Ολιστική πολυφωνία

Ολιστική πολυφωνία

Αν πρέπει να θυμάμαι κάτι στο μέλλον από την εποχή Μητσοτάκη, αυτό θα είναι η Πετσωμένη ενημέρωση. Ο εξωραϊσμός των πάντων που είχαν, έχουν ή και θα έχουν σχέση με τον γόνο πρωθυπουργό που παίρνει χρήματα ως αγρότης αλλά την ίδια στιγμή χρωστάει και έχει κηροπήγια αξίας 20.000 ευρώ, που κάνει το πρωθυπουργικό αεροπλάνο ταξί, που έχει κάνει περισσότερα τριήμερα από ό,τι όλοι μας σε όλη μας τη ζωή.

*** Η Χούντα επέβαλλε λογοκρισία. Και ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα ήθελε, αλλά επειδή δεν μπορεί, Πέτσωσε τα ΜΜΕ και πέτυχε το ίδιο αποτέλεσμα. Πιο έξυπνος και σίγουρα πιο δημοκρατικός. Σε σχέση με τη Χούντα πάντα, μην παίρνετε αέρα…

*** Αφού λοιπόν οι «Ρεπόρτερ Χωρίς Σύνορα» κατέταξαν τη χώρα μας στην 108η θέση σε ό,τι αφορά στην ελευθερία του Τύπου κι αφού στη συνέχεια το Μέγαρο Μαξίμου επιχείρησε να αμαυρώσει την ίδια την Οργάνωση, όπως ακριβώς θα έκανε και η Χούντα, μάθαμε από το ΕΣΡ των Μπολσεβίκων ότι η διαφορά στον χρόνο κάλυψης των δραστηριοτήτων της κυβέρνησης από τα κανάλια, συγκριτικά τόσο με τον ΣΥΡΙΖΑ, όσο και με τα υπόλοιπα κόμματα, είναι χαώδης.

*** Η κάλυψη των δηλώσεων, των ανακοινώσεων και των non paper της Νέας Δημοκρατίας, των υπουργείων και του Μεγάρου Μαξίμου ξεπερνάει το 80% – φτάνοντας ακόμα και το 91% (και όχι δεν είναι ο ΣΚΑΪ, αλλά το STAR), τη στιγμή που ο ΣΥΡΙΖΑ φτάνει μετά βίας στο 10% (11,6% για την ακρίβεια). Καλά για τα υπόλοιπα κόμματα δεν μιλάμε καν. Δεν υπάρχουν στον χάρτη.

*** Κι αν το ΕΣΡ δεν είναι υπεύθυνο για την αξιολόγηση και τη μετάδοση της είδησης με τον τρόπο που τα κανάλια επιθυμούν, δεν συμβαίνει το ίδιο και σε ό,τι αφορά στην παράλειψη της είδησης που καταλήγει σε περιορισμό του δικαιώματος του κοινού για λήψη πληροφοριών ή/και σε μη συμμόρφωση των σταθμών προς τη συνταγματική επιταγή της πολυφωνικής και αντικειμενικής ενημέρωσης.

*** «Εκείνο το διάστημα υπήρχαν πολύ πυκνές και τακτικές ανακοινώσεις και τηλεοπτικές παρουσίες υπηρεσιακών και κυβερνητικών παραγόντων. Είχαν, όμως, ενημερωτικό χαρακτήρα, αφορούσαν στην ενημέρωση της κοινής γνώμης για το πώς θα πρέπει να συμπεριφερθούμε απέναντι στην πανδημία. Δεν είχαν κάποιες πολιτικές διαστάσεις ή οποιαδήποτε πολιτικά μηνύματα», απάντησε σε ερώτηση του Documento ο Γιάννης Οικονόμου και συνέχισε: «Οπότε νομίζω ότι δεν είναι κατάλληλο το χρονικό διάστημα αυτό για να βγάλει κανείς συμπεράσματα, όπως αυτά που υπονοεί το ερώτημά σας».

*** Τώρα δηλαδή είναι εντάξει. Ο Αυτιάς προχθές είχε, για παράδειγμα, 4 καλεσμένους σε τηλεοπτικά παράθυρα. Υπήρχε πλουραλισμός και πολυφωνία. Δύο υπουργοί της κυβέρνησης Μητσοτάκη, ο Άδωνις Γεωργιάδης και ο Χρήστος Τριαντόπουλο, ένας βουλευτής, ο Δημήτρης Καιρίδης και μια πρώην – γιατί θα είναι υποψήφια με τη ΝΔ – Γενική Γραμματέας. Η Νικολάου, ντε, που αγόραζε μάσκες από κατάστημα με αμορτισέρ.
Έτσι φαντάζεται την πολυφωνία στην ενημέρωση ο κ. Οικονόμου, ο οποίος ζητούσε – σύμφωνα με τον Πάνο Καμμένο – να τον βάλουν μετακλητό την εποχή της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ.

*** Θα μπορούσε πάντως, να βάλει δύο ακόμη προσκεκλημένους σε παράθυρα, για να δώσει ακόμα μεγαλύτερο βάρος στη δημοσιογραφική δουλειά της εκπομπής. Τον Μπάμπη Παπαπαδημητρίου και τον Γρηγόρη Ψαριανό που και για τις δύο ο ΣΚΑΪ γράφει από κάτω «δημοσιογράφος», λες και δεν έχουν διοριστεί, ο ένας στην ΚΤΥΠ και ο άλλος στο γραφείο Πικραμμένου, που πρέπει να έχει και πολλή δουλειά εκεί.

*** Αν δεν υπήρχαν τα social media και 2-3 ακόμα sites και εφημερίδες, αυτή η εικόνα στο πάνελ του Αυτιά θα ήταν η ιδανική για την κυβέρνηση Μητσοτάκη. Γι’ αυτό ο Μητσοτάκης θα πέσει, όταν πέσει δεν ξέρω πότε, από τα social media. Το ξέρουν και οι ίδιοι. Γι’ αυτό σε κάθε περίπτωση σκίζουν τα ιμάτιά τους για την ανωνυμία του διαδικτύου και τον οξύ πολιτικό λόγο. Κι άντε να το λένε όλοι, να το λέει και ο Άδωνις; Αυτό είναι σαν σκετσάκι από τους ΑΜΑΝ.

Η ΝΤΑΜΑ

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter