Μπάσκετ: Ο Ολυμπιακός κουρέλιασε την Αρμάνι

Μπάσκετ: Ο Ολυμπιακός κουρέλιασε την Αρμάνι

Μόλις 24 ώρες μετά την ισοπεδωτική εμφάνιση του Παναθηναϊκού απέναντι στη Βασκόνια, ήρθε η σειρά του Ολυμπιακού να φωνάξει «παρών» στο ευρωπαϊκό στερέωμα και να ενθουσιάσει το κοινό του. 

Οι «ερυθρόλευκοι» συνέτριψαν τη φιλόδοξη και ακριβοπληρωμένη Αρμάνι με 91-70 (ημίχρονο 40-37) και βελτίωσαν το ρεκόρ τους σε 5-6, με τη δεύτερη συνεχόμενη νίκη τους. Την ερχόμενη Παρασκευή, Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός θα συγκρουστούν μεταξύ τους στο ΟΑΚΑ.

Το ματς έγινε στη σκιά του μεσημεριανού σήριαλ με το «όχι» των «κόκκινων» παικτών στην Εθνική ομάδα, αλλά η απόδοση του Ολυμπιακού έμεινε ανεπηρέαστη από το σούσουρο. Μάλιστα ο Κώστας Παπανικολάου ήταν ο κορυφαίος παίκτης του γηπέδου, με 17 πόντους σε 25 λεπτά. «Τον τελευταίο καιρό έχουμε πολύ καλή απόδοση και θέλαμε να δείξουμε σε όλους ότι δεν θα χαριστούμε σε κανέναν», σχολίασε.

«Δουλεύουμε πολύ σκληρά στην προπόνηση και θα βελτιωνόμαστε με το πέρασμα του χρόνου», δήλωσε ο Νίκολα Μιλουτίνοφ, που πέτυχε «νταμπλ νταμπλ» με 13 πόντους και 11 ριμπάουντ.

Ο Βασίλης Σπανούλης έβαλε 15 πόντους, ο Γιώργος Πρίντεζης 4 και ο Αντώνης Κόνιαρης 5.

Σκόραραν όλοι ανεξαιρέτως οι παίκτες που χρησιμοποιήθηκαν από τον Κεστούτις Κεμζούρα: Βεζένκοφ 8, Τσέρι 4, Ρούμπιτ 4, Πολ 7, Μπάλντγουιν 8, Ρότσεστι 3, Πάντερ 4. Απουσίασε ο τραυματίας Ριντ.

Ο Σέρχιο Ροντρίγκεθ πέτυχε 15 πόντους, ο Νέντοβιτς 12 και ο Μίτσοβ 11 για την ομάδα του Ετορε Μεσίνα. Η Αρμάνι έπεσε στο 7-4 και ισοβαθμεί με τον Παναθηναϊκό και τη Μακάμπι. Αυτές οι 3 ομάδες έχουν μπροστά τους μόνο τις Εφές, Μπαρτσελόνα, Ρεάλ.

Περισσότερο από οτιδήποτε άλλο συζητήθηκε στην 11η αγωνιστική το ρεκόρ του Σέιν Λάρκιν, ο οποίος πέτυχε 49 πόντους με 10 τρίποντα στον αγώνα Εφές-Μπάγερν 104-75. Ήταν από εκείνες τις βραδιές που το καλάθι φαίνεται σαν ωκεανός», σχολίασε ο Αμερικανός γκαρντ. Η στατιστική του έγραψε 5/7 δίποντα, 10/12 τρίποντα και 9/10 βολές.

Το προηγούμενο ρεκόρ σκοραρίσματος στη διοργάνωση ήταν 41 πόντοι και το μοιράζονταν τέσσερις παίκτες: ο μακαρίτης Αλφόνσο Φορντ, ο Κάρλτον Μάιερς, ο Μπόμπι Μπράουν και (σε ματς με παράταση) ο Κάσπαρς Καμπάλα. Η περυσινή φιναλίστ της Euroleague Εφές προηγείται στη βαθμολογία με ρεκόρ 9-2.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter