Οι προτάσεις της εβδομάδας από το Docville

Οι προτάσεις της εβδομάδας από το Docville

Ενα ξεσηκωτικό ντουέτο στο Αλσος

Η Ελευθερία Αρβανιτάκη και η Ελεωνόρα Ζουγανέλη, ένα από τα πιο δημοφιλή ντουέτα της φετινής σεζόν με πάνω από 35 παραστάσεις σε Ελλάδα και Κύπρο, κλείνουν την πολύ επιτυχημένη καλοκαιρινή τους περιοδεία με μια συναυλία στο θέατρο Αλσος. Αλλη μία ευκαιρία να ακούσουμε γνωστά τραγούδια που όλοι αγαπήσαμε από το ρεπερτόριο των δύο χαρισματικών ερμηνευτριών, παλιά και πιο πρόσφατα, σε μια μουσική συνάντηση με ένταση, συγκίνηση, ενέργεια, συναίσθημα, η οποία ολοκληρώνει μια από τις πιο επιτυχημένες συνεργασίες της χρονιάς, με δύο γυναικείες φωνές που ξέρουν πώς να μετατρέπουν μια συναυλία σε καλλιτεχνικό γεγονός.

INF0 Θέατρο Αλσος, Πεδίο του Αρεως, 11/9, 20.30

Μουσικές βραδιές στην 87η ΔΕΘ

Το πρόγραμμα των παράλληλων μουσικών εκδηλώσεων στη φετινή 87η Διεθνή Εκθεση Θεσσαλονίκης εγκαινιάζουν σήμερα ο Στέλιος Ρόκκος και οι Onirama. Εκτός από τους αγαπημένους καλλιτέχνες που θα ανέβουν στη σκηνή, το κοινό θα έχει κάθε βράδυ τη δυνατότητα να παρακολουθεί δωρεάν –μόνο με το εισιτήριο εισόδου στην έκθεση– σημαντικούς καλλιτέχνες που θα πλαισιώσουν το μεγάλο συναυλιακό πρόγραμμα της φετινής διοργάνωσης. Το πάρτι θα συνεχιστεί τις επόμενες μέρες με Αλκηστη Πρωτοψάλτη, Γλυκερία, Ελένη Τσαλιγοπούλου, Κώστα Μακεδόνα και άλλους δημοφιλείς καλλιτέχνες, ενώ θα παρουσιαστεί ένα μεγάλο αφιέρωμα στην Τίνα Τέρνερ.

INF0 10-17/9, 21.30, Τόξο της ΧΑΝΘ – Κεντρική Σκηνή

«Τρωάδες» στο Ηρώδειο

Το ΚΘΒΕ παρουσιάζει στο Ωδείο Ηρώδου Αττικού τις «Τρωάδες» του Ευριπίδη, ένα έργο εξαιρετικά επίκαιρο και προφητικό, καθώς ο συγγραφέας μιλάει για όσα συμβαίνουν ακόμη και σήμερα σε παγκόσμιο επίπεδο. Η σκηνοθεσία είναι του Χρήστου Σουγάρη, η μετάφραση του Θόδωρου Στεφανόπουλου, τη μουσική της παράστασης υπογράφει ο Στέφανος Κορκολής, ενώ τον ρόλο της Εκάβης ερμηνεύει η κυρία του θεάτρου μας, η Ρούλα Πατεράκη, η οποία είναι επίσης το «μεγάλο χαρτί» της παράστασης. Πρωταγωνιστούν οι Δημήτρης Πιατάς, Αντώνης Καφετζόπουλος, Αλέξανδρος Μπουρδούμης, Μαρία Διακοπαναγιώτου, Μαρίζα Τσάρη, Κλειώ Δανάη Οθωναίου, Λουκία Βασιλείου, με έναν 20μελή θίασο.

INF0 Ηρώδειο, 10/9, 21.00

Μια γιορτή για την αλλαγή του κόσμου

Η 2023 Ελευσίς Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης και το Φεστιβάλ Αισχύλεια παρουσιάζουν το Μυστήριο 113 – Μια γιορτή για την αλλαγή του κόσμου, μια περιπατητική παράσταση της ομάδας oper(o) με τη συμμετοχή 26 μουσικών, τραγουδιστών/τριών, χορευτών/τριών και ηθοποιών προκαλώντας μια έκρηξη ελευθερίας στην Ελευσίνα.

Στις 15 Σεπτεμβρίου, την ίδια ημέρα που σύμφωνα με τις ιστορικές καταγραφές ξεκινούσαν τα Ελευσίνια Μυστήρια, μια μεγάλη γιορτή έρχεται να βροντοφωνάξει την ανάγκη μας για ελευθερία και αναγέννηση, ξεκινώντας από την πλατεία Ηρώων και καταλήγοντας στο πάρκινγκ του Παλαιού Ελαιουργείου. Είναι μια ανοιχτή πρόσκληση για όλους γεμάτη οξυγόνο, ποίηση και μουσική.

INF0 Πεζόδρομος Νικολαΐδου, 15/9, στις 19.15

Ταπισερί στη Μύκονο

Η επιτυχημένη ομαδική έκθεση «Ταπισερί -Tapisserie» ταξιδεύει από τη Νάξο και τον Πύργο Μπαζαίου, όπου πρωτοπαρουσιάστηκε πέρυσι, στην κοσμοπολίτικη Μύκονο και τη Δημοτική Πινακοθήκη «Μαρία Ιγγλέση», αναδεικνύοντας μια άλλη, λιγότερο γνωστή πλευρά του διάσημου νησιού με τη μακρά υφαντική ιστορία. Δεκατρείς Ελληνες εικαστικοί καλλιτέχνες δημιουργούν έργα που συνομιλούν με την ελληνική διαχρονική υφαντική παράδοση, διαμορφώνοντας συναρπαστικά, αναπάντεχα και νεωτερικά τοπία ύφανσης και προτείνοντας νέους τρόπους υφαντικής με διαφορετικά υλικά και επινοήσεις. Το αποτέλεσμα είναι μια ενιαία γραμμή που ενώνει το παρελθόν με το μέλλον. Η επιμέλεια της έκθεσης είναι της Ιριδας Κρητικού.

INF0 Μύκονος, 12/9, 20.00

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter