Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός 71-78: «Πράσινη» παρέλαση με …όργια του Ναν

Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός 71-78: «Πράσινη» παρέλαση με …όργια του Ναν

Τεράστιας σημασίας νίκη, που τον καθιστά φαβορί για το πλεονέκτημα έδρας στα ελληνικά πλέι-οφ, πέτυχε ο Παναθηναϊκός επί του Ολυμπιακού στο κατάμεστο ΣΕΦ: 71-78, με «τρίποντο» ρεσιτάλ των Κέντρικ Ναν, Λορέντζο Μπράουν. Στο ημίχρονο, οι «πράσινοι» προηγήθηκαν με 38-48.

Ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε με τρίποντα του Λορέντζο Μπράουν, έτρεξε στον αιφνιδιασμό και προηγήθηκε με 16-23. Ωστόσο οι γηπεδούχοι απάντησαν με σερί 10-0 και προσπέρασαν προσωρινά, με αιχμή τον Εβάν Φουρνιέ. Ήταν όμως η μοναδική τους αναλαμπή.

Οι «πράσινοι» αξιοποίησαν την ευστοχία τους στα μακρινά σουτ και έφτασαν στο 36-46 με τρίποντα των Mήτογλου, Όσμαν, Ναν και σερί 0-11. Η διαφορά έμεινε σε διψήφιο αριθμό υπέρ των φιλοξενούμενων μέχρι τις αρχές της δ’ περιόδου, παρά το 4ο φάουλ του Λεσόρ στο 25ο λεπτό: 41-53, 52-62, 59-75. Ο Μόουζες Ράιτ μείωσε με απανωτά καλάθια σε 65-75, αλλά ο απογοητευτικός Ολυμπιακός δεν πλησίασε περισσότερο από το τελικό σκορ.

Ο Κέντρικ Ναν (25 πόντοι, 6/8 τρ.) και ο Λορέντζο Μπράουν (18 πόντοι, 4/5 τρ.) ήταν οι κορυφαίοι του Παναθηναϊκού, που τελείωσε το ματς με 13/26 τρίποντα. Έπαιξαν και οι Σλούκας 4, Γκραντ 7, Όσμαν 3, Μήτογλου 7, Ερνανγκόμεθ 4, Λεσόρ 10. Δεν έπαιξε ο ασθενής Παπαπέτρου, ενώ ο Εργκίν Αταμάν απέκλεισε από τη δωδεκάδα τους Γιούρτσεβεν, Γκριγκόνις.

Ο Σάσα Βεζένκοφ ήταν ο πρώτος σκόρερ του Ολυμπιακού με 19 πόντους, ενώ ο Εβάν Φουρνιέ πρόσθεσε 15 και ο Μόουζες Ράιτ 14. O Γιώργος Μπαρτζώκας χρησιμοποίησε τους Γουόκαπ 3, Βιλντόσα 3, Ντόρσεϊ 5, Παπανικολάου 2, Πίτερς, Φαλ 7, Μιλουτίνοφ 3. Ο ανέτοιμος Γουίλιαμς-Γκος έμεινε εκτός αποστολής μαζί με τον ΜακΚίσικ.

Οι νικητές έμειναν μόνοι στην πρώτη θέση της βαθμολογίας της Basket League, με 4 νίκες σε ισάριθμους αγώνες. Στα σαββατιάτικα ματς της 4ης αγωνιστικής, ο Άρης κέρδισε στη Ρόδο με 85-84 με καλάθι του Γούντμπερι στο φινάλε (Ντε Τζούλιους 25), ο ΠΑΟΚ πήρε το ντέρμπι των «Δικεφάλων» απέναντι στην ΑΕΚ (87-82, Κρούζερ 21 – Χέιλ 22), ενώ ο Πανιώνιος- συνέτριψε το Μαρούσι με 86-62 (Σμιθ 16). Σήμερα ο Προμηθέας νίκησε την Καρδίτσα στην Πάτρα με 96-79 (Γουόκερ 17, Λούντζης 14), ενώ αύριο θα παίξουν Περιστέρι-Λαύριο.

Οι «αιώνιοι» του ελληνικού μπάσκετ θα αναμετρηθούν ξανά στις 8 Νοεμβρίου, στα πλαίσια της Euroleague. Ο Ολυμπιακός είχε νικήσει τον Παναθηναϊκό στον τελικό του εγχώριου Super Cup στη Ρόδο, στο ξεκίνημα της περιόδου.

Διαβάστε επίσης

Σκάνδαλο Novartis και άρση προστασίας μαρτύρων: Μην τολμήσει κανείς να (ξανα) καταγγείλει διαφθορά

Σκάνδαλο στην Καθολική Εκκλησία: «Ιερές» business, απάτες και εκβιασμοί – Οι σκιές και το ποινικό παρελθόν του επιχειρηματία

Γάζα: «Παράθυρο» για έμμεσες διαπραγματεύσεις μέσω Κατάρ – «Ναι» σε ανακωχή υπό όρους από τη Χαμάς

Λίβανος: Νεκροί τρεις δημοσιογράφοι από ισραηλινούς βομβαρδισμούς – Σφυροκόπημα στα προάστια της Βηρυτού (Video)

Ένα Predator τους χωρίζει, μια χειραψία τους ενώνει!

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter