Ολυμπιακός: Νίκη παρηγοριά στο μπάσκετ (67-58 την Αρμάνι)

Μία σημαντική νίκη που τον εδραιώνει στην τετράδα της Euroleague πέτυχε ο Ολυμπιακός απέναντι στην Αρμάνι στο Φάληρο: 67-58, ημίχρονο 27-25. Αυτό το αποτέλεσμα πρόσφερε παρηγοριά στους «ερυθρόλευκους» φιλάθλους, που μεταφέρθηκαν από το γήπεδο Καραϊσκάκη απ’ευθείας στο γειτονικό ΣΕΦ.

Πλέον ο Ολυμπιακός έχει ρεκόρ 15-9 και βρίσκεται στην τέταρτη θέση της κατάταξης, πίσω από τις Μπαρτσελόνα (20-5), Ρεάλ (20-6), Αρμάνι (17-8). Η πέμπτη Ζενίτ βρίσκεται στο 14-9.

Οι κυπελλούχοι Ελλαδας μπήκαν μουδιασμένοι στο παιχνίδι και βρέθηκαν να χάνουν με 15-25, πριν αντεπιτεθούν με όπλο τη δυναμική τους άμυνα. Στο πρώτο μέρος, ο Ολυμπιακός μετρούσε μόλις 6/24 σουτ και 10 λάθη, ενώ ξεκίνησε με 0/7 τρίποντα.

Οι Ιταλοί πάτησαν το γκάζι μετά το 27-27 και προηγήθηκαν με 31-39 και 39-43 στο τέλος της γ’ περιόδου, με πρωταγωνιστή τον άλλοτε «ερυθρόλευκο» Κάιλ Χάινς. Ο Ολυμπιακός προσπέρασε στο 33ο λεπτό με δύο τρίποντα του Κώστα Σλούκα (56-50) και προστάτευσε τα κεκτημένα χωρίς δυσκολία.

Η σύνθεση του Ολυμπιακού: Oυόκαπ 2, Ντόρσεϊ 6, Λαρεντζάκης 1, Φαλ 12, Σλούκας 16, Μάρτιν, Βεζένκοφ 16, Πρίντεζης, Παπανικολάου, ΜακΚίσικ 14.

Με την Αρμάνι επανεμφανίστηκε ο Ντίνος Μήτογλου, μετά από τρίμηνη απουσία λόγω τραυματισμού, και πέτυχε 8 πόντους. Διακρίθηκαν και οι Χολ (15), Μέλι (9), Ντιλέινι (8), Χάινς (7).

Ο Ολυμπιακός είχε νικήσει την ομάδα του Έτορε Μεσίνα και στην Ιταλία, με το ευρύ 93-72.

Παραμένει βεβαίως αδιευκρίνιστο το μέλλον των ρωσικών ομάδων στη διοργάνωση, μετά την εισβολή των στρατευμάτων της χώρας στην Ουκρανία. Η Μπαρτσελόνα αποφάσισε να μη ταξιδέψει στην Αγία Πετρούπολη για τον αυριανό αγώνα με τη Ζενίτ, με απόφαση των παικτών λίγο πριν μπουν στο αεροπλάνο.

Η Μπάγερν ζήτησε -και έλαβε- από τη διοργανώτρια αρχή αναβολή του προγραμματισμένου για σήμερα αγώνα με την ΤΣΣΚΑ. Αναβλήθηκε επίσης «προληπτικά» το παιχνίδι Βασκόνια-Ούνιξ, που ήταν να διεξαχθεί απόψε. Η λιθουανική Ζαλγκίρις ανακοίνωσε ότι δεν σκοπεύει να ξαναταξιδέψει στη Ρωσία και κάλεσε τις άλλες ομάδες να τη μιμηθούν.

H Euroleague έχει συγκαλέσει έκτακτη γενική συνέλευση για αύριο, ώστε να αξιολογήσει την κατάσταση. Αυτή τη στιγμή, και οι τρεις ομάδες της Ρωσίας βρίσκονται στην πρώτη 8άδα της βαθμολογίας : Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης 14-9, ΤΣΣΚΑ Μόσχας 14-10, Ούνιξ Καζάν 13-12.

Αναβλήθηκε επίσης από τη FIBA o αγώνας Λευκορωσίας-Μ.Βρετανία για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Αντίθετα έγινε κανονικά απόψε η αναμέτρηση Ρωσίας-Ολλανδίας στο μακρινό Περμ στα Ουράλια.

Οι διεθνείς παίκτες του Ολυμπιακού, πλην του Ντόρσεϊ, θα ενσωματωθούν άμεσα στην Εθνική ομάδα, για να αγωνιστούν στους κρίσιμους αγώνες με την Τουρκία για τα προκριματικά του Μουντομπάσκετ 2023, απόγευμα Παρασκευής στα Λιόσια (18.00) και βραδάκι Δευτέρας στην Κωνσταντινούπολη (19.00).

Ο Παναθηναϊκός θα υποδεχθεί αύριο στο ΟΑΚΑ τον Ερυθρό Αστέρα, χωρίς τον Παπαγιάννη, που επίσης θα ενισχύσει την Εθνική. Θα απουσιάσουν επίσης οι τραυματίες Παπαπέτρου

Ετικέτες