Στην επικαιρότητα επέλεξε να φέρει εαυτόν, με τον χειρότερο τρόπο η Τσατάνη, καθώς όλα όσα κατέθεσε στην Προανακριτική Επιτροπή της Βουλής οδήγησαν τον εκδότη του Documento, Κώστα Βαξεβάνη να καταθέσει αγωγή εναντίον της.
Η καλύτερη απάντηση στα όσα απροκάλυπτα ισχυρίστηκε για τη δημοσιογραφική ομάδα του Hot Doc είναι η ίδια η πολυσέλιδη έρευνα του ερευνητικού περιοδικού για τους χειρισμούς της στην υπόθεση Βγενόπουλου. Την περίφημη «Διάταξη Τσατάνη».
Όπως αποκάλυπτε τον Αύγουστο του 2016 (τεύχος 107) το Hot Doc, η περιβόητη «Διάταξη Τσατάνη», με την οποία η εισαγγελέας Εφετών Γεωργία Τσατάνη αρχειοθέτησε τις έρευνες για τον Ανδρέα Βγενόπουλο και τα δάνεια της Λαϊκής Τράπεζας επί των ημερών του, αποτελούσε ίσως το πιο πολυσυζητημένο νομικό κείμενο των τελευταίων δεκαετιών.
Πρωτίστως γιατί υπήρξε ένα κείμενο-φάντασμα.
Αν και η εισαγγελέας, με τη διάταξη των 801 σελίδων, υποτίθεται πως στοιχειοθετεί την «αθωότητα» Βγενόπουλου, το κείμενο αυτό κρατήθηκε κρυφό ακόμη και από τον ίδιο τον Βγενόπουλο, του οποίου αποδεικνύει την αθωότητα.
Η εισαγγελέας Τσατάνη, από την πρώτη στιγμή, εκδήλωσε μια ιδιοκτησιακή σχέση με τη διάταξη και, παραβλέποντας το γεγονός πως είναι δημόσιο έγγραφο, αρνήθηκε να το παραδώσει ακόμη και στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, που συνεδρίασε για να εξετάσει δικές της καταγγελίες για παρεμβάσεις στο ανεξάρτητο έργο της.
Η Γεωργία Τσατάνη αρνήθηκε να το παραδώσει, ακόμη, στην πρόεδρο του Αρείου Πάγου, Βασιλική Θάνου, αλλά και σε όσους διενεργούσαν έρευνα για πειθαρχικά της παραπτώματα σε σχέση με την αρχειοθέτηση της υπόθεσης, δηλαδή με τη διάταξή της. Η διάταξη δεν παραδόθηκε ούτε στις κυπριακές Αρχές (ή μάλλον κυρίως σε αυτές) αν και ήταν άμεσα ενδιαφερόμενες.
Διαβάστε στο pdf που ακολουθεί τη μεγάλη έρευνα του Hot Doc:
https://www.documentonews.gr/filegrid/2020/02/06/5e3c0db8825e6368f853b384.pdf