Οι Χούθι εξαπέλυσαν επίθεση με drones εναντίον του Ισραήλ

Ο στρατιωτικός εκπρόσωπος των Χούθι Yahya Saree μιλάει κατά τη διάρκεια μιας συγκέντρωσης κατά των ΗΠΑ και του Ισραήλ στη Σαναά της Υεμένης, Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2024. (AP Photo/Osamah Abdulrahman) .

Οι αντάρτες Χούθι της Υεμένης ανακοίνωσαν ότι εξαπέλυσαν επίθεση με drones εναντίον του Ισραήλ.

Οι Χούθι διεξήγαγαν «στρατιωτική επιχείρηση εναντίον σημαντικού στόχου στην περιοχή της Γιάφας (σ.σ.συνοικία του Τελ Αβίβ) στην κατεχόμενη Παλαιστίνη με αριθμό drones», δήλωσε σήμερα 3/10/2024 ο στρατιωτικός του εκπρόσωπος Γιαχία Σαρί, χωρίς να διευκρινίζει πότε σημειώθηκε η επίθεση.

«Τα drones πέτυχαν τον στόχο τους χωρίς ο εχθρός να καταφέρει να τα αναχαιτίσει ή να τα καταρρίψει», πρόσθεσε.

Ο ισραηλινός στρατός επεσήμανε από την πλευρά του τη νύκτα ότι «αναχαίτισε ύποπτο εναέριο στόχο στα ανοικτά της επαρχίας Νταν, στο κεντρικό Ισραήλ», χωρίς να δώσει άλλες διευκρινίσεις.

Υπενθυμίζεται, ότι την Τετάρτη 2/10 οι Χούθι είχαν ανακοινώσει ότι εκτόξευσαν τρεις πυραύλους εναντίον του Ισραήλ, μία ημέρα μετά την ιρανική επίθεση με δεκάδες πυραύλους εναντίον του ισραηλινού εδάφους.

Οι σιίτες αντάρτες, που ελέγχουν μεγάλο μέρος της Υεμένης, ανήκουν στον «άξονα της αντίστασης» εναντίον του Ισραήλ, όπως αποκαλούνται τα κινήματα στην περιοχή που υποστηρίζονται από το Ιράν, μεταξύ των οποίων η παλαιστινιακή Χαμάς, η λιβανέζικη Χεζμπολάχ και ιρακινές οργανώσεις.

Από την αρχή του πολέμου στη Γάζα οι Χούθι διεξάγουν τακτικά επιθέσεις εναντίον του Ισραήλ και ισραηλινών συμφερόντων πλοίων στην Ερυθρά Θάλασσα και στον κόλπο του Άντεν.

Διαβάστε επίσης:

Μέση Ανατολή: Και τώρα που θα φτάσει η τιμή του πετρελαίου;

Λίβανος – ΥΠΕΞ: «Ο Νασράλα είχε συμφωνήσει σε κατάπαυση του πυρός λίγο πριν δολοφονηθεί – Ενημερώθηκαν ΗΠΑ και Γαλλία» (Video)

Φον ντερ Λάιεν: Μετά τους λύκους υπαναχωρεί και στην προστασία των δασών προκαλώντας τους οικολόγους

Νέο γαλάζιο αντάρτικο: Μετά την ερώτηση των «11», «χτύπημα» από τους «8» – Πριν το «Street Party» στη Ρηγίλλης

Κύρτσος: Ο Νετανιάχου αποτελεί το συμπλήρωμα του θεοκρατικού καθεστώτος του Ιράν

Πολάκης: Ήμουν, είμαι και θα είμαι ΣΥΡΙΖΑ – Δεν κατεβαίνω για να χάσω (Videos)

Συγγρού: Η στιγμή της άγριας συμπλοκής – Μπλόκαραν με τζιπ αναβάτες μηχανής και τους πυροβόλησαν (Video)

Το Τελ Αβίβ χτύπησε ξανά στο κέντρο της Βηρυτού: Τουλάχιστον έξι νεκροί – «Όχι άλλο αίμα», λέει ο πρωθυπουργός του Λιβάνου

Ετικέτες