Οι προτάσεις της εβδομάδας από το Docville

Οι προτάσεις της εβδομάδας από το Docville

Συναυλία στην Αρχαία Ολυμπία

Η Νατάσσα Μποφίλιου, ο Θέμης Καραμουρατίδης και ο Γεράσιμος Ευαγγελάτος εμφανίζονται στο Ανοιχτό Θέατρο Φλόκα, στο πλαίσιο της καλοκαιρινής περιοδείας τους και του

Διεθνούς Φεστιβάλ Τεχνών Αρχαίας Ολυμπίας 2023, με μουσική πρόταση έναν τολμηρό διάλογο της προσωπικής τους δισκογραφίας με το εγχώριο και διεθνές ρεπερτόριο.

INF0 Ωρα έναρξης: 21.30

Συνάντηση εικαστικών στα Κύθηρα

Οκτώ σημαντικοί καλλιτέχνες συναντιούνται στον χώρο της γκαλερί Follow Your Art μέσα από τις μικρές προσωπικές τους αφηγήσεις. Ο καθένας ξεχωριστά, χρησιμοποιώντας τα προσωπικά εκφραστικά του εργαλεία, δημιούργησε έργα στα οποία κυριαρχούν η ανθρώπινη παρουσία και το βλέμμα της. Η έκθεση με τίτλο «Οκτώ καλλιτέχνες, οκτώ μικρές ιστορίες» περιλαμβάνει έργα επιτοίχια, κυρίως μικρών διαστάσεων, τα οποία λειτουργούν σαν κομμάτια ενός μεγάλου παζλ και όλα μαζί, παρά τις διαφορετικές αφηγήσεις, συνθέτουν μια μεγάλη και παράξενη για τον θεατή ιστορία. Συμμετέχουν: Αγγελος Αντωνόπουλος, Μαρία Γιαννακάκη, Μαριλένα Ζαμπούρα, Σωτήρης Λιούκρας, Μιχάλης Μανουσάκης, Ιφιγένεια Σδούκου, Μαρία Σχινά, Μαίρη Σχοινά.

INF0 Εως 17/8, γκαλερί Follow Your Art, Καψάλι, Κύθηρα

Αφιέρωμα στον Μπαγιαντέρα

Το Kournos Music Festival της Λήμνου γίνεται φέτος δύο χρόνων. Στο πλαίσιό του έχει προγραμματιστεί αφιέρωμα στον Δημήτρη Γκόγκο ή Μπαγιαντέρα, τον σπουδαίο μουσικοσυνθέτη του ρεμπέτικου με αφορμή τη συμπλήρωση 120 χρόνων από τη γέννησή του. Το φεστιβάλ φωτίζει μια σχετικά άγνωστη πτυχή της προσωπικότητάς του: την αγάπη του για τη γερμανική και βιεννέζικη οπερέτα. Το παρατσούκλι του οφείλεται εξάλλου στην αδυναμία που είχε στο ομώνυμο έργο του Εμεριχ Κάλμαν «Η μπαγιαντέρα», αποσπάσματα του οποίου είχε διασκευάσει για μπουζούκι. Θα τραγουδήσουν ο Γιάννης Διονυσίου και η Λητώ Μεσσήνη, ενώ ο Ιάσων Ιωάννου θα συνοδεύσει στο μπαρόκ τσέλο και ο Βασίλης Ζιγκερίδης στο κανονάκι.

INFO Πλατεία παραδοσιακού Οικισμού Κάσπακα, στις 21.00

«Γέρμα» στην Ιεράπετρα

Η Αrte Libera παρουσιάζει την παράσταση «Γέρμα – el cuerpo muerto» βασισμένη στη «Γέρμα» του Φεντερίκο Γκαρθία Λόρκα, σε διασκευή για μια ηθοποιό και ένα μουσικό. Η Γέρµα είναι µια νεαρή γυναίκα της ισπανικής υπαίθρου που παρά τις επίμονες προσπάθειες αδυνατεί να κάνει παιδί. * Εγκλωβισμένη σε ένα γάμο που δεν επέλεξε και στις ηθικές αξίες της αγροτικής κοινωνίας, η μητρότητα γίνεται εμμονή οδηγώντας τη στον φόνο του άντρα της. Μετάφραση Τζένη Μαστοράκη, σκηνοθεσία/ σχεδιασμός φωτισμών Θωµαΐς Τριανταφυλλίδου, ερμηνεία Ιφιγένεια Καραµήτρου.

INF0 3ο Γυμνάσιο Ιεράπετρας, 13/8, στις 21.00

Η Μαρίνα Σάττι στις Γιορτές Ρόκκας

Λίγους μήνες μετά την κυκλοφορία των νέων τραγουδιών της «Πάλι», «Πόνος κρυφός», «Σπίρτο και βενζίνη», η Μαρίνα Σάττι συμμετέχει στις 13 Αυγούστου στην έναρξη των επετειακών Γιορτών Ρόκκας. «Για μένα παράδοση είναι οι άνθρωποι –που έρχονται και φεύγουν–, ο τρόπος που βρίσκονται μεταξύ τους, που επικοινωνούν και αυτά που αφήνουν πίσω τους» λέει η τραγουδίστρια. Στη συναυλία της θα παρουσιάσει όλα τα τραγούδια του πρώτου της δίσκου με τίτλο «Yenna», ενός οδοιπορικού με αναφορές στους ήχους της ελληνικής επαρχίας – από τον ζουρνά και το νταούλι του βορρά ή το πολυφωνικό τραγούδι της Ηπείρου μέχρι τις λύρες της Κρήτης.

INF0 Πλατεία Ρόκκας, Χανιά, ώρα έναρξης 21.00, εισιτήρια: 12-15 ευρώ

Η Αθήνα της μπελ επόκ

Συνεχίζεται το αφιέρωμα στην Αθήνα της μπελ επόκ, της μεταβατικής εποχής αισιοδοξίας και εκσυγχρονισμού με παριζιάνικη αντήχηση στα τελευταία χρόνια του 19ου και στις αρχές του 20ού αιώνα. Το αφιέρωμα που διοργανώνεται από τον Δήμο Αθηναίων συνεχίζεται στο Πολιτιστικό Κέντρο Μελίνα του Δήμου Αθηναίων με την έκθεση φωτογραφίας βασισμένη στο βιβλίο του Μίλτου Λιδωρίκη «Εζησα την Αθήνα της μπελ επόκ». Η έκθεση αποτυπώνει σε επιτοίχιες εκτυπώσεις υλικό από το βιβλίο.

INF0 Εως 10/9

Αύγουστος στη Σάμο

Για 17η χρονιά διοργανώνεται φέτος το Φεστιβάλ Ηραία – Πυθαγόρεια, θεσμός με παγκόσμια απήχηση, καθώς προάγει και αναδεικνύει διεθνώς την ιστορική και πνευματική συνέχεια της Σάμου. Στις 13/8 (στις 18.30) στο νέο δημαρχιακό μέγαρο Πυθαγορείου θα παρουσιαστεί το βιβλίο «Φεβρωνία» της Ελίνας Σταμπούλη, στις 16/8 (ώρα 21.00) θα γίνει αφιέρωμα στον Γιάννη Σπανό και θα τραγουδήσει η υψίφωνος Ζαφειρώ Χατζηφωτίου. Δύο μέρες μετά (στις 19.00) θα ξεκινήσει από το δημοτικό πάρκινγκ Πυθαγορείου μια ξενάγηση στον χρόνο και στην ιστορία με οδηγό τη μουσική. Στις 19/8 (στις 19.00) στις όχθες του Ιμβασου ποταμού στο Ηραίον θα γίνει θεατρική αναπαράσταση της Αρχαίας Εορτής των Ηραίων, ενώ δύο ώρες μετά (στις 21.00) θα πραγματοποιηθεί συναυλία με το συγκρότημα Lyre and Rhapsody στην πλατεία Ηραίου.

INF0 Το φεστιβάλ θα διαρκέσει έως τις 30/8

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter