Ολυμπιακοί Αγώνες – Τόκιο 2020: «Θετικός» ο Κέντρικς, σε καραντίνα Αυστραλοί αθλητές

Ολυμπιακοί Αγώνες – Τόκιο 2020: «Θετικός» ο Κέντρικς, σε καραντίνα Αυστραλοί αθλητές

Τεράστια αναστάτωση έχει προκαλέσει στο Ολυμπιακό Χωριό το θετικό δείγμα Covid-19 του Αμερικανού επικοντιστή Σαμ Κέντρικς.

Ο Κέντρικς, που διεκδικούσε το χρυσό μετάλλιο, αποκλείστηκε από τους Αγώνες. Ωστόσο, μαζί του μπήκαν σε καραντίνα δεκάδες Αυστραλοί αθλητές στίβου, αφού ένας από αυτούς (Μάρσαλ) ήταν αποδεδειγμένα σε στενή επαφή με τον Κέντρικς. Κυκλοφόρησε μάλιστα αι σενάριο που θέλει ολόκληρη την αυστραλιανή ομάδα στίβου να αποκλείεται από τους Αγώνες.

Τα αγωνίσματα του στίβου αρχίζουν αύριο και ο προκριματικός του άλματος επί κοντώ έχει οριστεί για το Σάββατο.
Η ιχνηλάτηση συνεχίζεται, αλλά οι περισσότεροι από τους 63 «έγκλειστους» Αυστραλούς κινδυνεύουν να μείνουν εκτός Ολυμπιακών Αγώνων. Θα διεξαχθούν απανωτά τεστ σε όλους σε αναμονή αρνητικών αποτελεσμάτων, όπως ακριβώς γίνεται με την ελληνική ομάδα της καλλιτεχνικής κολύμβησης, που συνταξίδεψε με την «θετική» στον Covid-19 (και ανεμβολίαστη) συνοδό.

Θυμίζουμε ότι η πρωταθλήτρια του ίδιου αθλήματος Ευαγγελία Πλατανιώτη έχασε τους Αγώνες επειδή βρέθηκε «θετική» λίγο πριν ταξιδέψει για την Ιαπωνία.

«Οι Ολυμπιακοί Αγώνες δεν ευθύνονται για την αύξηση των κρουσμάτων Covid-19 στο Τόκιο», δήλωσε σήμερα ο εκπρόσωπος της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής, Μαρκ Άνταμς, σύμφωνα με το δημόσιο ραδιοτηλεοπτικό δίκτυο NHK.

Η ιαπωνική πρωτεύουσα βρίσκεται σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης με τα κρούσματα Covid-19 να βρίσκονται σε υψηλό ρεκόρ.

Σήμερα η τοπική κυβέρνηση του Τόκιο ανακοίνωσε 3.865 νέα κρούσματα Covid-19 (έναντι 3.167 χθες), τα περισσότερα από την ημέρα, που ξεκίνησαν οι Ολυμπιακοί αγώνες, αλλά και από την έναρξη της πανδημίας.

Συνολικά στην Ιαπωνία τα κρούσματα ξεπέρασαν σήμερα τις 9.500, ρεκόρ στην ασιατική χώρα, από την ημέρα που ξέσπασε η πανδημία του κορονοϊού. Η αύξηση παραμένει ραγδαία, μόλις έξι μέρες μετά το ξεκίνημα των Αγώνων.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter