Οι SEPTICFLESH στο Ηρώδειο με την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών

Το metal των SEPTICFLESH συναντά τον συμφωνικό ήχο της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών στο πλαίσιο του 8ου Classic Rock, το Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου.

«Στο Ηρώδειο θέλουµε πάρα πολύ να παίξουµε κάποια στιγµή. ∆εν είναι εύκολο όχι µόνο για τους λόγους που ανέφερα παραπάνω (σ.σ. κλειστές πόρτες, στεγανά και προκαταλήψεις), αλλά και για γραφειοκρατικούς και οργανωτικούς, καθώς πρέπει να υποβάλεις αίτηµα, να περάσεις από επιτροπή· θέλει µήνες προετοιµασίας. Για ένα µέταλ συγκρότηµα που κάνει παγκόσµιες περιοδείες η προοπτική να παίξει στο Ηρώδειο µε συνοδεία ορχήστρας και χορωδίας είναι πρόκληση. Θα το κυνηγήσουµε πάντως και πιστεύω ότι κάποια στιγµή θα το καταφέρουµε».

Τάδε έφη Σωτήρης Βαγενάς, ιδρυτικό μέλος και «ήρεµη δύναµη» των SEPTICFLESH, στη συνέντευξη που είχε παραχωρήσει στο Documento τον Οκτώβριο του 2022 µε αφορµή τις συναυλίες του συγκροτήματος σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Και να που δύο χρόνια μετά ήρθε το πλήρωμα του χρόνου ώστε να πραγματοποιηθεί ο μεγάλος στόχος των SEPTICFLESH, που ενώ έχουν δώσει συναυλίες συνοδευόμενοι από σπουδαίες ορχήστρες στο εξωτερικό δεν είχαν καταφέρει να κάνουν κάτι ανάλογο στην ίδια τους τη χώρα.

Την ανακοίνωση της συναυλίας της 28ης Σεπτεμβρίου στο Ηρώδειο προανήγγειλαν την περασμένη Παρασκευή οι ίδιοι αναρτώντας στα social media μια εικόνα στην οποία το λογότυπο της μπάντας παντρευόταν με το σχήμα του ιστορικού Ωδείου, το οποίο έχει ανοίξει εδώ και καιρό τις πύλες του στη διεθνή ροκ κοινότητα και τώρα θα το κάνει για ένα από τα μεγαλύτερα ελληνικά συγκροτήματα που έχουν αφήσει το στίγμα τους στη διεθνή μέταλ σκηνή ως ένα από τα πιο επιδραστικά σχήματα στο είδος τους.

Διαβάστε ακόμα: Σωτήρης Βαγενάς: «Στόχος να παίξουμε μια μέρα στο Ηρώδειο»

Με 30 χρόνια καριέρας, έντεκα στούντιο και δύο live άλμπουμ, εκ των οποίων το «Infernus Sinfonica MMXIX» με τη συνοδεία της Συμφωνική Ορχήστρα του Μεξικό που αποτελούνταν από 140 μουσικούς και 40μελή χορωδία, το συγκρότημα χαίρει παγκόσμιας αναγνώρισης.

Αυτό είναι και το πρότζεκτ που θα παρουσιάσει το 8ο Classic Rock στο Ηρώδειο όπου οι ήχοι των SEPTICFLESH θα συναντήσουν τον συμφωνικό ήχο της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών, για πρώτη φορά στην Ελλάδα, ενώ το Πειραϊκό Φωνητικό Σύνολο LIBRO CORO θα συμπληρώσει το μοναδικό οπτικοακουστικό θέαμα. Ένας συνδυασμός που θα αποτελέσει πόλο έλξης και για θαυμαστές της μπάντας από το εξωτερικό. Μια μπάντα η επιδραστικότητα της οποίας έχει φτάσει μέχρι το διεθνούς κύρους μουσικό Πανεπιστήμιο Berklee College of Music της Βοστώνης που επέλεξε τις παρτιτούρες από 4 συνθέσεις των SEPTICFLESH και τις συμπεριέλαβε στη μουσική του βιβλιοθήκη, για μελέτη από τους φοιτητές του.

Ποιοι είναι οι SEPTICFLESH

Οι SEPTICFLESH σχηματίστηκαν στην Ελλάδα στις αρχές της δεκαετίας του ’90, από τον Σπυρίδωνα Αντωνίου στα φωνητικά/μπάσο, τον Χρήστο Αντωνίου στην κιθάρα και τον Σωτήριο Βαγενά στην κιθάρα/καθαρά φωνητικά. Από το πρώτο τους ήδη άλμπουμ «Mystic Places of Dawn», πειραματίστηκαν με στοιχεία τύπου soundtrack μέσω του εννιάλεπτου instrumental «Mythos». Παράλληλα, σημαντικό μέρος των στίχων είχε ως βάση την μυθολογία αρχαίων πολιτισμών, με έμφαση στην Ελλάδα. Αυτό φάνηκε εντονότερα στο επόμενο άλμπουμ που ακολούθησε, με τον ελληνικό τίτλο «EΣΟΠΤΡΟΝ» το οποίο είχε πιο φιλοσοφικό προσανατολισμό.

Το Ελληνικό πολιτισμικό στοιχείο, προωθείται σε όλη την μουσική τους διαδρομή, με τραγούδια όπως «Morpheus the Dreamlord», «Narcissus», «Tartarus», «Prometheus», «Martyr» (το οποίο αναφέρεται στην πρωτοπόρο μαθηματικό και φιλόσοφο Υπατία) κ.α.

Μουσικά, το συγκρότημα πέρα από το δομικό μέταλ χαρακτήρα του, πάντα φλέρταρε με την συμφωνική μουσική, την οποία ενσωμάτωνε όλο και περισσότερο με την πάροδο του χρόνου. Στα πρώτα του βήματα, συνεργάστηκε με την Ναταλία Ρασούλη (κόρη του αείμνηστου στιχουργού Μανώλη Ρασούλη), προσθέτοντας στις συνθέσεις γυναικεία οπερετικά φωνητικά. Πλέον, και επί 7 συνεχείς κυκλοφορίες, διατηρεί σταθερή συνεργασία με την Filmharmonic Orchestra of Prague.

Σημειώνεται, ότι ο Χρήστος Αντωνίου έχει Bachelor στην μουσική σύνθεση από το London College of Music και Master στην σύνθεση και ενορχήστρωση, ενώ μεταξύ των καθηγητών του ήταν και ο Adam Gorb, επικεφαλής του τμήματος σύνθεσης στο Royal Northern College of Music. Ο Σπυρίδων Αντωνίου εκτός από την σύνθεση Μουσικής, τέλειωσε με Άριστα την Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών στο ΑΆ Εργαστήριο Ζωγραφικής με καθηγητές τους Δημήτρη Μυταρά, Ζαχαρία Αρβανίτη και Άγγελο Αντωνόπουλο. Αργότερα ασχολήθηκε και με την Φωτογραφία στο τμήμα του καθηγητή Μανώλη Μπαμπούση.

Εισιτήρια προπωλούνται μέσω της ticketservices

Ετικέτες