Οκτάβιους Έλις: Αυτός που… έλειπε από το ρόστερ του Ολυμπιακού

Οκτάβιους Έλις: Αυτός που… έλειπε από το ρόστερ του Ολυμπιακού

Ο Ολυμπιακός, από την στιγμή που επέστρεψε ο Γιώργος Μπαρτζώκας στον πάγκο του, έχει εμφανώς βελτιωθεί αγωνιστικά, παρουσιάζοντας – παράλληλα – και νέους πρωταγωνιστές στην Ευρωλίγκα με χαρακτηριστικό παράδειγμα τον Οκτάβιους Έλις.

Ο Ολυμπιακός τον τελευταίο καιρό παρουσιάζει μια τελείως διαφοροποιημένη εικόνα, από αυτή που έδειξε στα παρκέ σχεδόν στο πρώτο μισό της φετινής Ευρωλίγκα. Έχει καταφέρει να βελτιωθεί αρκετά σε πολλούς τομείς του παιχνιδιού του και αυτό φυσικά οφείλεται στον ερχομό του Γιώργο Μπαρτζώκα και τις διορθωτικές κινήσεις που έγιναν στο ρόστερ.

Η πρώτη μεταγραφή του Ολυμπιακού στο ξεκίνημα της δεύτερης θητείας του Γιώργου Μπαρτζώκα στον πάγκο της ομάδας, ήταν ο Οκτάβιους Έλις από τον Προμηθέα Πάτρας με στόχο να ισχυροποιηθεί η φροντ λάιν των “ερυθρόλευκων” και κυρίως η θέση του σέντερ, όπου υπήρχε μόνο η εξαιρετική κατά τα άλλα λύση του Νίκολα Μιλουτίνοφ.

Το Eurohoops με αφορμή τα 27α γενέθλια του Οκτάβιους Έλις (10/3, 1993) σας παρουσιάζει το τι άλλαξε ο Αμερικανός σέντερ στον Ολυμπιακό στα επτά ματς που έχει αγωνιστεί, αλλά και την εικόνα του ως rookie στην Ευρωλίγκα!

Η στατιστική απεικόνιση του Έλις στα επτά πρώτα παιχνίδια του!

Πολλοί αναρωτήθηκαν πως ο Ολυμπιακός προχώρησε πρώτα στην προσθήκη ψηλού μετά την έλευση του Γιώργου Μπαρτζώκα στην ομάδα, αλλά η αλήθεια είναι πως το “κενό” μέχρι τότε στην θέση του σέντερ, ήταν μεγάλο και ευκρινές από την αρχή της σεζόν σε σχέση με την έλλειψη που υπήρχε στα γκαρντ.

Έτσι, λοιπόν, οι Πειραιώτες λίγο πριν φύγει ο πρώτος μήνας του 2020 ανακοίνωσαν την απόκτηση του Οκτάβιους Έλις από τον Προμηθέα και ο Αμερικανός σέντερ, έκανε το ντεμπούτο του με την “ερυθρόλευκη” φανέλα στις 30 Ιανουαρίου με αντίπαλο την Μπασκόνια στο ΣΕΦ.

Από το πρώτο κιόλας λεπτό του στο ματς ο Έλις έδειξε πως ήταν αυτό που έλειπε από την θέση “5”, καλά τελειώματα στην επίθεση, μεγάλη προσφορά στα ριμπάουντ και υψηλές ικανότητες στην άμυνα είτε απέναντι σε ψηλούς των… κυβικών του είτε με αντιπάλους κοντούς.

Πρώτη εμφάνιση; 11 πόντοι με 4/4 δίποντα και 3/4 βολές, 7 ριμπάουντ, 1 ασίστ, 1 κλέψιμο και 1 μπλοκ!

Στην συνέχεια ακολούθησαν ακόμα έξι παιχνίδια μέχρι στιγμής με τον Ολυμπιακό στην Ευρωλίγκα και σε όλα ο Αμερικανός ψηλός προσέφερε και από κάτι. Είτε στην άμυνα, είτε στην επίθεση, είτε στα ριμπάουντ. Η κορυφαία του μέχρι στιγμής εμφάνιση ήταν στο εντός έδρας ματς με την Βιλερμπάν όπου παρότι τραυματίστηκε ο Νίκολα Μιλουτίνοφ έκανε ότι ήθελε στην ρακέτα και είχε 13 πόντους και 5 ριμπάουντ.

Πάντως το θετικό με τον Έλις για τον Ολυμπιακό είναι πως στα βράδια που δεν σκοράρει (4 πόντοι με Ζαλγκίρις, 3 πόντοι με ΤΣΣΚΑ) προσφέρει στους υπόλοιπους τομείς, ακόμα και αν ουσιαστικά σε έναν αγώνα όπως συνέβη με Παναθηναϊκό, Μακάμπι και Εφές αποτελεί τον μοναδικό σέντερ της ομάδας του!

Δείτε αναλυτικά στα 7 ματς που έχει αγωνιστεί ο Έλις την προσφορά του στο παρκέ:

Δείτε αναλυτικά στα 7 ματς που έχει αγωνιστεί ο Έλις την προσφορά του στο παρκέ:

Εκτός από τους αριθμούς και τα στατιστικά ενός παίκτη, αυτό που μετράει περισσότερο είναι το πως “μεταμορφώνει” την ομάδα του όταν πατάει το πόδι του στο παρκέ.

Ε σίγουρα σε αυτό το κομμάτι ο Οκτάβιους Έλις έχει πετύχει σε πολύ μεγάλο ποσοστό ως παίκτης του Ολυμπιακού. Ο Αμερικανός σέντερ κάλυψε ένα πολύ μεγάλο κενό πίσω από τον Νίκολα Μιλουτίνοφ και μάλιστα τώρα που ο διεθνής Σέρβος “γίγαντας” είναι τραυματίας κρατάει μόνος του την φροντ λάιν των Πειραιωτών.

Αυτό που πάνω από όλα άλλαξε και προσφέρει ο Έλις στην ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα είναι αμυντική “ασφάλεια” μέσα στην ρακέτα, αφού με την αθλητικότητα του απαγορεύει τα εύκολα drives και τα ανενόχλητα λέι απ, αλλά και η σιγουριά στο κομμάτι του αμυντικού ριμπάουντ όπου οι “ερυθρόλευκοι” είχαν σαφές πρόβλημα ειδικά όταν έλειπε ο “Μίλου” από το παρκέ.

Δεν είναι άλλωστε συχνό φαινόμενο ένας rookie στην Ευρωλίγκα και ειδικά ψηλός να μαζεύει κατά μέσο όρο σχεδόν 6 ριμπάουντ, να κάνει 1 κλέψιμο και να έχει και σχεδόν 1 μπλοκ σε κάθε παιχνίδι.

Όσον αφορά την προσφορά του στην επίθεση, ο Έλις βοηθάει με τα δυναμικά του σκριν και την κίνηση του στο παρκέ να δημιουργούνται καλύτερες αποστάσεις μεταξύ των πέντε παικτών, ενώ όταν παίρνει την μπάλα μέσα στην ρακέτα δύσκολα κόβεται, αφού συνήθως προτιμάει να τελειώνει τις μπάλες που παίρνει με καρφώματα και επίσης έχει και εξαιρετικό ποσοστό στις βολές (78,6%).

Φυσικά και έχει να βελτιώσει πράγματα ο νέος ψηλός του Ολυμπιακού στο παιχνίδι του, αλλά ήδη η προσφορά του και στις δύο πλευρές του παρκέ είναι καθοριστική και αυτό σίγουρα τον βοηθάει ώστε να “κλειδώσει” μία θέση για το ρόστερ των “ερυθρόλευκων” της νέας σεζόν ως μία από τις δύο βασικές λύσεις στην θέση του σέντερ και να εδραιωθεί στο υψηλότερο επίπεδο του Ευρωπαϊκού μπάσκετ δηλαδή στην Ευρωλίγκα!

Πηγή: Eurohoops.net

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter