Ολυμπιακοί Αγώνες: Η Αγία Λουκία των 180.000 κατοίκων γιορτάζει το πρώτο μετάλλιο – Οι ξέφρενοι πανηγυρισμοί (Videos)

Στριμωγμένη στην ανατολική Καραϊβική, ανάμεσα στη Μαρτινίκα και τον Άγιο Βικέντιο, η Αγία Λουκία των 616 τ.χλμ. και των 180.000 κατοίκων πανηγυρίζει από χθες το πρώτο της μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Η 23χρονη δρομέας Ζουλιέν Άλφρεντ έκανε τη μεγάλη έκπληξη και τερμάτισε πρώτη στην κούρσα των 100μ. γυναικών, νικώντας μάλιστα το μεγάλο φαβορί, Σα’ Κάρι Ρίτσαρντσον.

Οι εικόνες από τους ξέφρενους πανηγυρισμούς από την πρωτεύουσα Καστρίς έκαναν τον γύρο του διαδικτύου. Πλήθος κόσμου παρακολούθησε σε γιγαντοοθόνη την κούρσα της Άλφρεντ και όταν εκείνη έκοψε πρώτη το νήμα, ακολούθησαν ξέφρενοι πανηγυρισμοί.

Η Αγία Λουκία συμμετείχε για πρώτη φορά στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Ατλάντα το 1996. Δεκαεπτά χρόνια νωρίτερα, τον Φεβρουάριο του 1979, έγινε ανεξάρτητο κράτος επιλέγοντας να παραμείνει στη Βρετανική Κοινοπολιτεία.

Μέχρι να φτάσει στη χρυσή κούρσα της Άλφρεντ, η Αγία Λουκία είχε στείλει 24 αθλητές σε Ολυμπιακούς Αγώνες δίχως να ανέβει στο βάθρο. Μέχρι τη νύχτα της 3ης Αυγούστου, η μεγαλύτερη επιτυχία της νησιωτικής χώρας ήταν η 6η θέση της Λέβερν Σπένσερ στο άλμα εις ύψος γυναικών στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο…