Ολυμπιακοί Αγώνες: Άθλιο μενού και ψάρια με… σκουλήκια καταγγέλλουν αθλητές στο Παρίσι

Ολυμπιακοί Αγώνες: Άθλιο μενού και ψάρια με… σκουλήκια καταγγέλλουν αθλητές στο Παρίσι
Adam Peaty (AP Photo/Matthias Schrader)

Μπορεί το Παρίσι να είναι το βασίλειο της γαστρονομίας αλλά πολλοί αθλητές δεν είναι ικανοποιημένοι ούτε με την ποσότητα της πρωτεΐνης που χρειάζονται ούτε με την ποιότητα του μενού.

Ο Άνταμ Πίτι, τρεις φορές ολυμπιονίκης κολύμβησης από τη Μεγάλη Βρετανία, επέκρινε την ποιότητα των τροφίμων στο Ολυμπιακό Χωριό του Παρισιού 2024, υποστηρίζοντας ότι οι αθλητές βρήκαν σκουλήκια στα πιάτα με ψάρι.

«Το catering δεν είναι αρκετά καλό για το επίπεδο που αναμένεται να έχουν οι αθλητές», είπε σε συνέντευξή του. «Πρέπει να δώσουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε. Στο Τόκιο το φαγητό ήταν απίστευτο. Στο Ρίο ήταν απίστευτο. Αλλά αυτή τη φορά; Δεν υπήρχαν αρκετές επιλογές πρωτεΐνης, μεγάλες ουρές, αναμονή 30 λεπτών για φαγητό επειδή δεν υπάρχει σύστημα αναμονής».

Τόνισε επίσης μια γενική έλλειψη επιλογών στα τρόφιμα. Το θέμα έχει αναφερθεί ευρέως σε διάφορα μέσα ενημέρωσης και έχει πυροδοτήσει συζητήσεις για τα πρότυπα τροφοδοσίας στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Ως μέρος των δεσμεύσεων περιβαλλοντικής βιωσιμότητας, οι διοργανωτές των Αγώνων στόχευσαν να κάνουν χωρίς κρέας το 60% όλων των γευμάτων που σερβίρονται, αλλά ο Peaty είπε ότι αυτό δεν βοηθάει. «Το αφήγημα της βιωσιμότητας προβλήθηκε στους αθλητές», είπε. «Θέλω κρέας, χρειάζομαι κρέας για να παίξω και αυτό τρώω στο σπίτι, οπότε γιατί να αλλάξω;»

«Μου αρέσουν τα ψάρια μου και οι άνθρωποι βρίσκουν σκουλήκια στα ψάρια. Απλώς δεν είναι αρκετά καλό. Κοιτάμε τα καλύτερα στον κόσμο και δεν τα ταΐζουμε με τα καλύτερα».

Διαβάστε επίσης:

Άπιαστο όνειρο ο καθαρισμός του Σηκουάνα: Τι λένε οι επιστήμονες (Video)

Εμμανουήλ Καραλής: Από το ρατσιστικό σκοτάδι του προπονητή Κυτέα, στην κορυφή του κόσμου

Σπανούλης: «Όταν κάποιος είναι 34 ετών τον θεωρούμε παππού – Αυτά μόνο στην Ελλάδα» – Ποια ερώτηση χαρακτήρισε «πονηρή»

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter