Ολυμπιακοί Αγώνες: Γιατί ένας σκύλος περίμενε τους αθλητές της Νότιας Κορέας στο αεροδρόμιο; (Video)

Ολυμπιακοί Αγώνες: Γιατί ένας σκύλος περίμενε τους αθλητές της Νότιας Κορέας στο αεροδρόμιο; (Video)

Ένα ξεχωριστό καλωσόρισμα περίμενε τους αθλητές της Νότιας Κορέας μετά την επιστροφή τους από τους Ολυμπιακούς Αγώνες 2024 του Παρισιού.

Οι Aρχές της χώρας προκειμένου να μειώσουν την είσοδο κοριών, επιστράτευσαν τον Ceco, έναν αξιολάτρευτο σκύλο που μπορεί να μυρίσει εάν κάποιος φέρει πάνω του τα μικροσκοπικά έντομα.

Αυτό το ιδιαίτερο μέτρο υπογραμμίζει την προληπτική στάση της Νότιας Κορέας στον έλεγχο των παρασίτων, στοχεύοντας ειδικά σε μια πιθανή μόλυνση από κοριούς.

Έτσι, αντί για τους τυπικούς εορτασμούς, τους αθλητές υποδέχτηκε το ειδικά εκπαιδευμένο Beagle, γνωστό για τις μοναδικές του ικανότητες όσφρησης.

Μάλιστα, ο Ceco δεν είναι ένας οποιοσδήποτε σκύλος. Είναι ο πρώτος σκύλος στη Νότια Κορέα που εκπαιδεύτηκε να ανιχνεύει κοριούς, και είναι ικανός να μυρίσει τις φερομόνες τους.

Οι κοριοί, μικροσκοπικά και ενοχλητικά παράσιτα, εμφανίστηκαν σε διάφορους δημόσιους χώρους στο Παρίσι το 2023. Η κατάσταση έγινε τόσο ανησυχητική που βίντεο με κοριούς σε ασυνήθιστα μέρη έγιναν viral στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter