Ολυμπιακοί Αγώνες – πόλο: Στους Σέρβους το χρυσό, 5η η Εθνική

Ολυμπιακοί Αγώνες – πόλο: Στους Σέρβους το χρυσό, 5η η Εθνική

Στην ανανεωμένη Σερβία κατέληξε το χρυσό μετάλλιο του Ολυμπιακού τουρνουά ανδρών. Οι Σέρβοι, αν και αουτσάιντερ, νίκησαν στην τελικό την άσπονδη γειτόνισσα Κροατία με 13-11 και ανέβηκαν στο υψηλότερο σκαλοπάτι του βάθρου για τρίτη σερί Ολυμπιάδα.

Οι Σέρβοι είχαν αποκλείσει στον προημιτελικό την ελληνική ομάδα με γκολ της τελευταίας στιγμής. Η Εθνική μας τερμάτισε στην 5η θέση, με το σημερινό 15-13 επί της Ισπανίας (Γεννηδουνιάς 3, Παπαναστασίου 3, Κάκαρης 3, Φουντούλης 2, Σκουμπάκης, Καλογερόπουλος, Αργυρόπουλος, Γκίλλας). «Τέσσερις μέρες τώρα έχουμε χάσει τον ύπνο μας», ομολόγησε ο προπονητής Θοδωρής Βλάχος.

Οι Ισπανίδες κατέκτησαν το αντίστοιχο χρυσό μετάλλιο στις γυναίκες, με το 11-9 επί της Αυστραλίας στον τελικό. Η Εθνική μας τερμάτισε 7η , αφού χθες νίκησε με 19-10 τον Καναδά στο αποχαιρετιστήριο παιχνίδι της.

Στο μπάσκετ ανδρών, οι ΗΠΑ χρειάστηκαν ένα κρεσέντο με τέσσερα τρίποντα του Στεφ Κάρι (24 π., 8/12 τρ.) στο τελευταίο πεντάλεπτο για να κάμψουν την αντίσταση των Γάλλων στο Μπερσί, 98-87 (ημίχρονο 49-41, Γουεμπανιάμα 26). Το χάλκινο μετάλλιο κατέληξε στους Σέρβους, με το 93-83 επί της Γερμανίας στον μικρό τελικό. Ο ΛεΜπρόν Τζέιμς αναδείχθηκε MVP, ενώ ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, που ήταν πρώτος σκόρερ του τουρνουά, ψηφίστηκε στη δεύτερη πεντάδα. Αυτό ήταν το 5ο συνεχόμενο χρυσό μετάλλιο για τους Αμερικανούς.

Στο βόλεϊ ανδρών, η Γαλλία νίκησε εύκολα στον τελικό την Πολωνία με 3-0, ενώ στις γυναίκες η Ιταλία κέρδισε με το ίδιο σκορ το ματς του τίτλου με τις ΗΠΑ. Στο ποδόσφαιρο ανδρών, οι Ισπανοί νίκησαν τους Γάλλους με 5-3 στην παράταση, ενώ το χρυσό στις γυναίκες κατέληξε στις ΗΠΑ (1-0 τη Βραζιλία).

Η Δανία κατέκτησε εύκολα το χρυσό μετάλλιο στο χάντμπολ ανδρών με το 39-26 επί της Γερμανίας, ενώ το αντίστοιχο των γυναικών κατέληξε στη Νορβηγία, που νίκησε τις Γαλλίδες με 29-21.

Διαβάστε επίσης:

Αεροπορικό δυστύχημα στη Βραζιλία: Όλα τα πτώματα περισυνελέγησαν, τα μαύρα κουτιά εξετάζονται

Πλάτες Ανδρουλάκη στη μαφία της ΑΑΔΕ και στον Πιτσιλή – Στο Documento που κυκλοφορεί – μαζί το Docville

«Γαλέρα 2.0» για μισθωτούς: ΣΔΙΤ στον ΕΦΚΑ με απαράδεκτες συνθήκες εργασίας υπό το χαμόγελο της Κεραμέως

Ισραήλ: Επέκταση των εντολών εκκένωσης στην Χαν Γιουνίς έγινε στη διάρκεια της νύχτας

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter