Ολυμπιακοί Αγώνες: Ελλάδα-Καναδάς 79-86: Πολέμησε, αλλά ηττήθηκε η Εθνική (Videos)

Ολυμπιακοί Αγώνες: Ελλάδα-Καναδάς 79-86: Πολέμησε, αλλά ηττήθηκε η Εθνική (Videos)

Ηρωική μάχη έδωσε η Εθνική μας στην πρεμιέρα της στο Ολυμπιακό τουρνουά, πριν παραδοθεί στον πανίσχυρο Καναδά στη Λιλ: 79-86, ημίχρονο 38-48. Ανάμεσα στους 25.000 φιλάθλους που κατέκλυσαν το αχανές στάδιο «Πιερ Μορουά» ήταν και εκατοντάδες Έλληνες.

Η Εθνική ξεκίνησε πολύ άσχημα και βρέθηκε να χάνει με διψήφιες διαφορές από νωρίς: 9-22. Η είσοδος του Ντίνου Μήτογλου βελτίωσε την εικόνα και ο Κώστας Παπανικολάου μείωσε από τη γωνία: 22-24 με σερί 10-0. Όμως, οι Καναδοί ξέφυγαν και πάλι, με την επιστροφή του Σέι Γκίλτζιους-Αλεξάντερ: 25-35. Το 38-48 της ανάπαυλας έγινε 40-56 στο ξεκίνημα της γ’ περιόδου, αλλά η Εθνική μας έμεινε κοντά στο σκορ με πρωταγωνιστή τον ασταμάτητο Γιάννη Αντετοκούνμπο και με την αφύπνιση του Νικ Καλάθη: 58-64 με 3/3 βολές του Κώστα Παπανικολάου. Οι Τολιόπουλος, Γουόκαπ πέτυχαν με τρίποντα, αλλά η Εθνική έχασε μαζεμένες ευκαιρίες στο 68-72 και δέχθηκε σερί 0-8 με τρίποντα των Ντορτ, Αλεξάντερ. Ο Βασίλης Τολιόπουλος μείωσε σε 76-80 και ο Αντετοκούνμπο έφερε την Εθνική μας σε απόσταση βολής, πριν ο σπουδαίος Γκίλτζιους-Αλεξάντερ γράψει το 78-82 στα 42’’. Ακολούθησαν 1/2 βολές του Γιάννη, 2/2 του Τζαμάλ Μάρεϊ Και ένα άστοχο σουτ του Λαρεντζάκη που οριστικοποίησε την ήττα.

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο πέτυχε 34 πόντους και ήταν πρώτος σκόρερ του αγώνα, ενώ ο αρχηγός Κώστας Παπανικολάου πρόσθεσε 17 και ο Βασίλης Τολιόπουλος 9. Ο Βασίλης Σπανούλης χρησιμοποίησε και τους Γουόκαπ 5, Καλάθη 3, Καλαϊτζάκη, Λαρεντζάκη 3, Μήτογλου 5, Παπαγιάννη 3.

Ο Σάι Γκίλτζιους-Αλεξάντερ πέτυχε 21 πόντους για την ομάδα του Καναδά, που κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο πέρυσι, στο Μουντομπάσκετ των Φιλιππίνων. Ο Μπάρετ πρόσθεσε 21, ο Μπρουκς 14 και ο Ντορτ 8.

Ο σημερινός αγώνας ήταν ο πρώτος για την Εθνική Ανδρών μπάσκετ σε Ολυμπιακούς Αγώνες από το 2008. Στο άλλο ματς του Ομίλου μας, η Αυστραλία νίκησε την Ισπανία με 92-80 (Λαντέιλ 20, Μιλς 19, Γκίντεϊ 17 – Αλντάμα 27, Γιουλ 17, Μπράουν 7). H Γαλλία ξεκίνησε και αυτή με το δεξί, απέναντι στη Βραζιλία (78-66), ενώ η Γερμανία δεν αντιμετώπισε προβλήματα απέναντι στην Ιαπωνία (97-77).

Η ελληνική ομάδα θα αντιμετωπίσει τους Ισπανούς την Τρίτη στις 12 το μεσημέρι και τους Αυστραλούς την Παρασκευή στις 14.30 με στόχο μία τουλάχιστον νίκη, ώστε να έχει ελπίδες πρόκρισης στα προημιτελικά της διοργάνωσης.

 

 

Διαβάστε επίσης:

Ρεύμα: Στα τρία φιάσκα… επιδότηση – Με επικοινωνιακά τεχνάσματα η κυβέρνηση επιχειρεί να συμμαζέψει τα ασυμμάζευτα

Πόρτα από Σακελλαροπούλου στους γονείς των Τεμπών

Συγγενής θύματος των Τεμπών: «Ανοιχτή πρόσκληση στην Κ. Σακελλαροπούλου να έρθει όποτε θέλει στον τάφο του αδερφού μου»

Ακρίτα για Σακελλαροπούλου: «Τι φοβάται άραγε; Την οργή των οικογενειών;»

Νέου τύπου ασυλία στους τραπεζίτες – Η κυβέρνηση έκανε νόμο τις επιθυμίες τους ανάγοντας σε υπερεισαγγελέα τον Στουρνάρα

Καιρός – Επικαιροποιήθηκε το έκτακτο δελτίο: Μπουρίνια και χαλάζι – Ποιες περιοχές θα επηρεαστούν (LIVE)

ΠΑΣΟΚ: Μικραίνει η λίστα των υποψηφίων προέδρων – Εκτός της κούρσας για την ηγεσία η Μιλένα Αποστολάκη

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter