Οι τρεις λόγοι που ενώ γυμνάζεστε και τρώτε σωστά παίρνετε βάρος

Και, όμως, υπάρχουν περιπτώσεις που μπορεί να συμβεί και αυτό. Ο οργανισμός μας, μπαίνει σε μια δική του διαδικασία και δεν ανταποκρίνεται στον τρόπο ζωής που έχουμε επιλέξει.

Έτσι, ακόμα και αν πηγαίνετε στο γυμναστήριο 2-3 φορές την εβδομάδα, είστε γενικώς δραστήριοι και τρώτε σωστά, αντί το βάρος σας να μειώνεται, αυξάνεται.

Οι λόγοι είναι απροσδόκητοι, αλλά μπορεί να συμβεί.

Δείτε γιατί:

Κακός ύπνος 

Αν δεν κοιμάστε σωστά, είναι δεδομένο ότι το σώμα σας δεν αντιδρά έτσι όπως πρέπει. Ο κακός ύπνος (σ.σ. λίγες ώρες, πολύ αργά κ.α.) παρεμβαίνει στο μεταβολισμό των υδατανθράκων αυξάνοντας τα επίπεδα του σακχάρου και της ινσουλίνης στο αίμα, που έχει σαν αποτέλεσμα την αποθήκευση λίπους στο σώμα. Επίσης μειώνει τα επίπεδα της αυξητικής ορμόνης η οποία ρυθμίζει το ποσοστό του λίπους και της μυϊκής μάζας στο σώμα και τέλος αυξάνει τα επίπεδα στρες στον οργανισμό μας! Μην χανετε τον ύπνο σας.

Στρες

Όταν οι απαιτήσεις της καθημερινότητας γίνονται πάρα πολύ έντονες, το σώμα μας μπαίνει σε “κατάσταση επιβίωσης”. Εκκρίνει κορτιζόλη, γνωστή και ως “ορμόνη του στρες”. Οι μεγάλες ποσότητες κορτιζόλης μπορεί να επιβραδύνουν το μεταβολισμό σας, προκαλώντας μεγαλύτερη αύξηση του σωματικού βάρους απ’ ότι συνήθως. Τα υψηλότερα επίπεδα στρες, μάλιστα, συνδέονται με υψηλότερα επίπεδα κοιλιακού λίπους. Προσπαθήστε να μην αγχώνεστε, βγείτε έξω και περπατήστε μισή ώρα.

Υποθυρεοειδισμός

Εάν ο θυρεοειδής σας δεν παράγει αρκετή ορμόνη, είναι πιθανόν να αισθάνεστε κουρασμένοι, αδύναμοι, ότι κρυώνετε και θα δείτε ότι παίρνετε βάρος. Χωρίς επάρκεια θυρεοειδικών ορμονών, ο μεταβολισμός σας επιβραδύνεται, καθιστώντας την αύξηση του σωματικού βάρους πιο πιθανή. Ακόμη και όταν ο θυρεοειδής λειτουργεί μεν, αλλά στο κατώτερο άκρο του φυσιολογικού εύρους, δε, θα μπορούσε να προκαλέσει αύξηση του σωματικού βάρους. Επισκεφτείτε τον γιατρό σας.

Πηγή: runnfun.gr