Οκτώ νέα κρούσματα κορονοϊού στην Ελλάδα – Τρεις νέοι θάνατοι

37 άτομα νοσηλεύονται σε ΜΕΘ

Οκτώ νέα κρούσματα του κορονοϊού στη χώρα μας ανακοίνωσε σήμερα ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας Σωτήρης Τσιόδρας ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό στα 2.620.

Από αυτά τα 593 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι στο εξωτερικό, ενώ 37 ασθενείς νοσηλεύονται σε ΜΕΘ.

Μέσος όρος ηλικίας των ασθενών είναι τα 57 έτη.

Επίσης, το τελευταίο 24ωρο έχασαν τη ζωή τους από τον κορονοϊό τρεις ακόμη άνθρωποι ανεβάζοντας τον αριθμό των θυμάτων στα 143, με μέσο όρο ηλικίας τα 74 έτη. Αναφορικά με τα τεστ, έχουν ελεγχθεί μέχρι σήμερα 78.207 δείγματα

Παράλληλα, ο κ. Τσιόδρας ανακοίνωσε ότι τη Δευτέρα ξεκινούν οι κινητές μονάδες του ΕΟΔΥ.

Για τις ανάγκες των μονάδων προσλαμβάνονται 500 νοσηλευτές, 500 οδηγοί και 100 διοικητικοί υπάλληλοι σε όλη την επικράτεια. 

Η επομενη φαση θα ειναι κρίσιμη είπε ο κ. Τσιόδρας.  «Αν περιορίσουμε με την θέλησή μας τις επαφές μας και τηρούμε τους κανόνες υγιεινής και προστασίας θα έχουμε μικρότερο κίνδυνο να βρεθούμε μποστά σε ένα νέο δεύτερο κύμα.

Από την πλευρά του κ. Χαρδαλιάς αναφέρθηκε στην υποχρεωτική χρήση μάσκας σε ΜΜΜ, ταξί και ασανσέρ, σε ιατρεία, διαγνωστικά κέντρα και νοσοκομεία. 

Επίσης υποχρεωτική είναι η χρήση μάσκας για τους εργαζόμενους σε σούπερ μάρκετ, καταστήματα τροφίμων, ιατρεία, νοσοκομεία, κομμωτήρια και κέντρα αισθητικής.

Ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Ν. Παπαθανάσης, σημείωσε κατά την ενημέρωση ότι τα σούπερ μάκρετ θα παραμένουν ανοιχτά από τις 7.00 έως τις 21.00, ενώ τα Σάββατα θα κλείνουν μια ώρα νωρίτερα. Παράλληλα τονίζεται ότι υπάρχει ισχυρή σύσταση για χρήση μάσκας και στους πελάτες.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ο Σωτήρης Τσιόδρας  τόνισε ότι είναι δύσκολο να βγάλουμε συμπεράσματα σχετικά με το άνοιγμα των σχολείων είναι δύσκολο να βγάλουμε συμπεράσματα βασισμένοι σε παραδείγματα άλλων χωρών. Σημείωσε μάλιστα ότι κάθε χώρα πορεύεται σύμφωνα με τα δικά της δεδομένα.

https://www.youtube.com/watch?v=sl0EL_MnIRM