Ολυμπιακός – Ζαλγκίρις 74-68: Αγχώθηκε, αλλά κέρδισε

Ολυμπιακός – Ζαλγκίρις 74-68: Αγχώθηκε, αλλά κέρδισε

Με αρκετό άγχος πέτυχε ο Ολυμπιακός την πρώτη φετινή ευρωπαϊκή νίκη του: 74-68 τη Ζαλγκίρις στο Φάληρο. Στο ημίχρονο, το σκορ ήταν 35-24.

Ο Ολυμπιακός έκανε εκπληκτική εκκίνηση, ιδίως στην άμυνα, και προηγήθηκε με 21-6 στο δεκάλεπτο. Η διαφορά έφτασε τους 18 πόντους (33-15) και έμεινε σε διψήφια επίπεδα μέχρι το 29ο λεπτό, όταν ο Σμάιλαγκιτς μείωσε σε 48-41, δίνοντας διαστάσεις ντέρμπι στο παιχνίδι.

Η παρουσία του Μουσταφά Φαλ βοήθησε τους Πειραιώτες να ξαναπάρουν αποστάσεις, αλλά τα τρίποντα του Σιρβίντις μετέτρεψαν το 64-53 σε 64-59. Η Ζαλγκίρις έφτασε σε απόσταση βολής με τρίποντο του Φρανσίσκο, αλλά ο Σάσα Βεζένκοφ πέτυχε το σημαντικότερο καλάθι της βραδιάς στο 67-65.

Ο Εβάν Φουρνιέ ήταν ο πρωταγωνιστής των «ερυθρολεύκων» με 15 πόντους, ενώ ο Σάσα Βεζένκοφ είχε 17 πόντους και 11 ριμπάουντ. Ο Φαλ επέστρεψε στη δωδεκάδα του Ολυμπιακού μετά από 5 μήνες και αγωνίστηκε 6,5 λεπτά, στα οποία έβαλε ένα καλάθι. Ο Φίλιπ Πετρούσεφ έπαιξε κανονικά αν και ασθενής και πέτυχε 8 πόντους.

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας χρησιμοποίησε και τους Γουόκαπ 2, Βιλντόσα 5, Γουίλιαμς-Γκος 9, Ντόρσεϊ 2, ΜακΚίσικ, Παπανικολάου 7, Πίτερς 5, Ράιτ 2. Ο Λαρεντζάκης έμεινε εκτός δωδεκάδας, ενώ απουσίασε ο τραυματίας Μιλουτίνοφ, που όμως αναμένεται να επιστρέψει σύντομα. Ο Ολυμπιακός μετράει πλέον 7 συνεχόμενες νίκες επί των Λιθουανών.

Από τη Ζαλγκίρις του Αντρέα Τρινκιέρι, που στην πρεμιέρα νίκησε τη Μπαρτσελόνα με 74-67, ο τέως «ερυθρόλευκος» Ίγκνας Μπραζντέικις πέτυχε 5, ενώ ο Μπράιαντ Ντάνστον πρόσθεσε 3. Ξεχώρισαν και οι Σιρβίντις 17, Φρανσίσκο 13, Γκιεντράιτις 9.

O Παναθηναϊκός, η Φενέρ, η Μονακό και ο Ερυθρός Αστέρας ξεκίνησαν τη σεζόν με 2 νίκες σε ισάριθμους αγώνες. Οι πρωταθλητές Ευρώπης νίκησαν χθες στο ανακαινισμένο ΟΑΚΑ τη Μπάγερν με 94-79 (Λεσόρ 22, Ναν 17, Ερνανγκόμεθ 12, Γκραντ 11, Μπράουν 9).

Την ερχόμενη Τρίτη, ο Ολυμπιακός θα φιλοξενήσει στο ΣΕΦ την Αρμάνι Μιλάνο, ενώ ο Παναθηναϊκός θα αντιμετωπίσει τη νεοφώτιστη στη διοργάνωση Παρί, στο «Μπερσί», όπου το 1996 κατέκτησε το πρώτο ευρωπαϊκό του τρόπαιο.

Διαβάστε περισσότερα: Συναυλία Τέμπη: «Όλων των νεκρών είμαστε η φωνή» – Πλημμύρισε κόσμο το Καλλιμάρμαρο (Photos)

Διαβάστε ακόμα: «Πες στους δικούς μου ότι θα αργήσω απόψε» – Ρίγη συγκίνησης στο Καλλιμάρμαρο για το τραγούδι των Τεμπών (Video)

Τέμπη: «Μακάρι να μη χρειαζόταν να ήμασταν εδώ απόψε» – Έτσι ξεκίνησε η συναυλία στο Καλλιμάρμαρο (Video)

 

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter