν ξεκάθαρο στόχο. Να καλύπτουμε τις καθημερινές ανάγκες όλων, με γρήγορες, απλές και εύκολες αγορές. Το πετυχαίνουμε γιατί οι καταναλωτές έχουν εύκολη πρόσβαση σε όλα τα προϊόντα καθημερινών βασικών αναγκών, στην καλύτερη σχέση ποιότητας τιμής, στα 230 καταστήματά μας.

Και το σημαντικότερο: Προσφέρουμε τις ίδιες τιμές σε όλα τα καταστήματά μας, ανεξαρτήτως τοποθεσίας.  

Δυναμώνουμε, όμως, την αγοραστική εμπειρία και με καινοτόμες παρεμβάσεις. Τα πρώτα μας self-checkout ταμεία λανσάρονται ήδη στο κατάστημά μας στη Σίνδο Θεσσαλονίκης. Το καλύτερο self-checkout σύστημα στην αγορά. 

Άλλες καινοτομίες είναι η εφαρμογή του e-Ticket (ψηφιακή απόδειξη) για όλους τους χρήστες του Lidl Plus, καθώς και ακόμα περισσότερες συνεργασίες μέσω της εφαρμογής μέχρι τον Ιούλιο του 2024, όπου θα δίνεται η δυνατότητα στους πελάτες του προγράμματος πιστότητας να έχουν ακόμα περισσότερα οφέλη. 

Κυρίες και Κύροι, Φίλες και Φίλοι,

Αυτή τη βραδιά γιορτής θέλω από τα βάθη της καρδιάς μου να ευχαριστήσω όλες και όλους μαζί. 

Πρώτα απ’ όλα τους πάνω από 6.700 εργαζόμενους της Lidl Ελλάς. Είναι αυτές και αυτοί που οδηγούν την εταιρεία μας στις πρώτες θέσεις του ελληνικού λιανεμπορίου τροφίμων. Είναι η κινητήρια δύναμη, η ψυχή, η καρδιά και οι πνεύμονες της Lidl Ελλάς.

Στρατηγική μας αρχή να προσφέρουμε στους ανθρώπους μας αμοιβές και επιπρόσθετες παροχές που είναι και ανταγωνιστικές και πάνω από τον μέσο όρο της αγοράς. 

Από την Δεκέμβριο 2023 καθιερώσαμε τον κατώτατο μισθό πλήρους απασχόλησης στα 1.000 ευρώ μεικτά για όλους τους εργαζομένους μας. Η αλήθεια είναι ότι θέσαμε πραγματικά τα standards στην αγορά. 

Άλλωστε, δεν είναι τυχαίο ότι για 8η συνεχή χρονιά η Lidl Ελλάς αποτελεί Κορυφαίο Εργοδότη σε Ελλάδα και Ευρώπη για τη δέσμευσή της για ένα συμπεριληπτικό και φιλικό περιβάλλον με ίσες ευκαιρίες. 

Συγκαταλέγεται, μάλιστα, στη 2η σειρά στην κατάταξη ανάμεσα στους κορυφαίους εργοδότες επιλογής, σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα του kariera.gr. 

Θέλω όμως να ευχαριστήσω και τους συνεργάτες μας, τους αναγνωρισμένους προμηθευτές μας. Τις Ελληνίδες και τους Έλληνες παραγωγούς, που χάρη στα ποιοτικά τους προϊόντα έχουμε τη δυνατότητα να φέρουμε τα αρώματα και τις γεύσεις του τόπου στο τραπέζι της Ελληνικής οικογένειας.

Η Lidl στέκεται ως αξιόπιστος συνοδοιπόρος και συμπαραστάτης τους με μέσο όρο εξόφλησης των προμηθευτών τις 41 ημέρες, όταν ο μέσος όρος του κλάδου είναι 117 ημέρες.

Ταυτόχρονα, με τη δική μας βοήθεια, γίνονται πρεσβευτές του Ελληνικού παραγωγικού πλούτου, στις αγορές του εξωτερικού, μέσα από τα καταστήματά μας. 

Η Lidl Ελλάς αναπτύσσεται μαζί με τους πάνω από 400 Έλληνες προμηθευτές της. 

Ειδικότερα, για το 2023 προωθήσαμε 1.624 κωδικούς, από 409 προμηθευτές, δημιουργώντας κύκλο εργασιών σχεδόν μισού δισεκατομμυρίου ευρώ. Τα €92 εκ. αφορούν τα εξαγωγικά προϊόντα Eridanous. Και φανταστείτε πώς η ελληνική αξία πολλαπλασιάζεται αφού είμαστε ο Νο 1 retailer στην Ευρώπη ως όμιλος Schwarz και Νο 4 παγκοσμίως.

Κυρίες και Κύριοι, Φίλες και Φίλοι,

Η βιωσιμότητα βρίσκεται βαθιά ριζωμένη στο DNA μας. Και η στρατηγική μας «Καλό για το περιβάλλον, καλό για τον άνθρωπο, που καταλήγει στο καλό για σένα» συνοψίζει όλα όσα μας ξεχωρίζουν.

Για παράδειγμα, η διάθεση της επαναχρησιμοποιούμενης σακούλας «too good to waste» για τα φρούτα και τα λαχανικά θα λανσαριστεί μέχρι το τέλος Ιουλίου σε όλα τα καταστήματά μας.

Φροντίζουμε το σήμερα και εξασφαλίζουμε επάρκεια αγαθών και πόρων για τις γενιές που θα ακολουθήσουν.

Προχωράμε αποφασιστικά προς το μέλλον με αξίες που γίνονται χάρτης και πυξίδα για κάθε μας επιλογή. 

Στις δύσκολες συγκυρίες φροντίζουμε να στεκόμαστε ακόμα περισσότερο δίπλα στους stakeholder μας. Είμαστε πάνω απ’ όλα ένας υπεύθυνος και αξιόπιστος συνεργάτης. 

Ναι, είναι αλήθεια, περάσαμε δύσκολες συγκυρίες και χρειάστηκε να εργαστούμε σε πρωτόγνωρες συνθήκες. 

Και  είναι ακριβώς αυτές οι πρωτοβουλίες που μας οδήγησαν για μία ακόμα χρονιά στη διάκριση «Most Sustainable Companies». Μέχρι σήμερα, έχουμε δώσει πάνω από 10 εκατομμύρια ευρώ σε δαπάνες για κοινωνικές και περιβαλλοντικές επενδύσεις.

Καταφέραμε, όμως, όχι μόνο να παραμείνουμε όρθιοι, αλλά να βρεθούμε στις πρώτες γραμμές του κλάδου μας. Δεν αναδειχθήκαμε τυχαία «Retailer of the Year 2023» με 18 βραβεία.

Η επιχειρηματικότητά μας είναι δεμένη με τον άνθρωπο και την ποιότητα ζωής του. Προσφέρουμε εξαιρετικά προϊόντα σε μόνιμα χαμηλές τιμές. Άλλωστε, το Best Buy Award 2023/24 για την καλύτερη σχέση ποιότητας – τιμής στην Ελλάδα επιβεβαιώνει ότι βρισκόμαστε στην κορυφή της αντίληψης των Ελλήνων καταναλωτών.

Συνεχίζουμε να στηρίζουμε με κάθε τρόπο το καλάθι του νοικοκυριού, διευκολύνοντας στην πράξη τους καταναλωτές, ώστε να μην χρειάζονται να κάνουν συμβιβασμούς στα εβδομαδιαία τους ψώνια. Και όταν χρειάζεται, προχωράμε σε σημαντικές υποστηρικτικές δράσεις πέρα από τις θεσμικές πρωτοβουλίες της πολιτείας.

Έτσι, η πρωτοβουλία “Μόνιμη Μείωση Τιμής” του Υπουργείου Ανάπτυξης, ως ένα μέτρο για την καταπολέμηση της ακρίβειας, θα συνεχιστεί παρά το πέρας του εξαμήνου από την εταιρεία μας, τόσο σε επώνυμους όσο και σε ιδιωτικής ετικέτας κωδικούς.

Ωστόσο, οι κυβερνητικές παρεμβάσεις δεν διευκολύνουν τη λειτουργία της ελεύθερης αγοράς. 

Κάνουμε πράξη την αλυσίδα πράσινης ευθύνης «από το χωράφι, στο πιρούνι». Συμβάλλουμε σε καινοτόμους τρόπους καλλιέργειας.

Μειώνουμε την ενέργεια που δαπανούμε και προωθούμε νέες διατροφικές αξίες. Ανακυκλώνουμε ό,τι περισσεύει, περισσότερο από κάθε άλλον, αλλά ανανεώνουμε τις αντιλήψεις μας, ώστε να κρατάμε τον άνθρωπο σταθερά στο επίκεντρο της προσοχής μας.

Και, φυσικά, φροντίζουμε όλες και όλους εκείνους που έχουν μεγαλύτερη ανάγκη, κάθε συνάνθρωπό μας που είναι λιγότερο προνομιούχος και περισσότερο ευάλωτος.

Και στο σημείο αυτό θέλω να ευχαριστήσω την πολιτεία και τους εξέχοντες οργανισμούς με τους οποίους υλοποιούμε πολλές συνέργειες, προσφέροντας ουσιαστική στήριξη μέσα από στοχευμένες ενέργειες. Το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, το Υπουργείο Τουρισμού, τη UNICEF, την ActionΑid Ελλάς, Το Χαμόγελο του Παιδιού.

Η σύγχρονη ζωή έχει πολλές πτυχές. Και η Lidl Ελλάς θέλει και μπορεί να βρίσκεται δίπλα σε κάθε ανθρώπινη στιγμή, δημιουργώντας εμπειρίες, αλλά και να παρεμβαίνει με άποψη σε όλα όσα συνθέτουν το σήμερα και προετοιμάζουν το αύριο.

Είμαστε υπερήφανος Official Partner του UEFA EURO 2024 και είμαστε ενθουσιασμένοι που προσφέρουμε πρόσβαση σε μία από τις μεγαλύτερες ποδοσφαιρικές διοργανώσεις. 

Το κάνουμε είτε μέσω της ενέργειας Lidl Kids Team είτε κληρώνοντας εισιτήρια για τους αγώνες της διοργάνωσης.

Θα σας εκπλήξω ίσως, αλλά, όπως είπα προηγουμένως, στη Lidl Ελλάς θέλουμε να έχουμε ξεκάθαρη άποψη για τη ζωή, την κοινωνία, το σήμερα και το αύριο των καταναλωτών. 

Είμαστε λοιπόν υπερήφανοι για την πανευρωπαϊκή καμπάνια «Στηρίζουμε την ποιότητα – Στηρίζουμε την Ευρώπη» για τις επερχόμενες Ευρωεκλογές του 2024. Στη Lidl, υποστηρίζουμε μια δυνατή και ενωμένη Ευρώπη με κοινές αξίες!

Κυρίες και Κύριοι, Φίλες και Φίλοι,

H μεγαλύτερη επένδυσή μας στην Ελλάδα αντικατοπτρίζεται στην εμπιστοσύνη και στην αξιοπιστία που μας αναγνωρίζει η Ελληνίδα και ο Έλληνας καταναλωτής.   

Αυτή η πολύτιμη παρακαταθήκη είναι η δύναμη που οδηγεί τη σκέψη μας, κάθε μας βήμα προς το μέλλον. Ναι, 25 χρόνια μετά στα Lidl είμαστε στα καλύτερά μας. Και το γιορτάζουμε. Το αξίζουμε, το αξίζετε όλες και όλοι εσείς που βαδίζετε μαζί μας.

Σας ευχαριστώ για μία ακόμα φορά.

Κλείνοντας, θα αναρωτηθώ μαζί σας. Άραγε, μπορούμε και ακόμα καλύτερα;

Η απάντηση είναι, ναι μπορούμε, μένοντας πιστοί στην αρχή μας: «Όποιος σταματάει να γίνεται καλύτερος, παύει να είναι καλός»!

Πάμε, λοιπόν, όλες και όλοι μαζί, να το κάνουμε πράξη. Η γιορτή μας συνεχίζεται. Το ταξίδι της Lidl Ελλάς συνεχίζεται!

Σας ευχαριστώ!

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter