Ολυμπιακά Μετάλλια: Πόσο αξίζουν σε μέταλλο πέραν του συναισθήματος!

Ολυμπιακά Μετάλλια: Πόσο αξίζουν σε μέταλλο πέραν του συναισθήματος!

Στο ερώτημα ποια είναι η αξία ενός μεταλλίου των Ολυμπιακών Αγώνων -συγκεκριμένα του Παρισιού-  η απάντηση είναι μάλλον η αναμενόμενη, και δεν μπορεί να προσδιορισθεί αφού είναι το όνειρο των αθλητών, πολλών κρατών και η ευχή των περισσοτέρων.

Σε αντίθεση με το όνομά τους, τα χρυσά ολυμπιακά μετάλλια δεν είναι φτιαγμένα πλέον εξ ολοκλήρου από χρυσό. Αυτό ήταν κανόνας έως τους Ολυμπιακούς Αγώνες της Στοκχόλμης το 1912. Αλλά οι πολιτικές εξοικονόμησης χρημάτων μετά τον Α’ Παγκόσμιο Πόλεμο σήμαιναν ότι από την Αμβέρσα το 1920, η ποσότητα του χρυσού που αποτελούσε τα μετάλλια μειώθηκε. Πρέπει να σημειώσουμε επίσης πως προστέθηκαν και πολλά αγωνίσματα κάτι το οποίο έκανε εξωπραγματικό τόσο πολύ χρυσό!

Αυτό όμως δεν σημαίνει πως είναι από τυχαίο μέταλλο επιχρυσωμένα ή επάργυρα! Το αντίθετο μάλιστα είναι και βαριά!

Φέτος στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού:

  • τα χρυσά μετάλλια αποτελούνται από 523 γραμμάρια ασήμι, επικαλυμμένα με 6 γραμμάρια χρυσού.
  • τα ασημένια μετάλλια, από την άλλη, ζυγίζουν 525 γραμμάρια και είναι κατασκευασμένα από καθαρό ασήμι
  • τα χάλκινα μετάλλια ζυγίζουν 455 γραμμάρια και είναι κατασκευασμένα από χαλκό, κασσίτερο και ψευδάργυρο.

Επιπλέον αξία με ένα κομμάτι από το «Παρίσι»

Οι Γάλλοι κάνουν την έκπληξη αφού, τα φετινά Ολυμπιακά μετάλλια αποκλίνουν ελαφρώς από την ιστορική τους παράδοση, με τα Ολυμπιακά μετάλλια του Παρισιού να περιλαμβάνουν ένα σιδερένιο κομμάτι από τον Πύργο του Άιφελ, πάνω από τη σύνθεσή τους.

 

Αυτά τα μεταλλικά κομμάτια αφαιρέθηκαν από τον πύργο του Άιφελ κατά τη διάρκεια διαφόρων έργων εκσυγχρονισμού με την πάροδο των ετών και στη συνέχεια διατηρήθηκαν από τις Αρχές.

Η απόφαση να συνδεθεί το ολυμπιακό βραβείο με το σύμβολο της γαλλικής πρωτεύουσας ελήφθη από μια επιτροπή αθλητών, υπό την προεδρία του θρύλου του γαλλικού δίαθλου, Μαρτέν Φουρκάντ.

Η Αξία τους σε «μέταλλο»

Ενώ η αξία του σιδερένιου κομματιού του Πύργου του Άιφελ είναι ανεκτίμητη, τα προϊόντα που χρησιμοποιούνται για τη δημιουργία των Ολυμπιακών μεταλλίων έχουν συγκεκριμένες τιμές.

Εξαιρουμένης της αξίας του σιδερένιου τμήματος του Πύργου του Άιφελ, το οποίο βρίσκεται στο κέντρο της μίας πλευράς κάθε Ολυμπιακού μεταλλίου, εκτιμάτε ότι η αξία κάθε χρυσού μεταλλίου των Ολυμπιακών Αγώνων του Παρισιού είναι μεγαλύτερη από χίλια δολάρια – συγκεκριμένα 1.027 δολάρια ΗΠΑ, ενώ το ασημένιο και το χάλκινο (τα μέταλλα) αξίζουν 535$ και 4,6$, αντίστοιχα.

Όπως καταλαβαίνεται πέραν όλων των άλλων και η αξία τους είναι μεγάλη -για το Χρυσό και το Αργυρό – και τα φετινά μετάλλια έχουν ένα ανεκτίμητο ιστορικό κομμάτι της πόλης που τους διοργάνωσε.

Πέραν αυτού όμως εξακολουθούν να είναι ένα όνειρο άπιαστο για τους περισσότερους!

Διαβάστε επίσης:

Κωπηλασία: Στον τελικό του σκιφ ο Στέφανος Ντούσκος – Πότε είναι ο τελικός

Με το χέρι στην τσέπη, χωρίς εξοπλισμό πήρε το ασημένιο – Ο 51χρονος που τρέλανε το διαδίκτυο (Video)

Ολυμπιακοί Αγώνες: Οι ελληνικές συμμετοχές της Πέμπτης – Πρώτη αγωνίζεται η Ντρισμπιώτη

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter