Όλγα Γεροβασίλη: «Ενίοτε οι συκοφαντίες και οι προσβολές ανακαλούνται»

Σε δημόσια ανάκληση προχώρησε το site periodista.gr μετά το εξώδικο που έστειλε η Δ’ Αντιπρόεδρος της ΒτΕ και βουλευτής Άρτας του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ., Όλγα Γεροβασίλη, καταγγέλλοντας υβριστικό και συκοφαντικό δημοσίευμα.

Πρόκειται για το δημοσίευμα που είχε τίτλο «Ο δημόσιος εξευτελισμός μίας Όλγας Γεροβασίλη. Αντέχεις να μπεις στο προφίλ της στο facebook;“(vid»).

«Ενίοτε οι συκοφαντίες και οι προσβολές ανακαλούνται. Σκεφτείτε, όμως, πόσο δηλητήριο έχει πέσει στον χώρο μας εδώ και έναν χρόνο από τέτοια δημοσιεύματα, με αρνητική επίδραση και σε συμπεριφορές και στο δημόσιο λόγο» σημειώνει σε σχετική ανάρτησή της στο facebook η Όλγα Γεροβασίλη.

Από την πλευρά της η ιστοσελίδα αναφέρει: «Σε κάθε περίπτωση ΑΝΑΚΑΛΟΥΜΕ οποιαδήποτε αναφορά του άρθρου θεωρεί η κυρία Γεροβασίλη ότι την προσβάλλει και φυσικά ξεκαθαρίζουμε πως σε καμία των περιπτώσεων δεν είχαμε σκοπό να βλάψουμε ή να προσβάλλουμε την προσωπικότητά της ή να συκοφαντήσουμε την κυρία Γεροβασίλη.»

Η ανάρτηση της Όλγας Γεροβασίλη:

Ενίοτε οι συκοφαντίες και οι προσβολές ανακαλούνται. Σκεφτείτε, όμως, πόσο δηλητήριο έχει πέσει στον χώρο μας εδώ και έναν χρόνο από τέτοια δημοσιεύματα, με αρνητική επίδραση και σε συμπεριφορές και στο δημόσιο λόγο.
Ακολουθεί το χωρίο της δημόσιας ανάκλησης από την απάντηση του PERIODISTA. GR στο εξώδικο της Όλγας Γεροβασίλη:

“4) Η κυρία Όλγα Γεροβασίλη διαμαρτύρεται για το γεγονός ότι το άρθρο μας την εμφανίζει να διαδραματίζει κεντρικό ρόλο στη δραστηριότητα ενός πολιτικού και οικονομικού συμπλέγματος εξουσίας και παραεξουσίας. Οι αναφορές που όπως ισχυρίζεται είναι “εξυβριστικές” και “συκοφαντικές” ΔΕΝ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ, αλλά σε εξωθεσμικά κέντρα που παρεμβαίνουν στην πολιτική ζωή του τόπου. ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΣΑΦΕΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΔΙΑΤΥΠΩΣΕΙΣ ΣΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ. Φυσικά, εφόσον η ίδια διαψεύδει, ΑΝΑΚΑΛΟΥΜΕ την αναφορά μας ότι έχει “κεντρικό ρόλο στην εκτέλεση του βρόμικου σχεδίου του Αλέξη Τσίπρα, που είναι και συνάμα σχέδιο της διαπλοκής”. Και φυσικά, αφού το διαψεύδει, ΑΝΑΚΑΛΟΥΜΕ ότι είναι “πιστή στρατιωτίνα ενός πολιτικού και χρεοκοπημένου υποσυστήματος της πολιτικής ζωής”.
5) Η κυρία Γεροβασίλη διαμαρτύρεται ισχυριζόμενη ότι το άρθρο της αποδίδει τον χαρακτηρισμό και την ιδιότητα της “πραξικοπηματία”. Πουθενά στο άρθρο δεν της αποδίδεται αυτός ο χαρακτηρισμός ή αυτή η ιδιότητα, που, ωστόσο, αποδίδεται στο πολιτικό υποσύστημα με το οποίο η κυρία Γεροβασίλη ισχυρίζεται ότι δεν έχει καμία σχέση και δεν έχουμε λόγο να μην την πιστέψουμε. Αλλά ακόμη και έτσι να ήταν, η αναφορά αυτή εντάσσεται στην πολιτική κριτική. Έχει δε ακουστεί και γραφτεί πολύ συχνά το τελευταίο χρονικό διάστημα από πολιτικά πρόσωπα, αλλά και ΜΜΕ αναφορικά με όσα συμβαίνουν στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ. ΔΕΝ ΑΜΦΙΣΒΗΤΟΥΜΕ λοιπόν την ηθική, πολιτική και κοινωνική αξία του προσώπου της κυρίας Γεροβασίλη, ούτε τη διαδρομή της, ούτε τη δημοκρατική της συνείδηση, ούτε το ήθος την αξιοπρέπεια της. ΔΕΝ ΑΜΦΙΣΒΗΤΟΥΜΕ την γνωστική της επάρκεια και την πολιτική της συγκρότηση και ΑΝΑΚΑΛΟΥΜΕ τις σχετικές αναφορές που έγιναν με υπερβολικό τρόπο.
Σε κάθε περίπτωση ΑΝΑΚΑΛΟΥΜΕ οποιαδήποτε αναφορά του άρθρου θεωρεί η κυρία Γεροβασίλη ότι την προσβάλλει και φυσικά ξεκαθαρίζουμε πως σε καμία των περιπτώσεων δεν είχαμε σκοπό να βλάψουμε ή να προσβάλλουμε την προσωπικότητά της ή να συκοφαντήσουμε την κυρία Γεροβασίλη.”

Διαβάστε επίσης:

Ευρωβαρόμετρο: Άλυτος γρίφος η ακρίβεια για τους Έλληνες – Απαισιοδοξία για το μέλλον

Συγκλονιστικά στοιχεία της Greenpeace: Η Ελλάδα έχασε το 31% από τα αγροκτήματά της – Άνιση κατανομή επιδοτήσεων

Καιρός: Έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ – Έρχεται η κακοκαιρία Cassandra με ψυχρό μέτωπο και καταιγίδες – Ποιες περιοχές αφορά

Φον ντερ Λάιεν: Μετά τους λύκους υπαναχωρεί και στην προστασία των δασών προκαλώντας τους οικολόγους

Νέο γαλάζιο αντάρτικο: Μετά την ερώτηση των «11», «χτύπημα» από τους «8» – Πριν το «Street Party» στη Ρηγίλλης

Κύρτσος: Ο Νετανιάχου αποτελεί το συμπλήρωμα του θεοκρατικού καθεστώτος του Ιράν

Πολάκης: Ήμουν, είμαι και θα είμαι ΣΥΡΙΖΑ – Δεν κατεβαίνω για να χάσω (Videos)

Συγγρού: Η στιγμή της άγριας συμπλοκής – Μπλόκαραν με τζιπ αναβάτες μηχανής και τους πυροβόλησαν (Video)