Ολυμπιακός: Χαμογέλασε στο θρίλερ με πρωταγωνιστή τον Βατσλίκ και πέρασε στους ομίλους του Γιουρόπα

Ολυμπιακός: Χαμογέλασε στο θρίλερ με πρωταγωνιστή τον Βατσλίκ και πέρασε στους ομίλους του Γιουρόπα

Με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Τομάς Βατσλίκ ο Ολυμπιακός επικράτησε στη διαδικασία των πέναλτι του Απόλλωνα Λεμεσού και προκρίθηκε στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ. Η ρεβάνς στα 90 και τα 120 λεπτά έληξε 1-1, όπως και το ματς στην Κύπρο και η πρόκριση ήρθε για τους Πειραιώτες από τα 11 βήματα. Στην ψυχοφθόρα διαδικασία ο Τσέχος τερματοφύλακας απέκρουσε τρία πέναλτι(!) και η ομάδα του σφράγισε το εισιτήριο με συνολικό σκορ 4-2.

Οι ερυθρόλευκοι ξεκίνησαν με γκολ από τα αποδυτήρια. Μετά από λάθος στην άμυνα της κυπριακής ομάδας, ο Ρέαμπτσιουκ μπήκε στην περιοχή από αριστερά, έβγαλε μπαλιά πάρε-βάλε στον Μασούρα, ο οποίος έκανε το 1-0.

Στο 22’ ο Ολυμπιακός έφτασε κοντά στο 2-0, αλλά Γιοβάνοβιτς απέκρουσε το σουτ του Κούντε.

Οι γηπεδούχοι έκαναν εύκολα λάθη και επιθετικά δεν μπορούσαν να δημιουργήσουν ευκαιρίες. Ο χρόνος κυλούσε και ο Ολυμπιακός απείλησε και πάλι στο 61’ με τον Γιοβάνοβιτς να αποκρούει την κεφαλιά του Ελ Αραμπί. Στο 71’ ο Κούντε με σουτ «σημάδεψε» το οριζόντιο δοκάρι, ενώ στο 77’ ο Μασούρας αστόχησε παρότι σούταρε αμαρκάριστος.

Ο Απόλλων έχασε μοναδική ευκαιρία να ισοφαρίσει με τον Γιάνγκα στο 83’ το σουτ του οποίου έφυγε ελάχιστα άουτ, ενώ στο 88’ ο Καμάς έδιωξε την μπάλα πάνω από την γραμμή μετά από σουτ του Εμβιλά.

Στο 90’ η άμυνα του Ολυμπιακού κοιμήθηκε, ο Πίττας σόκαρε το Φάληρο σκοράροντας με κοντινό πλασέ και έστειλε το παιχνίδι στη παράταση.

Στο 92’ ο Ελ Αραμπί σούταρε από το ύψος του πέναλτι, ωστόσο ο Γιοβάνοβιτς αποσόβησε τον κίνδυνο.

Στο 100’ ο Μπα αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα και ο Ολυμπιακός έπαιξε με λιγότερο παίκτη για 20 λεπτά.

Η διαδικασία των πέλαντι:

Εμβιλά 1-0, Κυριάκου απέκρουσε ο Βατσλίκ, Ντε Λα Φουέντε 2-0, Πίττας 2-1, Αβιλα 3-1, Ονγκεντά απέκρουσε ο Βατσλίκ, Ραντζέλοβιτς απέκρουσε ο Γιοβάνοβιτς, Μπα απέκρουσε ο Βατσλίκ.

Ο Σάντρο Σάρερ (Ελβετία) έδειξε κίτρινη κάρτα στους Μασούρα, Ρέαμπτσιουκ, Αγκιμπού Καμαρά, Πεϊμπερνές, E. Μπα, Ρομπέρζ.

Ολυμπιακός (Κ. Κορμπεράν): Βατσλίκ, Άβιλα, Μπα, Σισέ, Ρέαμπτσιουκ, Κούντε (84’ Αγκιμπού Καμαρά), Εμβιλά, Μασούρας (84’ Ντε Λα Φουέντε), Χουάνγκ (79’ Βαλμπουενά), Ζινκερνάγκελ (55’ Ραντζέλοβιτς), Ελ Αραμπί (103’ Μανωλάς).

Απόλλων Λεμεσού (Ντ. Καταλά): Α. Γιοβάνοβιτς, Μαυρίας, Πεϊμπερνές, Ρομπέρζ, Καμάς, Σαχάρ (67’ Μπα), Κολ (81’ Kυριάκου), Φέλιξ (67’ Ονγκεντά), Πίττας, Ντιγκινί (81’ Γιάνγκα), Χέντι (57’ Ζραντί, 96’ Καμπράλ).

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter