Ολυμπιακός: Η αναγέννηση του Αχμέντ Χασάν

Ολυμπιακός: Η αναγέννηση του Αχμέντ Χασάν

Το περασμένο καλοκαίρι ο Αχμέντ Χασάν αποκτήθηκε δανεικός από την πορτογαλική Μπράγκα και ήταν επιλογή του Πέδρο Μαρτίνς, ο οποίος τον προόριζε για βασικό σέντερ φορ του Ολυμπιακού. Οι δύο τους γνωρίζονταν άλλωστε από την κοινή τους θητεία στην Ρίο Αβε, πριν από πέντε χρόνια.

Η απόκτηση του Αιγύπτιου επιθετικού, κυρίως λόγω της εμπιστοσύνης που του έδειξε ο Μαρτίνς αλλά και του καλού βιογραφικού του, σκόρπισε μεγάλες προσδοκίες στο λιμάνι. Όμως στην πράξη τα πολλά λόγια αποδείχθηκαν αντιστρόφως ανάλογα με την προσφορά του παίκτη, που φάνηκε να αντιμετωπίζει πρόβλημα προσαρμογής στα ελληνικά δεδομένα και να δυσκολεύεται πολύ στο σκοράρισμα. Στον πρώτο γύρο του πρωταθλήματος ο Χασάν σημείωσε μόλις τρία γκολ κι έχασε τα άχαστα, σε μια περίοδο που οι επιθετικοί της ομάδας, δεν έβρισκαν δίχτυα ούτε με το κυάλι!

Ο Χασάν επικρίθηκε όσο λίγοι, τον «στόλισαν» με πολλά απαξιωτικά επίθετα και γενικά δεν είχε και την καλύτερη εικόνα στους φίλους της ομάδας. Από τον Νοέμβριο κιόλας ξεκίνησαν τα σεναρια περί επιστροφής του τον Ιανουάριο στη Μπράγκα. Τα δημοσιεύματα ότι ο Ολυμπιακός θα διακόψει τον δανεισμό του ήταν πολλά. Όμως ο Χασάν δεν ήθελε να φύγει από τον Ολυμπιακό και πίστευε ότι μπορούσε να προσφέρει πολλά περισσότερα από τα τρία γκολ που είχε σημειώσει. Όπως μάλιστα έλεγαν οι συμπαίκτες του στο Ρέντη, ο Αιγύπτιος υποστήριζε ότι όλο αυτό το κλίμα τον πεισμώνει και ότι σύντομα θα λυθεί και θα δείξει την αξία του.

Το κακό για τον 26χρονο φορ ήταν πως ενώ προσπαθούσε να γίνει καλύτερος ήρθε εκείνος ο τραυματισμός του στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό (11/11) στο Νέο Φάληρο, για να τον φέρει κι άλλο πίσω και να τον ρίξει ψυχολογικά. Όμως, ο Πέδρο Μαρτίνς που γνώριζε όσο κανείς άλλος τον παίκτη του, δεν τον άφησε μόνο. Τον είχε από δίπλα, του μιλούσε διαρκώς όσο καιρό βρισκόταν σε φάση αποθεραπείας και σιγά-σιγά ο παίκτης άρχισε να μπαίνει στις προπονήσεις. Με το ξεκίνημα του β’ γύρου λίγο μετά την Πρωτοχρονιά, ο Χασάν ξαναγύρισε στην δράση δριμύτερος από ποτέ κι έβαλε σκοπό του, να καταρρίψει το προσωπικό του ρεκόρ, της σεζόν 2014-15, όταν και είχε πετύχει 15 γκολ σε όλες τις διοργανώσεις με την Μπάγκα. Και ήδη μέσα σε 40 ημέρες, ο «καυτός» Χασάν σκοοάρει διαρκώς με αποκορύφωμα το χατ τρικ με τον ΟΦΗ, φθάνοντας έτσι τα 11 γκολ σε όλες τις διοργανώσεις με τον Ολυμπιακό. Δεν είναι τυχαίο ότι και τις δύο πολύ καλές χρονιές του στο σκοράρισμα, προπονητής του είναι ο Πέδρο Μαρτίνς…

Αν όμως ο Χασάν κυνηγάει το ρεκόρ του, ο Ολυμπιακός σκέπτεται ήδη την μελλοντική συνεργασία του με τον Αιγύπτιο, αφού ο παίκτης είναι δανεικός από την Μπράγκα (έχει συμβόλαιο μαζί του μέχρι το 2021). Μπορεί να είναι νωρίς για οποιαδήποτε απόφαση αλλά στο λιμάνι, έχουν ήδη κατά νου, τον Χασάν της επόμενης σεζόν, αν φυσικά συνεχίσει ανάλογες εμφανίσεις και σε τέτοιο ρυθμό το σκοράρισμα. Το μόνο βέβαιο στην ιστορία είναι πως αν ο Ολυμπιακός αποφασίσει τελικά να κάνει δικό του τον υψηλόσωμο φορ θα πρέπει να δώσει στην πορτογαλική ομάδα 4 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων η Μπράγκα θα πάρει τα μισά και τα υπόλοιπα θα τα δώσει στην Ρίο Αβε που κράτησε το 50% των δικαιωμάτων του Αιγύπτιου, όταν τον πωλούσε στην Μπράγκα.

Τέλος αξίζει να σημειωθεί ότι ο Αχμέντ Χασάν με τις εμφανίσεις του τον τελευταίο μήνα υποχρέωσε τον Ομοσπονδιακό τεχνικό της Αιγύπτου να τον καλέσει στην εθνική ομάδα της χώρας, τόσο για το τελευταίο ματς της προκριματικής φάσης του Κυπέλλου Αφρικής κόντρα στον Νίγηρα (23 Μαρτίου) όσο και για το φιλικό με τη Νιγηρία (26/3). 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter