Οι προτάσεις της εβδομάδας

Το Docville προτείνει:

«Ρωμαίος και Ιουλιέτα» διά χειρός Καραντζά

Το ποιητικό αριστούργημα του Σαίξπηρ ανεβαίνει στην Κεντρική Σκηνή του Εθνικού Θεάτρου σε μια ιδιαίτερη ανάγνωση από τον Δημήτρη Καραντζά. Τοποθετώντας τη δράση σ’ ένα χώρο που ξεκινά ως τόπος αναψυχής και καταλήγει να γίνει ομαδικός τάφος, επιχειρεί να φωτίσει και τις δύο αυτές αποκλίνουσες τροχιές στο έργο του Σαίξπηρ: από τη μία τη σήψη και τη φθορά και από την άλλη την ακατάσχετη ορμή του έρωτα. Ρωμαίος ο Εκτορας Λιάτσος, Ιουλιέτα η Ηρώ Μπέζου.

INFO: Από 20/04 Τετάρτη και Κυριακή στις 19:00. Πέμπτη Παρασκευή και Σάββατο στις 20:30. Εθνικό Θέατρο, κτίριο Τσίλλερ, Αγίου Κωνσταντίνου 22.

«Μόρσο» του Δημήτρη Μυστακίδη

Ο Δημήτρης Μυστακίδης επιστρέφει για λίγες εμφανίσεις στον Σταυρό του Νότου με παλιά και νέα τραγούδια και φυσικά με το νέο του άλμπουμ με τίτλο «Μόρσο», την πρώτη προσωπική του δουλειά. Η λαϊκή ραχοκοκαλιά του άλμπουμ συνδυάζεται με industrial κρουστά, ψυχεδελικές ηχητικές υφές και ηλεκτρικά όργανα, δημιουργώντας ένα μουσικό καλειδοσκόπιο που ταξιδεύει από τις υπόγειες ταβέρνες στους πολύβουους δρόμους της πόλης.

INFO: Από 22/4 Σταυρός του Νότου club, Φραντζή και Θαρύπου 35-37, Νέος Κόσμος

Μια νύχτα στην Επίδαυρο

Νυχτερινή φάρσα, μεταφυσικό μιούζικαλ ή τρελή κωμωδία; Τι είναι τέλος πάντων το «Μια νύχτα στην Επίδαυρο», η νέα παράσταση του Νίκου Καραθάνου στο Εθνικό Θέατρο; Ο σκηνοθέτης συνθέτει ένα χιουμοριστικό σκηνικό κολάζ με υλικά τη νύχτα και τη ματαιότητα, το εθνικό μας κλέος και τα φωτοστέφανα που πήραν φωτιά πάνω στα κεφάλια μας, τη μοναξιά μας, την άδεια μας φλυαρία, τη συναισθηματική μας βουλιμία, την υπαρξιακή μας γύμνια. Παίζουν: Χάρις Αλεξίου, Χρήστος Λούλης, Εμιλυ Κολιανδρή, Θανάσης Αλευράς, Ελλη Πασπαλά, Ζέτα Μακρυπούλια κ.ά.

INFO: Από 22/04 Εθνικό Θέατρο – Θέατρο Rex, σκηνή «Μαρίκα Κοτοπούλη», Πανεπιστημίου 48, Αθήνα.

Ο Στιβ Βάι φέρνει το «θηρίο» του στην Ελλάδα

Ενας από τους τελευταίους γητευτές της κιθάρας και εκ των πλέον επιδραστικών μουσικών της γενιάς του επιστρέφει στην Ελλάδα για δύο εμφανίσεις σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα, στα ίδια venues στα οποία είχε δώσει τις τελευταίες του συναυλίες στη χώρα μας πριν από έντεκα ολόκληρα χρόνια . Εκτός από το πρόσφατο άλμπουμ του με τίτλο «Inviolate», που κυκλοφόρησε τον Ιανουάριο του 2022, ο περί ου ο λόγος Στιβ Βάι θα έχει στις αποσκευές του και το νέο δημιούργημά του, την κιθάρα «Hydra» η οποία διαθέτει δύο κορμούς και τρεις λαιμούς με 7, 12 και 4 χορδές αντίστοιχα, όπως και 13 χορδές άρπας, ένα «θηρίο» που έδωσε νέες προοπτικές στο παίξιμό του.

INFO: 21 Απριλίου, στο Principal Club στη Θεσσαλονίκη και 22 Απριλίου στο Fuzz Club στην Αθήνα.

Μυστήριο 84 – Πανηγύρι στην Ελευσίνα

Ενας τριήμερος κινηματογραφικός μαραθώνιος με real time ταινίες, γυρίσματα, δημόσιες ομιλίες, διαδραστικές περφόρμανς, σειρήνες, μουσική, χορό και το πανηγύρι του Αγίου Γεωργίου στην Ελευσίνα. Το πρωτοποριακό φεστιβάλ περιλαμβάνει ολοήμερες και ολονύκτιες κινηματογραφικές προβολές, δημόσιες ομιλίες έξι ωρών, VR περφόρμανς και ζωντανά γυρίσματα στον δημόσιο χώρο με στόχο τη δημιουργία δύο ταινιών σε πραγματικό χρόνο, οι οποίες θα ολοκληρωθούν με τη συμμετοχή του κοινού και θα προβληθούν στη λήξη του φεστιβάλ. Μια σύλληψη του σκηνοθέτη Σύλλα Τζουμέρκα, με τη συνεπιμέλεια της ακαδημαϊκού και cultural practitioner Μαρίας Χατζηχριστοδούλου, aka Maria X, και του κριτικού κινηματογράφου και programmer Λορέντζο Εσπόζιτο, σε συνεργασία με το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης και το LADA – The Live Art Development Agency (Λονδίνο).

INF0: Από 21/4 έως 23/4, Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Ελευσίνας Δυτικής Αττικής, Χαριλάου 28, Ελευσίνα | και σε άλλες τοποθεσίες στην Ελευσίνα*