Οκτώ όροι Θεοδωράκη για συμμετοχή σε κυβέρνηση

Οκτώ όροι Θεοδωράκη για συμμετοχή σε κυβέρνηση

“Οι πολιτικοί των άλλων χωρών συνεννοήθηκαν μεταξύ τους αλλά εμείς κάναμε τη χρεοκοπία εμφύλιο” δηλώνει ο επικεφαλής του Ποταμιού.

Συγκεκριμένες πολιτικές προτεραιότητες, με βάση τις οποίες θα αποφασίσει εάν θα συμμετάσχει ή όχι σε κυβερνητικό σχήμα, έθεσε ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης σε συνέντευξή του στην τηλεόραση του Σκάι. Παρά το ότι το κόμμα του συρρικνώνεται κοινοβουλευτικά και δημοσκοπικά, ο Στ. Θεοδωράκης παίρνει σοβαρά το ρόλο του και θεωρεί ότι “χρειαζόμαστε μια μεγάλη κοινωνική συναίνεση. Αυτό που έλεγε το Ποτάμι συνωμοσία του καλού που θα ξεπεράσει τα πλαίσια των παλιών κομμάτων. Ο καθένας στο κόμμα του αλλά να συνηγορήσουμε όλοι στις 8 προτεραιότητες μιας καινούργιας κυβέρνησης”.  «Κάνουμε ένα συνεχές ενωτικό κάλεσμα σε όσους πιστεύουν στην προοδευτική εκσυγχρονιστική μεταρρυθμιστική παράταξη», τόνισε ο επικεφαλής του Ποταμιού και συμπλήρωσε: «Το συντηρητικό Κέντρο για εμάς έχει τελειώσει».

Κατά τον κ. Θεοδωράκη, το τέλος των μνημονίων θα έρθει «όταν υπάρξει μια κυβέρνηση ικανών ανθρώπων που θα συγκρουστούν με τις νεοελληνικές παθογένειες, μακριά από την πολιτική ανασφάλεια και το παιχνίδι με την Ευρώπη και με ένα ξεκάθαρο πλαίσιο επενδύσεων ώστε να μην γίνονται όλα με τους ρυθμούς χελώνας».

Ο επικεφαλής του Ποταμιού υποστήριξε ότι από τις επαφές του στη Ρώμη, με αφορμή τον γιορτασμό των 60 χρόνων της Ε.Ε., διαπίστωσε ότι μπορεί να οδεύουμε προς μια Ευρώπη πολλών ταχυτήτων αλλά ήταν εμφανής η επιθυμία να βρίσκεται η Ελλάδα στο γκρουπ της πρώτης ταχύτητας. «Αυτό μπορεί να γίνει αν η Ελλάδα εκμεταλλευτεί τρία πλεονεκτήματα που έχει» ανέφερε ο κ. Θεοδωράκης, τα οποία είναι η άμυνα, η ενέργεια και ο ρόλος της χώρας στο μεταναστευτικό-προσφυγικό. «Με αυτά τα τρία όπλα και με εθνική συνεννόηση η Ελλάδα μπορεί να είναι ο μικρός μεγάλος εταίρος της πρώτης ταχύτητας» τόνισε.

Στη συνέχεια μιλώντας για τις καθυστερήσεις και την απουσία έργου της κυβέρνησης των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, ο Σταύρος Θεοδωράκης ανέφερε ότι υπάρχει ένα πρόβλημα με τους σημερινούς υπουργούς. «Υπάρχει η απόστασή τους από την πραγματική οικονομία και κοινωνία» τόνισε και ανέφερε ως χαρακτηριστικό παράδειγμα τον κ. Τζανακόπουλο, το βιογραφικό του οποίου περιλαμβάνει αποκλειστικά κομματική δραστηριότητα. «Δεν έχει δουλέψει ούτε μία μέρα και από τα 25 του τον πληρώνει το κράτος, ως κομματικό υπάλληλο» τόνισε και αναρωτήθηκε: «Ένας άνθρωπος που δεν έχει δουλέψει ποτέ στη ζωή του και ξαφνικά βρέθηκε υπουργός και μετέχει στη συζήτηση για το μέλλον της χώρας, έχει επαφή με την ελληνική πραγματικότητα και την κοινωνία;».

Documento Newsletter