Ολυμπιακός – Μπράγκα 3-0: Εκανε πάρτι με τον αέρα του κυπελλούχου Ευρώπης

EUROPA LEAGUE 2024-2025 / ΟΣΦΠ - ΜΠΡΑΓΚΑ (ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΤΘΑΙΟΣ / EUROKINISSI)

Ενας Ολυμπιακός βγαλμένος από την περσινή ξέφρενη πορεία του στην Ευρώπη συνέτριψε 3-0 τη Μπράγκα στη 2η αγωνιστική του League Phase του Europa League στο «Γ. Καραϊσκάκης» κι έκανε σεφτέ στη διοργάνωση.

Με τον νεαρό Μουζακίτη βασικό σε δεύτερο σερί ματς στο πλάι του Εσε και τον Ροντινέι και πάλι σε θέση εξτρέμ έχοντας πίσω του τον Κοστίνια ο Μεντιλίμπαρ ουσιαστικά επιβράβευσε και τους τρεις για την εμφάνιση τους στο ματς με τον Ατρόμητο.

Οι «ερυθρόλευκοι» είχαν απέναντι τους τον πρώην τεχνικό τους για δύο μήνες πέρσι, τον Καρβαλιάλ, τον Αντρέ Ορτα, τον οποίο ήθελαν να κρατήσουν στο λιμάνι και φέτος αλλά η Μπράγκα τον ήθελε πίσω, καθώς και τον πρώην επιθετικό τους τον Μπρούμα που είχε αγωνιστεί στους Πειραιώτες τη σεζόν 2020-21 (32 συμμετοχές, 9 γκολ) δανεικός από την Αϊντχόφεν.

Στο πρώτο 20λεπτο του ματς ο Ολυμπιακός ήταν εντυπωσιακός και με έξοχους τους Μουζακίτη (αποθεώθηκε), Εσε, Τσικίνιο και Μαρτίνς, δεν είχε καμία σχέση με την ομάδα που βλέπαμε ως τώρα στο πρωτάθλημα και είδαμε και στη Λιόν. Πέτυχε γκολ με τον Ελ Κααμπί στο 5’ από μπαλιά του Μαρτίνς αλλά ακυρώθηκε για οφσάιντ στο ξεκίνημα της φάσης. Οι «ερυθρόλευκοι» με ασφυκτικό πρέσινγκ στους Πορτογάλους έκλεβαν διαρκώς μπάλες και δημιουργούσαν συνεχώς κινδύνους στην αντίπαλη περιοχή.

Μετά το 20’ η Μπράγκα που έψαχνε με βαθιές μπαλιές στην πλάτη των αμυντικών του Ολυμπιακού, ισορρόπησε το ματς που έγινε ροντέο και οι φάσεις διαδέχονταν η μια την άλλη. Μάλιστα οι φιλοξενούμενοι είχαν δύο μεγάλες ευκαιρίες με τους Γκάμπρι (22’) και Ρικάρντο Ορτα (38’) αλλά στα τετ α τετ με τον Τζολάκη, ο Ελληνας γκολκίπερ κράτησε με εντυπωσιακό τρόπο όρθια την ομάδα του. Και όχι μόνο αυτό αλλά στο 45’ από λάθος γύρισμα του Αντρέ Ορτα, ο Μαρτίνς έκλεψε τη μπάλα την έστρωσε στον Ελ Κααμπί και αυτός με δυνατό σουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής και αφού η μπάλα κόντραρε στο σώμα του Φερέιρα την έστειλε στα δίχτυα του Ματέους για το 1-0.

Στο β’ μέρος ο Ολυμπιακός βγήκε πάλι φουριόζος, πίεσε έκλεψε μπάλες και στο 53’ ο Ροντινέι έκλεψε τη μπάλα στη σέντρα προχώρησε έκανε τη σέντρα ο Νιακατέ έδιωξε άτσαλα, η μπάλα στρώθηκε στον Εσε που από το σημείο του πέναλτι με σουτ έκανε το 2-0. Και δύο λεπτά μετά ο Τσικίνιο έχασε την ευκαιρία να κάνει και το 3-0. Κάτι που πέτυχε ο Ολυμπιακός στο 59’! Ασφυκτικό πρέσινγκ, νέο κλέψιμο αυτή τη φορά από τον Γουίλιαν που έδωσε στον Ροντινέι κι αυτός με τη μία στον ολομόναχο Ελ Κααμπί που έγραψε με ωραίο πλασέ το 3-0 μέσα σε αποθέωση, με το 2ο προσωπικό του γκολ.

Στο 70’ από λάθος διώξιμο του Τζολάκη ο Μπρούμα βγήκε τετ α τετ, ο Τζολάκης έσωσε, η μπαλα πήγε στον Ρ. Ορτα που από μακριά και πλάγια πλάσαρε στη κενή εστία αλλά ο Κάρμο πάνω στη γραμμή έσωσε με το κεφάλι. Οι Πειραιώτες έπαιξαν με τον χρόνο στη συνέχεια αλλά έχασαν μια καλή ευκαιρία με τον Κοστίνια στο 84’.

Ο Πολωνός Νταμιάν Σίλβεστρζακ «κιτρίνισε» τους Ρέτσο, Καρβάλιο, Εσε, Ορτέγκα.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Τζολάκης, Κοστίνια, Κάρμο (80’ Πιρόλα), Ρέτσος (72’ Ντόη), Ορτέγκα, Έσε, Μουζακίτης, Τσικίνιο (58’ Γουίλιαν), Ροντινέι (80’ Μασούρας), Μαρτίνς (72’ Ολιβέιρα), Ελ Κααμπί.

ΜΠΡΑΓΚΑ: Ματέους, Φερέιρα, Νιακατέ, Άρεϊ-Εμπί, Α. Μαρτίνς (68’ Γκόμες), Καρβάλιο (46’ Γκόρμπι), Α. Όρτα (68’Ντουανζανί), Μπρούμα, Γ. Μαρτίνες (46’ Γκαρμπί), Ρ. Όρτα, Φερνάντες (68’ Ρόζερ).

*Στα άλλα ματς που ξεκίνησαν την ίδια ώρα με αυτό του Ολυμπιακού:

Λάτσιο – Νις 4-1

Σλάβια Πράγας – Άγιαξ 1-1

Ρεάλ Σοσιεδάδ – Άντερλεχτ 1-2

Μακάμπι Τελ Αβίβ – Μίντιλαντ 0-2

Φερεντσβάρος – Τότεναμ 1-2

Καραμπάγκ – Μάλμε 1-2

Χοφενχάιμ – Ντιναμό Κιέβου 2-0

Ρίγα – Γαλατασαράι 2-2

Ετικέτες