Ολυμπιακός: Αποκλεισμός στα πέναλτι από την Λουντογκόρετς – Στα πλέι οφ του Europa League οι Πειραιώτες

Ολυμπιακός: Αποκλεισμός στα πέναλτι από την Λουντογκόρετς – Στα πλέι οφ του Europa League οι Πειραιώτες

Ο Ολυμπιακός πήρε 2-2 στο Ράζγκραντ της Βουλγαρίας από την Λουντογκόρετς στον γ’ προκριματικό του Champions League αλλά σε συνδυασμό με το 1-1 του πρώτου αγώνα, η πρόκριση κρίθηκε στα πέναλτι (αφού η ελληνική ομάδα έπαιζε με 10 παίκτες από το 86’ λόγω αποβολής του Μπα) και εκεί οι Βούλγαροι πιο εύστοχοι (4-1) πήραν το εισιτήριο για τα πλέι οφ του Τσάμπιονς Λιγκ.

Μετά τον αποκλεισμό (τον πρώτο του Μαρτίνς στον πάγκο των «ερυθρολεύκων» σε προκριματικά)» ο Ολυμπιακός θα συνεχίσει στα πλέι οφ του Europa League εκεί όπου θα αντιμετωπίσει κατά πάσα πιθανότητα την Σλόβαν Μπρατισλάβας (στο πρώτο παιχνίδι είχε νικήσει 3-1 στο Γιβραλτάρ την Λίνκολν). Ο πρώτος αγώνας είναι προγραμματισμένος για τις 19 Αυγούστου και η ρεβάνς για τις 26 του μήνα. Η κλήρωση των ομίλων είναι προγραμματισμένη για τις 27 Αυγούστου και η πρεμιέρα στις 16 Σεπτεμβρίου.

Στο πρώτο μέρος ο Ολυμπιακός με 4-3-3 αυτή τη φορά δεν κινδύνευσε ουσιαστικά ούτε μια φορά και τα όποια σουτ των Βούλγαρων ήταν άστοχα ή εξουδετέρωσε εύκολα ο Τζολάκης (στη μόνη φάση που δημιούργησαν προϋποθέσεις ευκαιρίας ο Μπα έκανε το τάκλινγκ της ζωής του προ του Ντεσπόντοφ).

Μετά το πρώτο 20άλεπτο οι «ερυθρόλευκοι» άρχισαν να βγαίνουν με αξιώσεις στη αντεπίθεση και έβαλαν δύσκολα στην άμυνα των γηπεδούχων. Και αφού απείλησαν σοβαρά στο δίλεπτο 30’-31’ με τους Ελ Αραμπί και Μπουχαλάκη ήρθε στο 31’ ένα κλέψιμο του Καμαρά που έδωσε πλάγια στην περιοχή στον Μασούρα, εκείνος έκανε γλυκιά σέντρα στο δεύτερο δοκάρι όπου ερχόταν ο Εμβιλά ο οποίος με σουτ στη κίνηση άνοιξε το σκορ (31’). Αυτό ήταν το 7ο γκολ του Γάλλου μέσου με τους Πειραιώτες.

Στο β’ μέρος και κάτω από βροχή η Λουντογκόρετς άλλαξε γρήγορα τα πράγματα καθώς μέσα σε 12 λεπτά έφερε τα πάνω κάτω. Αρχικά ισοφάρισε με αυτογκόλ του Σεμέδο στο 48’ και στο 57’ με πέναλτι του Σωτηρίου (ανατροπή Ντεσπόντοφ από τον Ανδρούτσο) έκανε το 2-1.

Παρ’ όλα αυτά ο Ολυμπιακός αντέδρασε και στο 65’ ο Ελ Αραμπί κέρδισε πέναλτι από τον Γκονσάλβες το εκτέλεσε ο ίδιος κι έφερε το ματς στο 2-2. Κι ενώ όλα έδειχναν ότι η ελληνική ομάδα ελέγχει το παιχνίδι ήρθε η ανόητη αποβολή του Μπα (όπως και πέρσι με την Αρσεναλ στο Λονδίνο) για να μείνει ο Ολυμπιακός με 10 παίκτες. Στην παράταση οι Πειραιώτες άντεξαν και η πρόκριση παίχθηκε στα πέναλτι, όπου ο Ολυμπιακός βρέθηκε για πρώτη φορά στην ιστορία του και τελικά αποκλείστηκε.

Η σειρά των πέναλτι: Σωτηρίου 1-0, Βαλμπουενά άουτ, Σαντάνα 2-0, Χασάν απόκρουση, Γιάκνοφ 3-0, Λαλά 3-1, Σισίνιο 4-1.

Ο Ισραηλινός διαιτητής Γκρίνφελντ «κιτρίνισε» τους Μπάντζι, Μπα, Βερντόν, Ρέαμπτσιουκ, Γκονσάλβες και απέβαλε τον Μπα στο 86’.

ΛΟΥΝΤΟΓΚΟΡΕΤΣ: Κάχλινα, Ικοκό (106’ Γιάκνοφ), Πλαστούν, Βερντόν, Νεντιάλκοβ, Μπάντζι, Ζοσουέ Σα (94’ Ροτάριου), Γκονσάλβες, Ντεσπόντοβ, Σωτηρία, Κάουλι (105’ Σισίνιο).

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Τζολάκης, Ανδρούτσος (119’ Λαλά), Ρέαμπτσιουκ, Σεμέδο, Μπα, Εμβιλά (91’ Κουντέ), Καμαρά, Μπουχαλάκης (54’ Παπασταθόπουλος), Βρουσάι (65’ Βαλμπουενά), Μασούρας (86’ Σισέ), Ελ Αραμπί (106’ Χασάν)

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter