Όλγα Γεροβασίλη: Η κυβέρνηση έχει επιδοθεί σε μια τεράστια προσπάθεια αποεπένδυσης της ΔΕΗ

Όλγα Γεροβασίλη: Η κυβέρνηση έχει επιδοθεί σε μια τεράστια προσπάθεια αποεπένδυσης της ΔΕΗ

Η Γραμματέας της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, Όλγα Γεροβασίλη μιλώντας στην Κυριακάτικη Kontranews, κατηγορεί την κυβέρνηση πως επιχειρεί μια «εκστρατεία δυσφήμισης» της ΔΕΗ, η οποία έχει ως στόχο το «ξεπούλημα των φιλέτων» της.

Για το θέμα της ΔΕΗ τόνισε: Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας έχει επιδοθεί σε μια τεράστια προσπάθεια αποεπένδυσης της ΔΕΗ. Σε ένα επιχειρηματικό περιβάλλον, στο οποίο υποτίθεται πως η εταιρεία θα πρέπει να διατηρήσει και να αναπτύξει τη φήμη και την αξιοπιστία της, ο αρμόδιος υπουργός Κωστής Χατζηδάκης δεν δίστασε να παρομοιάσει τη Δημόσια Επιχείρηση Ηλεκτρισμού με τον «Τιτανικό». Αυτή η εκστρατεία δυσφήμισης δεν οδηγεί παρά στο ξεπούλημα «φιλέτων» της ΔΕΗ.

Μάλιστα για να ενδυναμώσουν τη σαθρή επιχειρηματολογία τους, στελέχη και υπουργοί της κυβέρνησης μιλούν για καταστροφή της ΔΕΗ, υπονοώντας τη διερεύνηση της υπόθεσης από τη δικαιοσύνη. Απαντάμε πως δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτα από μια τέτοια προσπάθεια. Αντίθετα, ίσως έτσι διαπιστωθούν οι καταστροφικοί χειρισμοί των κυβερνήσεων της Ν.Δ. και του ΠΑΣΟΚ τα προηγούμενα χρόνια.Αυτό που τελικά απομένει από τη συζήτηση εκτός από την κατασυκοφάντηση και αποδυνάμωση της Δημόσιας Επιχείρησης Ηλεκτρισμού είναι η επιβάρυνση των οικιακών και επαγγελματιών καταναλωτών. Και αυτό μεταφράζεται σε κέρδη τα οποία θα χρησιμοποιηθούν για να δελεάσουν τους υποψήφιους αγοραστές μιας ανυπόληπτης – κατά την κυβέρνηση – επιχείρησης.

Για το ζήτημα των γλυπτών του Παρθενώνα, επεσήμανε:

Αυτή η κίνηση αποτελεί μνημειώδες σφάλμα στην πορεία των αγώνων για την επιστροφή των λεηλατημένων γλυπτών του Παρθενώνα στην χώρα μας. Ούτε απλά «μάρμαρα» είναι, ούτε «ελγίνεια» είναι. Είναι γλυπτά ανεκτίμητης αξίας, μνημεία της παγκόσμιας κληρονομιάς και αποτελούν προϊόντα λαφυραγώγησης του Παρθενώνα σε μια ταραχώδη ιστορική περίοδο. Αυτή ήταν η ελληνική θέση μέχρι τη στιγμή που ο κ. Μητσοτάκης είχε την έμπνευση να εκκινήσει τη συζήτηση για το δανεισμό τους.

Αυτό που έκανε στην ουσία ο κ. Μητσοτάκης με την αναφορά του περί «δανεισμού» στην επίμαχη συνέντευξή του ήταν να δώσει στο Βρετανικό Μουσείο την δυνατότητα διαφυγής από το αδιέξοδο που είχε περιέλθει τα προηγούμενα χρόνια. Φυσικά, το Βρετανικό Μουσείο άδραξε αυτή την μοναδική ευκαιρία που του προσφέρθηκε απλόχερα και έθεσε ως προαπαιτούμενη την αποδοχή της ιδιοκτησίας αυτών των αντικειμένων από το Μουσείο για οποιονδήποτε μελλοντικό δανεισμό.

Documento Newsletter